Ei saa käyttää partavettä

Katleena Kortesuo

Eilen kadulla tuli vastaan nuori kloppi: ehkä 18-vuotias, veltto ryhti ja likaiset farkunpolvet. Tupakka roikkui suupielessä ja ilme oli vastenmielisen passiivinen.

Kun heppu kulki ohitseni, puolen sekunnin ajan mielessäni kävi bum-chicka-wah-wah-ilmiö. Älyttömän miehekäs tuoksu jotain tunnistamatonta partavettä.

Vilkaisin taakseni ja palauduin välittömästi normaaliin olotilaan. Vaikka olisin 18-vuotias sinkku, en koskisi ohikulkeneeseen heppuun pitkällä tikullakaan.

Siitä huolimatta sen puolen sekunnin ajan reagoin hyvään tuoksuun.

Tämän vuoksi vaatimuslistani koulutuksen tilaajalle pitenee:

 • Pöydät U-muotoon, jos mahdollista.
 • Kaksi fläppitaulua on välttämätöntä.
 • Runsaasti fläppipaperia ja tusseja.
 • Yhdelläkään osallistujalla ei saa olla partavettä.

4 kommenttia

 1. Siis nyt täytyy kommentoida, tämä on käynyt niiin monesti itsellekin! Ja ihan joka kerralla on ’kohde’ ollut jotain ihan muuta mihin yleensä silmät kiinnittyisi.

  Vaarallisia, hyvin hyvin vaarallisia nuo tuoksut. Taitavat partavesifirmat tietää mitä tekevät 😉

 2. Sama se on joidenkin vanhempien rouvasihmisten kanssa bussissa, kun on päälle kaadettu litra halpaa hajuvettä. Astmaatikon painajainen.

 3. Asiaan liittyen, sopivalla aasinsillalla aidan toiselle puolelle loikaten;

  Tämä koskee myös naisia hämykopisevine kenkineen. Usein kaupungilla / kaupassa kuulee sievästi kopisevien korkojen lähestyvän äänen. Lähemmin tarkasteltuna tuo jumalainen ja paljon lupaava ääni kuitenkin lähtee esimerkiksi 63 vuotiaan nyrpeän näköisen ja ilkikurisen täti-ihmisen lähes korottomista kengistä.

  Eli jollet ole nuori, omaa silmääni miellyttävä ja muutenkin sopiva henkilö, vaihda korkolappusi pehmustettuihin ja kopisemattomiin malleihin turhien sekaannusten välttämiseksi!

  :/

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.