Jos haluat olla vakuuttava ammattilainen, ole jämäkkä.

Tai siis ehkä kannattaa olla jämäkkä. Melko todennäköisesti.

Toki on poikkeuksia. Tätä ei siis kannata yleistää ihan joka paikkaan, mutta lähtökohtaisesti lienee viisasta olla jämäkkä. Käsittääkseni.

Jämäkkyys saattaa olla henkisesti aika raskasta, joten siitä voi varmastikin pitää välillä taukoja. Itse yritän esimerkiksi olla jämäkkä aina tiistaiaamuisin kymmeneltä. Joskus olen sitä jopa lounaaseen asti. Jos siis on aikainen lounas.

Lomillakin on ihan hyvä vältellä liiallista jämäkkyyttä, ettei siitä tule vahingossa pysyvää tilaa. On rentouttavaa antaa selkärangan levätä ja jättää jämäkkyys hetkeksi aikaa sängyn alle.

Jos omalle toimialalle ei sovi jämäkkyys, sitä joutuu ehkä etsimään maltillisemman ratkaisun. Yksi vaihtoehto voisi olla se, jos välttelisi liiallista epävarmuutta. Aluksi voisi ottaa vaikka tavoitteeksi sen, ettei olisi ihan selkärangaton, vaan vaikka sellainen puolijämäkähkö.

Luullakseni se voisi olla melko hyvä vaihtoehto. Tai jos ei kaikkien mielestä hyvä, niin ehkä joku voisi arvostaa tätä ajatusta.

Joohan?

Kerro oma kantasi Kommentointiohjeet?

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.