Kuinka lupaukset murretaan

Katleena Kortesuo

Olen jo pitkään ylpeillyt sillä, että onnistuin jättämään matkatyöt taakseni. Olen nimittäin aikanani kokenut turhan monta hotellikuolemaa, joten lupasin itselleni, että en tee enää yhtään matkakeikkaa.

Mutta nyt on taas iso pyörä pyörähtänyt.

Tällä viikolla olen Hämeenlinnassa, Harjavallassa, Turussa, Helsingissä, Tampereella ja Oulussa. Ensi viikolla kahlaan läpi Hämeenlinnan, Helsingin, Harjavallan, Porin, Turun ja Seinäjoen. Seuraavalla viikolla on vuorossa Hämeenlinna, Jyväskylä, Tampere, Helsinki ja Lahti.

En ole ollenkaan ylpeä itsestäni. Olin vannonut, että en tee enää keikkatyötä, mutta nyt taas on hotelliöitä tiedossa yli oman tarpeen.

Asiakkaat ovat kyllä mukavia ja kouluttaminen on kivaa, mutta matkustaminen on sontaa, scheissea, suolesta.

Vanhoista matkareissuista muistan, että menin välillä kaupungeissa sekaisin. Kun tulin koulutustilasta ulos ja astuin taksiin, jouduin kysymään kuskilta, missä kaupungissa olen. Sitä silmienpyörittelyn määrää näkee harvoin.

Tänä aamuna tuli jälleen sama tunne.

Heräsin Kuopiossa hotellissa. Kävin aamupalalla, pakkasin ja menin hotellin aulaan. Pyysin aulapalvelua tilaamaan taksin.

Jäin miettimään, mikä olikaan asiakkaan osoite. Yhtäkkiä tajusin, että eihän minulla ole asiakkaita Kuopiossa. Mitä halvattua teen Kuopiossa?

Sitten tajusin olevani Turussa.

Tämän kevään jälkeen en tee enää yhtään matkatöitä.

22 kommenttia

 1. Olen puoliksi turkulainen ja puoliksi kuopiolainen. Kumpikin puoleni paheksuu sitä, että sekoitit Turun ja Kuopion keskenään.

   1. Turkuhan on Suomen Turku, ei Kuopio.

    Et ole kyllä täysin hakoteillä, sillä Naantali on Suomen Savonlinna.

 2. Kaiken tämän keskellä täytyy kuitenkin muistaa, että Forssa on Suomen romantiikan Kerava.

  1. Totta! Onneksi mulla ei ole asiakkaita kummassakaan.

   Eikä tämän kommentin jälkeen tulekaan. 😀

 3. Ainahan hotellissa voi vaikka paneskella eli harrastaa irtosuhteita. Riippuu tietty onko kysyntää, riippuu miltä näyttää. TIÄTSÄ .

  1. Maksullista oheistoimintaa voi harrastaa vain siinä tapauksessa, jos hotelli on tuntiveloitteinen. Etkö ole katsellut amerikkalaisia elokuvia??

   1. Haluaisin oikeasti tuntiveloitushotelliin. Tänään on illalla kahviloissa odottelua pari tuntia, ja senkin ajan voisi viettää rattoisasti tuntiveloitushotellissa kuorsaten.

 4. ”matkustaminen on sontaa, scheissea, suolesta.”

  Siis Turkuun menit, ja bussilla? Et sattunut näkemään, tai haistamaan, niitä kahta Ylioppilaslehden edustajaa? He olisivat voineet avautua sinulle enemmänkin tuosta aiheesta.
  Mutta hienoa, että Ylkkärin tempaukselle ilmestyi uusi selitys. Tähän asti se on ollut vastalause patriarkaatille ja iltapäivälehdille, mutta voisiko se olla vastalause myös itse matkustamiselle?

  1. Oooh, selitys Ylkkärin uutiseen on löytynyt! Arvoisat toimittajat eivät tykänneet matkustamisesta. Tämä on ainoa mahdollinen selitys moiselle tolloilulle.

 5. Mä tiedän ratkaisun sun ongelmaan: Perustat Katleenan Koulutuskeskuksen (KK) Hämeenlinnaan ja DADAAAA – Saat jatkaa kouluttamista, mutta reissata ei enää tarvitse. Ajattele miten kätevää, jos asiakkaat tulisivat sinun luoksesi eikä toisinpäin 🙂

  1. Eevastiina, siinä olisi aivan mahtava päämäärä. Olisi huikeaa, jos tuo joskus toteutuisi. (Huomaathan, olen ihan tosissani tämän kanssa.)

   Mutta sitä odotellessa raahaan laukkujani junasta toiseen. 🙁

   Nytkin Oulun-juna oli yli tunnin myöhässä. Olen siis hotellissa klo 1.30, ja aamulla menen puhumaan klo 9.00. Aaargh.

 6. Mun mielestä tavoitteiden ja unelmien on oltava korkealla, joten kyllä minäkin vähintään puolitosissani tuota ideaa sinun omasta koulutuskeskuksestasi hahmottelin 🙂 Sitä paitsi Hämeenlinnan sijainti maantieteellisesti on ihan kätevä.

  Hyvää yötä, toivottavasti ne harvat unitunnit, jotka ehdit nukkua, ovat sitäkin virkistävämpiä!

   1. Ajatteles asiaa siten, että et saa itsellesi mitään lisäarvoa siitä, että matkustat. (Paitsi verotonta tuloa päivärahoissa). MUtta asiakkaat saavat hyvän syyn tulla Kathleenan koulutuskeskukseen ja saavat virkistäytymispäivän samalla. Ja lisäät siihen jonkin paikallisen ohjelmatuottajan mukaan tuomaan virkistysefektin. Saat asiakkaat paikalle koulutukseen, jokin paikallinen tarjoaa muut elämykset.

    Et joudu matkustamaan ja aiakkaat saavat sekä tuhdin tietoannoksen että virkistymispäivän. Eli laitas oma koulutuskekus pyörimään 🙂

    Kari…

    1. Kari, perusteluillasi on vinha perä. Enää täytyy saada asiakkaat tulemaan tänne Hämeenlinnaan.

     Olen itse asiassa haaveillut omasta pienestä koulutustilasta jo pitkään. Sen pitäisi olla Hämeenlinnan keskustassa lähellä moottoritietä, linja-autoasemaa sekä VR:n myöhästymiskuulutuksia.

     Täytyy vain ensin kerryttää firman kassaa muutaman vuoden ajan, jotta voi lähteä kiinteistöostoksille.

 7. Tervehdys! Pisti silmään,että tuut Harjavaltaan puhumaan!Paikkakuntalaisena ja blogisi suurena fanina tiedustelen mestaa minne voi tulla kuokkimaan? (Oletan kyseessä olevan ei yleisölle avoin -juttu ku itse en löytäny mitään infoa asiasta,hehheh)

  1. Basil, mahtavaa kuulla, että olet pitänyt EOT-blogista. Osuit tosin arveluissasi oikeaan: kyseessä ei ikävä kyllä ole avoin luento. Eräs harjavaltalainen yritys tilasi minulta neljä esiintymiskoulutusta, ja viimeinen on vielä ensi viikolla.

   Tästä tulikin mieleen tärkeä asia. Nyt kun EOT-blogi uudistuu, uusille sivuille täytyy ilman muuta lisätä kalenteri, jossa on avoimet koulutukseni. Kiitos kun otit asian esille!

 8. Joo, tämäkin myöhäisherännäinen olis tullu Seinäjoen tilaisuuteen kuokkimaan.

  1. Oih, sekin oli suljettu tilaisuus. 🙁 Lupaan ilmoittaa jatkossa selkeämmin avoimet koulutukset.

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.