Taustaa: Aion nyt kirjoittaa seksistä, joten joudun tasapainoilemaan kahden ristiriitaisen periaatteeni välillä. Olen nimittäin aina ollut tarkka siitä, etten puhu somessa yksityisasioistani. Niihin luen perheen, parisuhteen, raha-asiat ja sairaudet. Toisaalta minulle on aina ollut tärkeää itsevastuu ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen. Tällä kertaa joustan ensimmäisestä periaatteesta hieman, jotta voin toteuttaa toista: haluan kertoa, miten itsevastuun noudattaminen lisäsi seksiä.

En aio mennä yksityiskohtiin, sillä suojelen parisuhteeni yksityisyyttä niin paljon kuin se on tämän postauksen puitteissa mahdollista. Mieheni luki tekstin läpi ja antoi sille julkaisuluvan.

Siis asiaan.

Olemme olleet yhdessä 23 vuotta, josta 20 vuotta naimisissa. Jokainen tietää, miten seksin määrälle usein käy a) näin pitkässä suhteessa b) lasten teon jälkeen.

Tiesin tarkkaan, että vika on minussa. Ei siksi, ettenkö rakastaisi siippaani, vaan siksi, koska ensinnäkin olin tosi kiireinen työssäni ja toisekseen minulla on afantasia. Jälkimmäinen tarkoittaa sitä, ettei minulla ole aistimuistia, joten en muista miltä orgasmi tuntuu. Sen vuoksi en juuri hakeutunut seksiin: miesparka joutui tekemään kaikki aloitteet. Kyllähän se alkaa vituttaa vuosien saatossa.

Niinpä halusin korjata tilanteen. Koska en pystynyt aktivoitumaan tunnemuistini perusteella, tein itselleni järkiperäisen listan. Lista käsittelee hyvää seksiä, koska meillä ei koskaan ole ollut huonoa seksiä. Sitä vain oli liian vähän.

Miksi kannattaa harrastaa enemmän hyvää seksiä?

  • Hyvä seksi on kivaa. (Minä siis en muistanut tätä, mutta tiesin kyllä sen.)
  • Hyvä seksi on yleensä parisuhteen liima. Harva suhde kärsii siitä, jos myönteisen seksin määrä lisääntyy.
  • Hyvä seksi vahvistaa parisuhdetta ja kiintymystä entisestään.
  • Hyvä seksi kasvattaa itseluottamusta.
  • Hyvä seksi vahvistaa lantionpohjan lihaksia ja seksuaaliterveyttä.

Tavoite oli siis selvä. Mutta mitä tehdä, kun työ on kiireistä, harrastuksia on paljon, lapset ovat alakouluikäisiä eikä omaa aistimuistia ole?

Taas tulee yksi lista. Tein nimittäin seuraavia asioita:

  • Nostin hintojani ja vähensin työtäni entisestään. En enää ajatellut itseäni kasvuyrittäjänä, vaan päätin olla tyytyväinen tasaiseen tulovirtaan.
  • Sanoin lapsille, että jos he näkevät painajaisia yöllä ja haluavat tulla viereen nukkumaan, heidän pitää aina koputtaa makuuhuoneen ovelle ja odottaa lupaa. Kerroin suoraan, että äiti ja isä saattavat nimittäin harrastaa seksiä, eikä sen keskeyttäminen ole kivaa.
  • Päätin tietoisesti ajatella enemmän seksiä. Tässä olivat apuna Anne Stuartin eroottiset kirjat, joita suosittelen jokaiselle.
  • Juttelin seksistä paljon Jannen kanssa. On helkutin hyvä, kun kuulee näkemyksiä parisuhteen ulkopuolelta, perheelliseltä ihmiseltä, joka edustaa samaa sukupuolta kuin oma puoliso.
  • (Lapset muuten kasvoivat prosessin aikana ihan itsestään vanhemmiksi ja yhä riippumattomammiksi. Älyttömän kätevää, kun sille ei tarvinnut tehdä mitään.)

Nyt tietenkin kaikkia kiinnostaa, mitkä olivat tulokset. Onko ollut ilotonta, pakotettua seksiä? Vai onko ollut räävitöntä irstailua julkisilla paikoilla? Ovatko lapset ja asiakkaat jääneet hoitamatta?

No tulokset ovat niin hyvät, että jatkamme samalla mallilla. Seksin määrä on nelinkertaistunut. (Huomaathan, etten suostu kertomaan määriä, sillä haluan pitää edes jotain kahdenkeskisenä. Joudut nyt itse arvailemaan, lisääntyikö seksin määrä yhdestä kerrasta neljään kertaan vuodessa vai yhdestä kerrasta neljään kertaan päivässä.)

Bonusvaikutuksena on se, että orgasmieni syvyys ja voimakkuus ovat kasvaneet huikeasti. Tätä en osannut ennakoida, mutta joskus sitä joutuu kestämään tällaisiakin sivuvaikutuksia. Muutoksesta syytän Anne Stuartin kirjoja, jotka inspiroivat enemmän kuin olin kuvitellut.

* * *

Miksi ihmeessä kirjoitin näin henkilökohtaisesta asiasta?

Siksi että haluan kertoa, mitä on itsevastuullinen elämä. Se tarkoittaa tietoista vastuunkantoa ja päämääräkeskeistä analyysiä. Harvoin kukaan muu voi parantaa elämääsi kuin sinä itse.

Samalla muistutan, että itsevastuu on asia, jonka voi omaksua vain oma-aloitteisesti, ei kenenkään syöttämänä. Jos sinun parisuhteesi ei ole kunnossa, älä helkutissa käske puolisoasi lukemaan tätä tekstiä. Sen sijaan sinulla on itsevastuun mukaan kaksi vaihtoehtoa: a) muuta jotain itsessäsi tai toiminnassasi b) ota ero. Toista ihmistä et voi pakottaa muuttumaan.

* * *

Tähän postaukseen ei voi kommentoida. En myöskään anna tämän tiimoilta haastatteluja. Tässä postauksessa on kerrottu kaikki, mitä voin ja haluan sanoa asiasta julkisesti.