Erikoisia yhdistelmiä ihmisissä

Katleena Kortesuo

Olen kuluneen 12 tunnin ajan halaillut vatsataudissa vessanpönttöä. Siinä tulee kaikenlaisia ajatuksia mieleen, joten päätin tehdä postauksen tuntemistani ihmisistä, joissa on erikoisia yhdistelmiä luonteenpiirteistä, harrastuksista tai muista tekemisistä.

Monesti nämä kiinnostavat yhdistelmät ihmisissä ovat sellaisia, että ne tarjoavat uuden näkökulman omaankin tekemiseen.

Itselleni erilaisuus on tärkeä arvo: jos kukaan ei tee mitään eri tavalla kuin ennen, mikään ei myöskään kehity. Erilaisuus auttaa ihmistä eteenpäin, ja se myös lisää moniarvoisuutta ja erilaisuuden ymmärtämistä.

Kymmenen ensiksi mieleen tulevaa esimerkkiä elähdyttävistä yhdistelmistä (in alphabetical order):

– nelikymppinen menestyvä toimitusjohtaja, jossa yhdistyvät huumorintaju, sydämellisyys ja rahanansaitsemiskyky

– potilaiden keskuudessa suosittu lääkäri, joka pitää traktoreista, puutöistä sekä kulttuurihistoriallisista lainauksista

– kolmikymppinen sinkkumies, jolla on kova bisnesosaaminen ja joka fanittaa Pam Annia ja Hannele Lauria

– kiharatukkainen nainen, joka harrastaa ristipistoja ja kankaankudontaa sekä hevosia ja metsästystä

– kahden lapsen isä, jossa yhdistyvät huumorintaju, pitkäpinnaisuus ja lyhytpinnaisuus

– sairaanhoitaja-mikrotukihenkilö, joka harrastaa viinejä ja huonekalujen paikan vaihtamista

– kaksosia odottava pieni nainen, jossa yhdistyvät hillittyys ja hersyvyys ja jonka vyötärönympärys on suurempi kuin hänen pituutensa

– 95-vuotias entinen maatalon emäntä, joka muistaa kaikkien läheisten nimet ja pohtii, onko Putinista enää vaaraa

– nuori, älykäs mies, jossa yhdistyvät huumorintaju, kiltteys ja kilpailuvietti

– syövästä selvinnyt äidinkielen opettaja, joka valaa positiivisuudellaan uskoa muihinkin ja joka muistaa entiset oppilaansa pilkulleen (anteeksi huono sanaleikki)

Nämä kaikki ovat ihmisiä, jotka ovat vaikuttaneet työ- tai yksityiselämääni paljon. Jos puutut listalta, ota yhteyttä.

Tarinan opetus: Jos työyhteisössäsi tai lähipiirissäsi on joku, joka tekee asiat eri tavalla, arvosta hänen kykyään ajatella toisin. Siinä on luovuuden ja uusien ideoiden siemen.

2 kommenttia

  1. Mainio lista. Tällaiset ihmiset ovat tuntemisen arvoisia.Miten olisi 30+ naispuolinen englannin kielen opettaja, joka on innoissaan kolmannen persoonan räiskintäpeleistä ja uusista eLearning menetelmistä mutta ei oikeastaan pidä tietokoneista, ei juurikaan perusta 50-lukulaisesta perheideologiasta, mutta virkkaa innolla, pelkää lähtökohtaisesti vettä mutta rakastaa sukeltamista pitää eläimistä yli kaiken ja tykkää jskus mennä salille pumppaamaan rautaa tai joogaamaan?Tämä on elävän elämän henkilö. 🙂

  2. Kuulostaa upealta ihmiseltä! On hienoa, kun ihmisten toiminnan lähtökohtana on omat, pohditut arvot eivätkä automaattisesti ne yleisesti hyväksytyt arvot (kuten ”koti, uskonto ja isänmaa” tai ”kaksi lasta, omakotitalo, auto ja koira”).Toki jollekulle ne yhteiskunnan perinteiset arvot voivat olla juuri ne oikeat. Uskon kuitenkin siihen, että mitään ei saisi hyväksyä annettuna, vaan asiat pitäisi pureskella itsekin läpi.

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.