Haluatko ihmisen, joka on juossut seinää päin?

Katleena Kortesuo

Törmäsin tänään upeaan työpaikkailmoitukseen. Siinä etsitään seinää päin juossutta myyjää.

Ilmoituksen ulkoasu ei ole kummoinen, mutta teksti on laadittu äärimmäisen fiksusti. Siinä on itseironiaa, huumoria ja kuitenkin tiukkoja vaatimuksia.

Ehkä tämä on käännekohta työpaikkailmoituksille, joissa yleensä täydellinen yritys etsii täydellistä työntekijää.

Pikku apurin laatima ilmoitus on aito. Siinä epätäydellinen työnantaja etsii epätäydellistä myyjää.

6 kommenttia

  1. Hyvä linkki! Jakaisin tuon FB:ssä, jos kontakteissani olisi parturi-kampaajia Helsingin suunnalta.

 1. Hah haa… Katleena, pitäisikö tässä kohtaa kertoa miten sosiaalinen media toimii ja kuinka laajalle se saattaa levitä? =)

  1. Olen vähän tiukkis FB-virtani suhteen. En nimittäin tajua, miksi hämeenlinnalainen koiraharrastaja kertoo hämeenlinnalaisille kavereilleen, että nyt on koira karannut Rovaniemeltä.

   Omat FB-kontaktini ovat pääosin a) pk-seudulla eläviä it-, media-, markkinointi- ja viestintäammattilaisia sekä b) hämeenlinnalaisia. Niinpä tuon ilmoituksen osumistodennäköisyys omissa FB-kontakteissani on tosi pieni.

   Luotan siis siihen, että kyseinen työpaikkailmoitus löytää potentiaalisemmat jakajat ja parhaan kohderyhmän pk-seudulta, joten minun ei kannata turhaan lisätä FB-sälää niille, jotka eivät todennäköisesti ole oikeaa kohderyhmää.

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.