No nyt se bloggaaja strippaa

Katleena Kortesuo

En voittanutkaan Jarlan sarjakuvaideakilpailua. Olin niin epätoivoinen, että melkein lähdin Rinkelinmäen jäähalliin ylläni paita, jossa lukee HPK ON HOMO.

Olen kuitenkin niin huono kirjoittaja, että en osannut tekstata tuotakaan. Jäin kotiin ja murjotin.

Lopulta minut läpäisi oivalluksen kirkas valo. Voinhan julkaista strippi-ideani itsekin!

Kisassa piti siis ideoida Fingerpori- ja Kakkonen on ykkönen -aiheisia strippejä. Nyt kun Jarla ei kuvittanutkaan näitä, jouduin tekemään sen itse. Onneksi Jarla kertoo omilla sivuillaan, että hänelle sopii kuvien satiirinen muokkaus.

Ensimmäinen kilpailuehdotukseni:

4 kommenttia

 1. Tavallaan en ihmettele ettet voittanut. Tämähän ei ole Jarlan huumoria.

  Hän leikittelee sanojen kummallisilla monimerkityksellisyyksillä ( ! ) ja tässä se ei toteutunut. Sanan merkitys muuttui vain kuvaannollisesta konkreettiseksi, pelkkä kaksimielisyys ei tuo riittävää huumorilisää ja oivallusta lukijalle.

  Mutta ihan hyvä yritys. 🙂

  Kerros ne muutkin.

  1. Odotas niitä kahta muuta. Olin tappaa itseni nauruun.
   Olen nyt partiokokouksessa lauantain ja sunnuntain, joten postaan ensi viikon puolella loput.

 2. Tämähän on kuin suoraan Jarlan huumoria. Homelius-stripit perustuvat kaksimielisiin väärinkäsityksiin.

  1. Minunkin mielestäni tämä istui Homelius-strippeihin hyvin, mutta osuvuus on katsojan silmässä.
   Yksi syy Jarlan huumorin monitahoisuuteen löytyi haastattelusta, johon linkitin. Yllättävän iso osa hänen strippiensä ideoista tulee nimittäin sarjakuvakollegoilta ja suurelta yleisöltä. Niinpä huumorin skaala on laaja, koska kehittelijöitä on monia.

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.