Kunnallisalan kehittämissäätiön kyselytutkimus EU:n elvytyspaketista oli… ööh… jännä

Katleena Kortesuo

Se on maanantai ja Only Fans -päivä! Tämänkertainen jakso on numero 5/8, ja siinä ihmettelen EU:n elvytyspakettikyselyn otsikointia, ladattuja kysymyksiä ja näkökulmavalintaa. Jakso kestää tällä kertaa kymmenen minuuttia.

Yle ja Kunnallisalan kehittämissäätiö, te pystytte kyllä parempaan.

* * *

Edit 4.5.2021 klo 0.16:

OF-jakson pohjana oli siis tämä Ylen artikkeli. Nyt vasta huomasin, että sen asiasanalistaus näyttää erikoiselta:

Ylen uutisen asiasanat: "Talouden pelastuspaketti, Kotimaan uutiset, politiikka, talous, Euroopan unioni, Suomen talous, laskusuhdanne, Suomi, Kuntakehitys, lainamarkkinat"
Siis mitäs kummaa? Ylen asiasana uutisen lopussa ei ole ”EU:n elvytyspaketti” eikä ”elvytyspaketti”, vaan ”Talouden pelastuspaketti”. En ehkä tätä ihan neutraaliksi sanavalinnaksi kutsuisi, varsinkin kun yleiskieliseksi termiksi on vakiintunut EU:n elvytyspaketti tai EU-elvytyspaketti.

 

Yle, sä pystyt parempaan. Älä pelaa vastustajien pussiin.

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.