Olen löytänyt voittamattoman postaustekniikan: kliseepostauksen.

Kliseepostaus sisältää universaaleja totuuksia, joihin kukaan ei voi argumentoida vastaan. Höysteenä on niin abstrakteja vertauskuvia, että kriitikko ei pysty tarttumaan niihin. Kliseepostaus on eittämätön, kiistämätön, vastaanväittämätön.

Kaiken lisäksi kliseet keräävät klikkejä ja leviävät somessa.

Kas näin:

Pelko on pahin vihollisesi.

Vihollisesi on jotain, jonka löydät sydämestäsi. Löytäminen on kullankaivuuta: paljon vaivaa, mutta tulos kimaltaa. Sinun on löydettävä omat unelmasi. Unelmat synnyttävät luovuutta. Luovuus on kiinnostuksen lapsi.

Kiinnostus synnyttää yrittäjyyttä. Yrittäminen on omien pelkojen kohtaamista. Pelko on vain persoona, joka on kateissa. Löydä persoonasi, löydät kilpailutekijäsi.

Kilpailutekijä erottuu tuotteistuksen suurennuslasilla. Tuotteistus testataan markkinoinnin ristitulessa. Markkinoi itseäsi, markkinoit unelmiasi.

Unelmat ovat portti tavoitteisiin. Ilman tavoitteita olet vain puolikas itseäsi. Minuus on ymmärrystä omasta persoonasta. Persoonan kasvun ainoa este on pelko.

Pelko on pahin vihollisesi.

Koukuttavaa, vai mitä?

Jos haluat luoda oman kliseepostauksesi, muista seuraavat vinkit:

  1. Käytä metaforia: ”hyppysellinen markkinointia” ja ”viestintätaidon katupora” uppoavat lukijaan kuin lukijaan.
  2. Pidä virkkeet lyhyinä. Näin voit pomppia asiasta toiseen, eikä lukija huomaa mitään.
  3. Muista välttää konkreettisia neuvoja. Ensinnäkin niitä on vaikea keksiä. Toisekseen joku voi olla niistä eri mieltä.

12 kommenttia

      1. Haluaisin todella filtteroida nämä suuret ”elämänviisaudet” Facebookista, mutta se on mahdotonta. Vääryys! Porukka vain jakaa niitä tahtomattani.

        1. Elämä on täynnä vääryyksiä. *nyyh* Jos olisin diktaattori, määräisin viidestä auringonlaskuaforismista sakot ja kymmenestä vankilatuomion.

    1. Ja Facebookissakin näitä piisaa.

      Olisi itse asiassa kiva luoda tällainen aforismigeneraattori, joka suoltaa elämäntotuuksia viiden sanan virkkeillä.

  1. Tässä taidetaan olla sen saman arvoituksen äärellä: miten ihmeessä joku Pauli Kohelo myy miljoonia?

    1. Satu, joku muukin mainitsi Twitterissä yhteyden Paulo Coelhoon.

      Tunnustan heti, että en ole lukenut hänen tuotantoaan, mutta sosiaalisen median vinkkien mukaan kyseessä on oikea kliseepostausten isä.

Kerro oma kantasi Kommentointiohjeet?

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.