Olin mukana viime viikolla perustamassa kansalaisaloitetta, jossa vaaditaan koronan nopeaa tukahduttamista. Tämä nykyinen hybridiveivaus on kestänyt jo vuoden, eikä loppua näy. Allekirjoita sinäkin aloite.

Aloitteen lempinimi on #juhannuskännit (perustelut löytyvät Facebook-päivityksestäni).

Tänään Uusi Suomikin uutisoi asiasta: Marinin hallitukselle tiukka viesti, nyt kerätään nimiä: ”Uhraukset ja rokotukset voivat nollautua viikoissa, jos rajat vuotavat”.

Lue juttu ja allekirjoita aloite. Se on kerännyt alle viikossa lähes 3000 nimeä. Mukana on tunnettuja asiantuntijoita:

  • THL:n tutkimusprofessori emeritus Matti Jantunen
  • Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUSin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen
  • poliittisen talouden tutkija Antti Ronkainen

Päivitän nimilistaa sitä mukaa, kun saan tietää muita allekirjoittajia.

Olin 12. allekirjoittaja, vaikka haaveilin olevani ensimmäisen viiden joukossa. Tiimin muut jäsenet ehtivät ensin.

 

Edit 29.3.2021 klo 12.43:

Joku jo moitti minua jälkiviisaudesta. On kuulemma helppoa sanoa näin jälkikäteen, mitä olisi pitänyt tehdä.

Tämä ei ole mitään jälkiviisautta, koska olen saarnannut rajojen kiinni pistämisestä ensimmäisen kerran helmikuussa 2020. Jos olisimme alun perin toteuttaneet valtion kustantaman pakkokaranteenin, olisimme nyt olleet vuoden verran vapaita viruksesta ja pyörittäneet arkeamme normaaliin tapaan.

Tämä ei siis ole jälkiviisautta, vaan tämä on kitkerää mitäs minä sanoin -kansalaispalautetta. Kaikki tiedot olivat saatavilla, ja monet asiantuntijat vaativat rajakontrollia, mutta hallitus taisi valita väärät asiantuntijat neuvonantajikseen.

 

Kerro oma kantasi Kommentointiohjeet?

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.