Kaiken kaikkiaan Marja Tiuran raskas prosessi on ohi

Katleena Kortesuo

Aaaargh. Tarjolla on perjantaihuvia.

Jos jankkaamisella pääsee eduskuntaan, niin suosittelen kansanedustajaehdokkaita käyttämään samaa taktiikkaa kuin Marja Tiura Ylen haastattelussa.

Laskekaahan, kuinka monta kertaa haastattelussa esiintyvät seuraavat lauseet:

 • raskas prosessi / raskas koulu
 • en kiitä opettajiani
 • olen oppinut paljon
 • kaiken kaikkiaan

Kiitos vinkistä Aviisin Seppo Honkaselle, joka seuraa Lehteä ja jakaa linkkejä Facebookissa.

6 kommenttia

 1. Täytyy kyllä yhtyä 100%:sesti Katleenan ytimekkääseen toteamukseen. Koko haastattelun sanoma parissa kolmessa virkkeessä ja silti neljättä minuuttia tuhlataan ihmisten aikaa kertomatta mitään uutta ja tärkeää.

  Olisi Marja Tiuralla varmaan aika lukea Juhana Tolkin Puhevalta-kirja tai jokin muu opus, jotta pääsisi edes vähän jyvälle esiintymiseen. Mutta kaippa tuo eduskuntaan pääsy edellyttää samojen asioiden kierrellen ja kaarrellen päivittelyä ja höpöttämistä uudelleen ja uudelleen. Yhdellä vastauksella hoidetaan kaikki kysymykset. =D Sarasvuo sanoisi varmaan tämän olevan sitä ”jännittävää” jankuttamista.

  1. Juha, kiitos kommentista ja tervetuloa blogiini!

   Tätä Tiuran taktiikkaa on käyttänyt myös Mari Kiviniemi jossain haastattelussa. Ehkä heillä on sama puhetaidon opettaja – joka ei taida olla kovinkaan pätevä työssään.

   Toisaalta tässähän on haastattelun editoija tehnyt tarkoituksellisesti Tiuralle karhunpalveluksen. Tiura on ehkä olettanut, että hänen kommenteistaan vain yksi pääsee lähetykseen, joten hän on jankannut pääteesiään koko ajan.

   Haastattelijaa ja editoijaa tämä metodi on alkanut ketuttaa, ja he ovat jättäneet pätkän leikkaamatta näyttääkseen poliitikon avoimen typeryyden. Hyvin tehty!

   1. Kiitos! Luin juuri Tee itsestäsi brändi -kirjan ja tässä on tosiaan tehty juuri niinkuin kerroit. 🙂 Kirjassahan kerroit, ettei haastetteluissa saisi viitata aiempaan (näin ohjeistetaan yleensä ennen haastattelua), sillä editoinnin jälkeen voi olla, että vain 1 kysymys ja vastaus esitetään vaikkapa uutisissa. Nyt editoija ei jättänytkään turhia osia pois, vaan Tiura astui miinaan. 🙂

    1. Kiva kun olet lukenut kirjani! Mitä pidit siitä?

     Tiura todellakin kosahti miinaan. Vaikka missään kommentissa ei saisi viitata edelliseen puheenvuoroon, ei myöskään kannata toistella samaa asiaa aivottomasti.

     1. Kiitos kysymän! Tilasin kirjan, kun näin erään menestyvän ’mentorini’ hankkineen sen. 🙂 Luin kirjan kovalla innolla läpi muutamassa päivässä. Suosittelen kirjan lukemista etenkin, jos harkitsee blogin perustamista tai muutoin esillä olemista asiantuntijana tai osaajana. Sain hyviä herätyksiä siitä, mitä asioita kannattaa ottaa huomioon. Kiitos opeista!

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.