Kirjoitin aikanaan tänne EOT:hen maailman huonoimmasta juhlapuheesta, jonka pidin hirvipeijaisissa. Silloin oli vuosi 2011, ja puheeni oli kyllä surkea.

Loppuvuodesta 2017 pidin juhlapuheen Etelä-Hämeen Marttojen 65-vuotisjuhlassa. Se meni jo paremmin. Sain solmittua puheen ehjäksi kokonaisuudeksi. Käytin puheen läpi kulkevana metaforana kutomista ja lankojen sitomista, joilla Martat yhdistävät sukupolvia, sukupuolia ja poliittisia katsomuksia.

Tiistaina pääsin ottamaan uuden revanssin. Pidin kiitospuheen tilaisuudessa, jossa minut oli valittu Vuoden hämäläiseksi. Tällä kertaa se meni jo paremmin: voit katsoa kiitospuheen täältä.

Kaksi havaintoa tuli mieleeni:

  1. Retoriikan kesäkoulun opeista on oikeasti ollut hyötyä.
  2. Eihän siihen oppimiseen mennyt kuin seitsemän vuotta.

Kerro oma kantasi Kommentointiohjeet?

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.