Blogosfääri vai Blogistan?

Katleena Kortesuo

Lyhyt postaus lyhyestä termistä:
Ilman muuta bloggaajat muodostavat blogosfäärin. Sfäärihän on tietynlainen kerros tietynlaista ainetta. Blogosfääri kattaa koko maapallon, koska kaikkialla on bloggaajia.
Sen sijaan emme missään nimessä elä Blogistanissa tai Blogistaniassa. Maitten ja kansojen rajat aiheuttavat muutenkin jo tarpeeksi konflikteja, joten niitä ei tarvitse luoda enempää edes tässä merkityksessä.
Sfäärissä on sekin hyvä puoli, että kuka tahansa voi siirtyä sinne tai sieltä pois. Kansalaisuuteen tarvitaan sen sijaan yhteisön suostumus.

4 kommenttia

  1. Jep… Blogistan kuulostaa juntialta ja Blogistania muuten vaan väkinäiseltä, joten mäkin olen jo aikaa sitten kallistunut Blogosfääriin.

  2. Kaiken lisäksi stan-pääte valtion nimessä viittaa herkästi itämaisiin uskontoihin. Sen sijaan blogosfääri on sallittu kaikille uskonnottomille, uskoville, uskottomille ja uskomattomille. (Paitsi niille, joiden hallitukset ystävällisesti suodattavat kansalaisiltaan turhaa tietoa – kuten hallituksen vastaisia mielipiteitä.)

  3. Sfääri kuulostaa toki paremmalta. Ei kai näitä sanoja ole vuosiin käytettykään kuin ironisesti.

  4. PA, eiväthän nuo termit tosiaan ole mitään virallista terminologiaa, mutta joskus tarvitsee sanaa, joka kuvaa bloggaajia yhteisönä.Viime viikolla muuten eräässä valmennuksessa yksi osallistujista totesi blogosfääri-sanasta, että "se on yhtä hauska ja osuva termi kuin Kekkoslovakia".

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.