Jeesus – the Last Action Hero

Katleena Kortesuo

Aloitan disclaimerilla: Kannatan uskonvapautta ja vastustan uskontojen pilkkaamista. Jokainen saakoon valita oman uskontonsa, ja minä kunnioitan sitä valintaa.

Joskus on kuitenkin pakko pilkata joidenkin uskonryhmien mainoksia.

Postilaatikkooni tuli Jehovan todistajien kutsu. Olin jo heittämässä sitä roskiin, mutta huomioni kiinnittyi Jeesuksen mahtaviin hauiksiin – en voinut itselleni mitään.

Yleensähän Jeesus on kuvattu riutuneena, hoikkana hahmona, mutta tällä kertaa hän on maskuliininen toimintasankari. Ehkä jehovat katsovat salaa Schwarzenegger-leffoja.

 

11 kommenttia

  1. Tiesitkö että Jeesus teki koko ikänsä fyysisesti raskaita puusepän töitä ennen kuin rupesi saarnatöihin? Se ei ole mitään ruipelon hommaa ja haba kasvaa varmasti väkisinkin.

  2. Kiitos kommentista ja tervetuloa blogiini!Puusepän ammatti oli minulla tiedossa, mutta kysymys onkin kuvaustavasta: asetelma muistuttaa melko paljon toimintaelokuvan julisteita, ja se poikkeaa melko paljon totutusta Jeesus-kuvasta.

  3. Honkkarileffoissa sankari sujahtaisi eroon köysistä ja pistäisi sortajat matalaksi. Ilmeisesti nykyjeesus ei ole siististi cool ja sitä pitää tuunata aikaan paremmin sopivaksi. Jehovat tekevät sen verran taitavaa markkinointia, että olisivatkohan he tuottaneet suuren määrän erilaisia lehdyköitä, ja sitten valitaan sopiva brändi kohdealueelle. West Endissä jeesus vaikuttaisi pelastavalta pankkiirilta ja Vuosaaressa valistustyötä tekisi etnohenkinen miekkonen.

  4. Kiitos kommenteista!Jake, tervetuloa blogiini! Tuunattu Jeesus olisi tosiaan hyvä myyntivaltti. Se ikään kuin ottaisi huomioon kohderyhmät paremmin.Kervå, tuokin on kaunis ajatus. :)Eräs kaverini muuten kommentoi tähän postaukseen Facebookin puolella, että oikea otsikko tälle postaukselle olisi ollut Jeesus – the First Action Hero.Minun olisi pitänyt oivaltaa se itse. Pahus.

  5. Paha kysymys. Mun profiilin pitäisi näkyä vain kavereiden kavereille. Jos siis joku sun tuntema julma ihminen on hylännyt mun kaveruuden, niin sitten katoan sun näköpiiristä.Kukahan yhteinen tuttu meillä on (tai on ollut)? Voisin veikata jotakuta muusikko- tai roudarikaveriani.

  6. Joo ei näy, ei enää. Mutta ihan vaan mielenkiinnosta: miksi et halua että joku ennestään tuntematon tyyppi ottaisi fb:n kautta yhteyttä?

  7. Mä olen yrittänyt pitää FB:n "kaveri- ja tuttufoorumina" ja Twitterin työfoorumina.Jos mun profiili olisi FB:ssä julkinen, sinne voisi tulla kaveripyyntöjä asiakkailta tai valmennusten osallistujilta. Sitten romahtaisin täysin, jos pitäisi viattomille asiakkaille laittaa kielteisiä vastauksia. Parempi siis pysyä vähän vaikeammin löydettävissä.

  8. Kyllä mulla on siellä blogituttujakin listoilla. Pistä kaverikutsu tulemaan – jos siis satun enää näkymään sun kaverinkaverina.Mä en tiedä sun oikeaa nimeä, eikä FB:ssä ollut jostain kumman syystä Kervå-nimistä ihmistä. 🙂

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.