Haluan tosiaan ottaa kantaa jämäkästi. Aiheena on vapun vietto. Olen vakaasti sitä mieltä, että kanta on muodostettava ja että jokaisen on nähtävä asian tärkeys. Tässä on kyse kaikesta siitä tärkeästä, mikä on tärkeää.

Lisäksi haluan muistuttaa, että elämä on täynnä yllätyksiä ja että erilainenkin vappu voi olla hyvällä tavalla toisenlainen kuin perinteinen vappu. Vappu on aivan kuin me ihmiset. Ihmiset ovat erilaisia mutta silti samanlaisia. Vappu on juuri sellainen kuin millaiseksi sen itse teet, koska vappu on sielun peili.

Muista tänä vappuna pitää huolta itsestäsi ja liikkua ja syödä hyvin. Myös nukkuminen on tärkeää, ja siitä on olemassa jopa tieteellisiä tutkimuksia. Eräänkin kerran kun nukuin yön huonosti, olin tosi kärttyinen aamulla.

Se saattoi toki johtua myös vappusimasta. Kaikki tutkijat suosittelevat nukkumista, mutta kaikki eivät suosittele vappusimaa.

Vapun aikaan kannattaa myös halata ja kokea läheisyyttä aina kun voi. Toki koronan takia se on vaikeaa, mutta pyri silti halaamaan lemmikkejä, puita, vuorikristalleja ja perheenjäseniä. Lähetä virtuaalihalauksia Facebookissa. Muista että vieraita ihmisiä ei saa halata, koska siihen vaaditaan suostumus ja koronattomuus ja tosi pitkät kädet turvavälin takia.

Vappu on meille suomalaisille tärkeä juhla, ja sen viettäminen on tärkeää. Tässä koronatilanteessa kannattaa digitalisoida oma vappu ja lakittaa Manta virtuaalisesti.

Lopuksi haluan vielä korostaa napakkaa kantaani: tärkeä on tärkeää, eikä tärkeästä saa päästää irti. Jos tärkeä unohtuu, niin sitten tilalle tulee epätärkeää, ja se on vaaraksi vapunvietolle.

Haluan lopuksi toivottaa tärkeää ja jämäkkää vappua kaikille!

(Tai siis ei ole pakko olla jämäkkä jos ei halua. Tai uskalla. Tai en siis tarkoita syyllistää ketään uskaltamattomuudesta, koska se on ihan normaali inhimillinen tunne. On ihan ok, jos ei halua olla jämäkkä tai jos arvostaa mieluummin pehmeyttä. Itse asiassa minäkin arvostan pehmeyttä.)

Pehmeää vappua kaikille!

Kerro oma kantasi Kommentointiohjeet?

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.