Seuraava kirjani on jo varsin pitkällä. Opuksen nimi on vaatimattomasti Kaikenkattava sisällöntuotannon opas yrityksille – tee teksti, kokoa kuva, puhu podcast.

Painin paraikaa kirjan sisältörajauksen kanssa. Se on selvää, että pientä lehdykkää tästä ei tule, mutten millään haluaisi tehdä järkälettä, jonka kantamiseen tarvitaan rinkka. Joudun koko ajan miettimään, paljonko kirjoitan mistäkin teemasta.

Olen tänään tapellut myös sisällysluettelon järjestyksen kanssa. Olin tehnyt täysin epäloogisen ajatusmutkan* suunnittelussani, ja niinpä käytin tunnin verran aikaa järkevän järjestyksen pähkäilyyn ja alalukujen siirtoon oikeille paikoilleen.

Mietin sitäkin, paljonko kannattaa käyttää tilaa esimerkiksi Whatsappin esittelyyn. Se ei kuitenkaan ole varsinainen sisällöntuotantokanava vaan pikemminkin asiakaspalvelukanava, joten ehkä tyydyn vain tiiviiseen mainintaan.

Ensi viikolla tarvitsen hyviä lähdekirjoja videointiin ja Youtubeen, kun siirryn kirjoittamaan niistä. Valokuvausta käsitteleviä oppaita on kyllä runsaasti, mutta tuoretta videointi- ja tubetusopasta ei ole sattunut silmiini – tosin en ole vielä aktiivisesti hakenutkaan.

Oletan tuttuun tapaan, että tällä ja ensi viikolla postaan kysymyksiä kirjan sisällöistä EOT-blogiin. Aina kun viimeistelyvaihe on käynnissä, mieleen tulee kysymyksiä, joissa tämän blogin lukijat ovat ennenkin osanneet auttaa. <insert cute pink fluffy heart emoji here>

* Minulla oli kirjassa kolme eri lukua, jotka kaikki käsittelivät Instagramia. Lisäksi olin reippaana tyttönä sijoittanut Youtuben ja videoinnin perusteet keskenään eri lukuihin. Olin oikein ylpeä itsestäni.

Kerro oma kantasi Kommentointiohjeet?

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.