Onx niinq Lohjal ketää?

Katleena Kortesuo

Kuluneen viikon valmennuksissa törmäsin hämmästyttävään ilmiöön: pääkaupunkiseudulla asuu aikuisia, työssäkäyviä ihmisiä, jotka vähättelevät muualla asuvia.

Olen ollut naiivi ja luullut, että vain teini-ikäiset päästelevät tällaisia suustaan:

Ketä kiinnostaa, mitä jossain Nummi-Pusulassa tapahtuu?*

Asuuks Lohjal muka joku?**

Mutta ei, nämä tulevat aikuisten suusta.

* Vastaus: Vähintään asia kiinnostaa nummipusulalaisia, mutta muittenkin olisi syytä seurata, mitä Suomen kunnissa tapahtuu. Tai edes näytellä kiinnostunutta.

** Vastaus: Lohjalla asuu 39 000 suomalaista, mukaan luettuna Marjut Rolig ja Marzi Nyman (Wikipedian mukaan).

2 kommenttia

  1. Moi Katleena! Kiitos lohjalaisten puolustamisesta 🙂 käyn itse Lohjalta saakka päivittäin töissä Helsingissä (niin tekee muutama sata muutakin) ja edelleen saan lähes viikottain selitellä, että missä Lohja sijaitsee tai kuinka voin tulla niin kaukaa stadiin asti töihin. Työmatkaan minulla kuluu julkisilla n. tunti suuntaansa eli suht sama kuin esim. itä-Helsingistä Espooseen kulkevalla henkilöllä. No Lohja on periferiaa myönnettäköön, mutta asun mieluummin väljästi parin sadan neliön omakotitalossa järven rannan läheisyydessä kuin Vantaan lähiössä kerrostalossa (sori kaikki Vantaalaiset). Muuten Marjut ei ole asunut enää aikoihin Lohjalla eikä Marzikaan. Marzia tosi näkee aika usein kaupungilla, kun hänen sukulaisia on Lohjalla enemmänkin.

  2. Ihmeen pilkallisesti tosiaan suhtaudutaan mm. Lohjaan pääkaupunkiseudulla, vaikka se sijaitsee ihan naapurissa. AMK-koulumatkani oli Lohjalta Helsinkiin ajallisesti yhtä pitkä kuin nykyinen työmatkani Helsingin sisällä, mutta silti sai kuunnella monta vuotta viisumivitsejä kavereilta 🙂

    Vaikka Lohja ei olekaan miljoonakaupunki, on siellä sentään hyvät palvelut ja kulkuyhteydet, luontoa unohtamatta. Miksi Helsinkiläiset sitten katsovat alaspäin? Koska metro puuttuu?

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.