Yritän etsiä vuokralaista sijoitusasuntoon. Googletin hieman ja päädyin Asuntoilmoitukset.com-sivuille.

En olekaan vähään aikaan käynyt niin rumilla sivuilla, ja tekstissä oli enemmän kirjoitusvirheitä kuin neljäsluokkalaisen aineessa.

Jos haluan rekisteröityä, saan seuraavan ohjeen:

Rekisteröimmällä käyttäjäksi osoitat hyväksyvävän alla olevia käyttöehtoja.


Rekisteröinnistä kerrotaan seuraavaa:

Rekisteröinti on kaksi-vaiheinen, ilmoittajan tulee verifioida hänen käyttämää sähköpostiosoitetta klikkaamalla rekisteröitymisen ensimmäisen vaiheen automaattisessa sähköpostiviestissä olevaa linkkiä jotta rekisreröinti hyväksyttäisiin.

Käyttöohjeissa on hauska pykälä:

Ethän aiheuta harimia
1. Ole ystävällinen ja noudata yllä olevia käyttöehtoja

Asuntoilmoitukset pitää oikeuden muuttaa näitä käyttöehtoja siitä erikseen ilmoimoittamatta. Tarkista siis käyttöehtojamme tasaisin välein ja aina ennen sivuston käyttöä
2. Kiitos

Ensinnäkin alun ”Ethän aiheuta harimia” on söpön naivistinen – mutta miten mahtaa olla juridisen sitovuuden laita?

Sen sijaan jatko herättää kauhua: käyttöehtoja voi siis muuttaa yksipuolisesti, ilman toisen osapuolen suostumusta.

Mitä jos laitan palstalle ilmoituksen, käyn välissä täyttämässä kahvikuppini, ja sillä välin ehdot ovat muuttuneet? Maksaako seuraava ilmoitukseni yhtäkkiä 300 euroa per päivä? Maksaako jäsenyyteni tonnin vuodessa? Julkaistaanko yhteystietoni jollain pornosivulla?

Sivusto vaikutti olevan yläasteikäisten opinnäytetyö tai vakavasta lukihäiriöstä kärsivän yksilön viimeinen ponnistus. Tsekkasin sivuilta löytyvän Y-tunnuksen perusteella tietoja Yritys- ja yhteisötietojärjestelmästä, ja sieltä sain selville, että yrityksen kieli on ruotsi. Nähtävästi firmalla ei ole varaa kääntäjään tai oikolukijaan.

Asuntoilmoitukset.comin etusivun alalaidassa Domaintunnus.comin nimetön ”Markkinointi johtaja” kertoo seuraavaa:

Domaintunnus.com’in Edullisinkin webhotelli paketti riittää kaikille tavallisille pienille ja keskisuurille yrityksille vallan mainiosti. Esim Asuntoilmoitukset.com jolla on noin 200.000 kävijää kuukaudessa käyttää meidän edullisinta palvelinpakettia!
Palvelimme toimivat takuulla 99,9% koko vuoden ajan. Lisäksi webhotellipakettiin kuuluu monia ohjelmistoja. asiakas voi asenntaa haluamansa ohjelman napin painalluksella.

– Markkinointi johtaja
DomainTunnus.com

Asuntoilmoitukset.com näyttää olevan samaa puljua kuin Domaintunnus.com, joka vuorostaan markkinoi omilla sivuillaan itseään seuraavalla tavalla:

Vertaa meidän hintaa kilpailioihin!

Kiitos, vertaan myös teidän laatuanne kilpailijoihin.

7 kommenttia

  1. Voi luoja! ,DEn olekaan aikoihin saanut näin makeita nauruja. Surullista tässä on vain se, että paitsi oikoluku, myös suomalaisten oma kielitaito ja oikeinkirjoitusohjeet ovat hukassa.Varsinkin yhdys sanat ovat kateissa..Voin antaa sinulle jossain välissä linkin toisille sivuille, joiden kielioppiasu on pöyristyttävä. No, kyseessähän on rakennusalan firma, joten ei suuria voi odottaakaan..Sivuissa oli niin pöyristyttäviä virheitä, että soitin firmaan ja kysyin ystävällisesti, kenen ylläpitämät sivut olivat. Sattuivat olemaan henkilön, kenen kanssa keskustelin. Yritin selittää hänelle, että firman kotisivut ovat firman käyntikortti ja julkisuuskuva. Hän ei ymmärtänyt.Eiköhän se näin ole, että sen perusteella, mitä kotisivuista nähdään, muodostetaan käsitys firman tasosta ja tilanteesta. Tietenkin jos lukija on samaa tasoa kuin firma, mitään ongelmaa ei ole..Olen huolestunut..

  2. Kiitos kommentista!Asuntoilmoitukset.com-sivustossa oli tosiaan niin paljon virheitä, että silmiin sattui. Minua ei haittaa, jos jostain puuttuu pilkku tai jonnekin on päässyt lyöntivirhe, mutta rajansa kaikella.Pahinta oli, että kirjoitusvirheiden lisäksi sivustossa oli myös laittomia ja epätäsmällisiä käyttöehtoja.Kun vielä visuaalinen suunnittelukin oli kädettömän tasoa, niin metsään mentiin kaikilla osa-alueilla, joissa vain mokata voi.Osaisiko muuten joku koodintuntija kertoa, onko Asuntoilmoitukset.comilla huolimattomuusmokia jopa teknisessä toteutuksessa? Se olisi piste huutomerkin alle.

  3. Orgcomms, eikö ollutkin mielenkiintoinen löytö?Kyseinen pulju on harrastanut hakukoneoptimointia isolla kädellä, koska ilmoituksia on vain kourallinen, mutta lukijoita on 200 000 kuukaudessa. Googlekin tarjoaa kyseistä sivustoa ensimmäiseksi vaihtoehdoksi.

  4. Eksyin ko. sivuille sattumalta joitakin kuukausia sitten. Eihän sisällölle voinut kuin hymyillä.Mikähän taho tuossa on oikein takana? Serveri, jolta sivut tulevat on näköjään Phoenixissa, Arizonassa.

  5. Olen kiinnittänyt huomiota samaan ongelmaan. Huolestuttavinta on, että ihmiset eivät osaa arvioida oman kielensä tasoa. Monet Myös Kuvittelevat Että Otsikot Kirjoitetaan Isoilla Alkukirjaimilla.Kaikki kykenevät ainakin teknisesti selviytymään verkkoviestinnästä. Varsinkaan pienyritykset eivät näemmä ymmärrä tarvitsevansa ammattiauttajaa kieltä huoltamaan.

  6. Kittyfane ja Rahasta, kiitokset kommenteista!Suurin osa amatöörikirjoittajista ei kykene itse arvioimaan omia tuotoksiaan. Tämä sokeus omille teksteille aiheuttaa dominoefektinä sen, ettei vaivaudu edes selvittämään kirjoittamisen perusohjeistuksia. ”Kun kaikki mun tekstit on nyt jo kunnos nii ei mun tartte selvittää mitään oikein kirjoitukseen liittyvii juttui.”Niinpä Ne Otsikotkin Saattavat Alkaa Isoilla Kirjaimilla.

Kerro oma kantasi Kommentointiohjeet?

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.