Kielioppikirja niille, jotka inhoavat kielioppia

Katleena Kortesuo

Jes! Syyskuussa ilmestyvän kielioppikirjamme kansi on valmis. Tässä, olkaa hyvät:

Pilkun paikka kansi

Kirjoitan kirjan Liisa-Maria Patjaksen kanssa. Hän on huipputyyppi ja rakas kaverini. Suosittelen Liisan blogia lämpimästi.

Tavoitteenamme on saada aikaan opus, josta on apua kieliopin vihaajille. Kirja ei ole kattava esitys kieliopista, vaan sen avulla pilkku- ja yhdyssanasokeakin onnistuu saamaan suurimman osan kielioppimokistaan kuntoon.

Kaiken lisäksi haluamme selvitä ilman kielitieteen termejä. Jos joku on nukkunut äidinkielen tunneilla, hänelle on turha sanoa, että ”subjektin ja predikaattiverbin on oltava kongruenssissa”.

Edit 28.3.2011 klo 14:
Liisa ehti jo järjestää arvonnankin. Osallistu, niin voit voittaa yhden kielioppikirjan!

13 kommenttia

 1. Tämmöstä kirjaa olen odottanut! Mutta vasta syyskuussa? Eikö voisi saada esim. pikaista pdf:ää tai muuta pikku palaa kirjasta etukäteen? Koska voi jättää tilaukset?

  1. Kiva kuulla, että opus tulee tarpeeseen. Käsikirjoitusta on valmiina vasta kymmenkunta sivua, joten sillä ei vielä pitkälle pötkitä.

   Joka tapauksessa minä ja Liisa märehdimme kielioppiaihetta kevään mittaan blogeissamme, joten näkökulmia ja kielioppisääntöjä on taatusti luvassa. PDF-maistiaisista en vielä tiedä – sen päättää Karisto.

  1. Hienoa! Pistän sulle tänne linkin verkkokauppaan, kun kirja on tilattavissa. Toivottavasti siis pian. 🙂

 2. Eiks Katleena vois pistää pystyyn sellaisen oman kirjakerhon: vuosijäsenyys, jolla sitten saa kaikki sun kirjat sitä mukaa kun niitä tulee? 🙂

  1. Upea ajatus! 😀

   ”Kirjakerho Katleena” kuulostaa jostain syystä romanttisten kirjojen klubilta. Ehkä kerhon nimi voisi olla ”K. Kortesuon Kirjakerho – laatukirjojen ystäville”.

 3. Kävin heti heittämässä kommentin tuonne arvontaan. Jos en voita, ostan oikein rahalla. Olen kanssa yksi niistä tumpeloista, joille tämä kirja tulee täsmälääkkeenä.

 4. Tää on oikea etenemisjärjestys! Kässäriä valmiina vasta kymmenen sivua ja kansi jo valmiina. Näin sitä pitää, täydet pisteet sekä tekijäin että kustantajan suuntaan 😀

 5. Kuulin tästä kirjasta ja oli pakko tulla tutustumaan. Illan surullisin hetki oli se, kun tajusin arvonnan menneen jo ohitse! Kielioppikirja jäi voittamatta. Pitää odottaa kirjan ilmestymistä kaupan hyllyyn.

  Tämä on varmasti hyvä opus meikäläiselle, jolla oli myös kouluaikana kielioppi vähän kadoksissa.

 6. Hei. Joko tää kirja on julkaistu. Itse kun olen sellaisen yksinkertaisen kielioppikirjan tarpeessa. Kun kansakoulusta on aikaa jo lähes puoli vuosisataa ja silloin opetettiin toisin. Puhuttiin Teonsanoista ja Nimisanoista y.m. Eli aikaa on siittä. Nyt kun olisi halua opiskella vieraita kieliä , olisi hyvä hallita termistöö nyky versioina .

  1. Seppo, kirja on julkaistu pari vuotta sitten, ja sitä saa verkkokaupoista. Kannattaa katsoa esimerkiksi täältä: http://www.adlibris.com/fi/

   En tosin tidä, onko kirjasta hyötyä kielten opiskelussa, koska siinä ei juuri käytetä kielitermejä. Emme siis puhu adjektiiveista vaan ”laatusanoista” ja ”kuvailevista sanoista”.

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.