Kommentoinnin pelisäännöt muuttuvat myös tässä blogissa

Katleena Kortesuo

Jouduin valitettavasti juuri muuttamaan Ei oo totta -blogin kommentoinnin pelisääntöjä.

Aiemmin olen sallinut anonyymit kommentit, kunhan ne pysyvät asiassa eivätkä ole kärkeviä muita keskustelijoita kohtaan.

Jatkossa blogiin pääsevät kuitenkin läpi vain tunnistettavat käyttäjät.

Esimoderointiin en halua lähteä, ja syyt ovat ilmeiset:
1) Esimoderointi viivästyttää keskustelua.
2) Se aiheuttaa turhaa vaivaa kaikille osapuolille.
3) Esimoderointi tuottaa usein sisällöllisesti päällekkäisiä puheenvuoroja.

Luotan siis siihen, että asiallinen ja rakentava linja yksilöitä kohtaan säilyy blogissa jatkossakin.

5 kommenttia

  1. Sori mutta tama on meille, joilla on self-hosted WP tili, epamukavaa.1. joudun avaamaan openid'n2. jos joku on utelias vierailemaan minun blogissani han joutuu ensin openid'n sivulle ja sielta klikkaamaan blogin minne haluaa. 'Anyone' mahdollisuudella blogiin paasee suoraan ikonia klikkaamalla.Kaikista paras systeemi Blogger bloggaajille olisi Disqus josta olen kirjoittanut esimerkein omassa blogissani.Sen kautta yhteys (esim. paluu kommentoimaan blogin pitajan kommenttia) hoituu meilitse. Todella katevaa.Olen jattanyt monta Bloggerin blogia taakseni koska en pida siita, etta kommentointi on tehty hankalaksi.Kommentointi pitaisi olla mahdollisimman helpooa, ei hankalaa.

  2. Blogitse, kiitos palautteesta. Olen pahoillani tästä muutoksesta, mutta tilanne muuttuu, kun uudet sivuni tulevat Drupalin pohjalle. Sen jälkeen rekisteröityneiden käyttäjien pitäisi pystyä toimimaan helpommin.Ehkä jatkossa voin myös sallia anonyymien kommentoinnin, kunhan kohu laantuu. 🙂

  3. Hienoa, että yhä useammat bloggaajat uskaltavat poistaa anonyymin kommentointimahdollisuuden. Jos asiaansa ei uskalla sanoa tunnistautuneena, ei sitä kannata sanoa ollenkaan. Olen Blogitsen kanssa samaa mieltä siitä, että kommentoinnin pitäisi olla helppoa tunnistautuneelle, mutta toisaalta minua ei häiritse tippaakaan ylimääräinen vaivannäkö, jos siitä palkintona on laadukas keskustelu. Kiitos hyvästä blogista ja hyvästä kohusta!

  4. Olen samaa mieltä kuin Katja.Kuka tahansa voi avata gmail-tunnuksen, se on varsin yksinkertaista. Profiiliin pystyy laittamaan linkin suoraan omille sivuillesi, niinkuin tässä minunkin profiilissani on, erikseen näkyy bloggerissa oleva toinen blogini ja sivupalkissa omien sivujen osoite. Ja sitä gmail-postilootaa voi sitten vaikka käyttää aina kun osallistuu vaikkapa johonkin juttuun mistä oletettavasti seuraa mainospostia.

  5. Katja ja Susanna,jos klikkaan nimianne joudun Bloggerin profiilisivulle, en siis paase suoraan blogeihinne toisin kuin ne jotka klikkaavat minun nimeani paasevat suoraan blogini etusivulle tassa kommentointimuodossa. myopenID on aivan yhta kateva kuin google-tili.En periaatteessa halua kaiken olevan googlesidonnaista.Disquss poistaisi kaikki nama ongelmat plus vuorovaikutus eri blogipohjien (Blogger, WP jne.) valilla olisi mutkatonta koska kommentin jattaja saa meilitse bloginpitajan vastauksen johon voi helposti jatkovastata klikkaamalla meilissa olevaa linkkia.Disquss voi olla auki vaikka koko paivan jolloin silloin talloin kommentointi onnistuu ilman moneen kertaan paivassa kirjautumista.Kiitos kommentoinnin helpottamisesta! (tykkaan muuten uudesta profiilikuvastasi) 🙂

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.