Facebook ja lasten etunimien alkukirjaimet

Katleena Kortesuo

Moni vanhempi käyttää Facebookissa lapsistaan vain etunimen alkukirjaimia:

Jee! L sai biologian kokeesta kympin!

Nyt tulee vinkki kavereille. ÄLÄ vastaa näin:

Onnea Lailalle!

Jos joku käyttää lapsestaan Facessa etunimen alkukirjainta, se tarkoittaa, että hän haluaa pitää lapsensa poissa somesta edes osittain. Vastaa siis näin:

Mahtavaa! Hyvä L!

Ugh. Olen puhunut.

12 kommenttia

  1. Toinen vastaava vinkki.

    Jos joku postaa vaikkapa viestin: ”Rauhallista jouluaikaa ystävät!”,
    älä vastaa siihen viestillä: ”Mahtavaa lomamatkaa Kanarialle! Tehän lähditte matkana huomenna, mutta ootteko 1 vai 2 viikkoa poissa kotoa?”

  2. Jos joku vastaa minulle noin, poistan kommentin. Olen yrittänyt toimia niin, että lapsen nimi ei näy julkisissa päivityksissä, vain niissä, jotka näkyvät vain kavereille.

      1. Tiedäthän, että muokkaushistoria näkyy. Eli myös se ensimmäinen viesti sillä oikealla nimellä.

  3. Tämä on niin totta! Ihanaa kun joku sanoo taas asioita ääneen.
    Ja yksi toinen toive: Ei postailla seinälle kivoja kuvia:
    ”Kiitos viime viikonlopun synttäreistä, ja Onnea vielä Veikka-Esteri Nieminen, 8 vee 14.2.2015”.
    Näitäkin tapahtuu, valitettavasti.. Tuossa rikotaan jo aika montaa kohtaa Absolute no no -listalta.

    1. Anna, olen tismalleen samaa mieltä. Pahinta on vielä, jos tuo kommentti jatkuu, että ”Toivottavasti päivänsankari sai pöksynsä lopulta kuiviksi! Hehehee!”

  4. Tulossa nillitystä: lähtisin ihan aluksi jo siitä, että lapsen koenumeroiden raportoiminen facebookissa oli ”ärsyttävimmät päivitykset” -jutussa. Eli se on absolutely no-no. Saattaisin piruuttani vastata ekaan viestiin, että kylläpä se teidän Lalli on sitten ihmeellinen biologianero! Ni.

    1. Tuo koetulos oli pelkkä esimerkki, jonka keksin päästäni. 🙂 Pointtina oli, että emme voi möläyttää toisen lapsen nimeä ääneen, jos vanhempi ei sitä itse halua näkyville.

  5. Kun lapsi saa jo kokeista numeroita, niin häneltä voi itseltään kysyä laittaako hän numeronsa itse someen vai laittaako vanhemmat. Luultavin vastaus on ”tosi noloo, et kyllä laita”.

    1. Jos välttämättä haluaa jakaa somessa lastensa juttuja, niin ainakin fb:ssä voi perustaa ryhmän sitä varten ja kutsua sinne vain sopivat henkilöt.

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.