Nyt pelottaa enemmän kuin vuonna 1994, kun muutin Helsinkiin ja käytin ratikkaa yksin ensimmäistä kertaa.

Lupasin nimittän Suplalle kokeilla podcasteja. Tulossa on 12 jaksoa kriisiviestinnästä ja ongelmanratkaisusta. Ekan jakson löydät täältä: Paukkupommeja ja porkkanasäkkejä.

Olen tässä nyt niin vereslihalla, että jaksoja ei saa haukkua ollenkaan. Otan vastaan vain kehuja. Jos sinulla on esitettävänä kritiikkiä, kääri se johonkin pehmeään, odota viikko ja tarjoile se pitsiliinan päältä marenkien kera. En kestä mitään muuta.

 

 

10 kommenttia

 1. Jäi mietityttämään jutussa puolustus on paras hyökkäys. Jos rajanvetona on moraali, ei välttämättä ole helppoa saada rauha aikaan. Vaimoni sanoi, että tummahipiäiset istuvat bussin penkillä siten, että heidän kengät ovat vastapuoleisella penkillä. Ei ole kiva istua sellaisella penkillä. Tytär siihen, että ei ihmisistä voi noin sanoa. Ja kina oli valmis. Minä ja vaimoni nuoruudessa monesti puhuttìn ihmisistä ihonvärien mukaan ja sen aikainen moraali ei tarkoittanut pahaa ihmisestä. Nykymoraali käsittelee ihmisiä erilailla . Tässä oikeastaan podcastissa oleva asia konkretisoitui, sanojasta tulikin hyökkääjä ilman, että sanoja sitä huomasi. No nyt on rauha maassa. Odottelen seuraavaa podcastia.

  1. Erinomainen esimerkki! Mä itse viestijänä pohdin moraalia erityisesti kohderyhmän kautta. Jos siis vaikkapa ohjeistaa lasta, pitää mukauttaa mittaristo hänen mukaansa.

   Sen sijaan sillä ei ole väliä, jos ns. vastapuoli suuttuu. Siihenhän perustuu poliittinen viestintä: innostetaan omia ja kolhaistaan vastapuolta.

 2. Kiva! Minäkin ilmoittaudun kansanliikkeeseen. Kuuntelen kaikki podcastit android-sovelluksen kautta mutta kyllä tätä varten voin tehdä poikkeuksen, ainakin jos lupaat käsitellä kansalaisaloitetta jossain vaiheessa. 🙂

  Mulla on nyt rimmauksen kriteerit ehkä vähän unohtuneet, mutta käykö tämä: valas – oinas – kaskas?

  1. Ilmoitan heti Mikolle, että olet kansanliikkeessä mukana. 🙂

   Tein tosiaan mokan heti ekassa podcastissa: en selittänyt kunnolla, mitä riimi tarkoittaa. Käytännössä sanan ”valas” riimejä ovat ”talas” ja ”alas”. Ei siis riitä, että viimeinen tavu rimmaa, vaan koko sanan pitää synkata. Vain ensimmäistä konsonanttia vaihdetaan tai se poistetaan.

Kerro oma kantasi Kommentointiohjeet?

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.