Hesarissa ilmestyi artikkeli sisustussuunnittelusta. Jutussa haastateltiin kahta Harmonia-sisustuskoulusta valmistunutta ja bonuksena saman koulun perustajaa. Jutun lopussa oli yksi pieni sitaatti toisen koulun edustajalta.

Hesari katsoi Harmonia-koulun niin arvokkaaksi, että se poikkesi normaaleista käytännöistään.

 • Jutussa oli mainittu kahteen kertaan, että molemmat opiskelijat ovat käyneet Harmonia-koulua. Yleensähän hyvässä lehtijutussa ei ole tällaista toistoa.
 • Hesari uutisoi toisen opiskelijan, Marika Hisingerin aiemman opiskelupaikan eli Harmonian, mutta nykyisen opiskelupaikan nimeä ei enää mainittu. ”Nyt Hisinger jatkaa opintoja ja suorittaa suunnittelutöiden ohella sisustajan näyttötutkintoa.”
 • Jutussa oli kirjoitettu koulun nimi sen oman brändin mukaisesti ja kieliopin vastaisesti, siis ”Harmonia Sisustuskoulu”. Yleensä Hesari käyttää kieliopin mukaista asua ja antaa piut paut bränditoiveille – mikä on tietty fiksu journalistinen valinta. Tällä kertaa annettiin päätösvalta toimituksen ulkopuolelle ja noudatettiin brändin toiveita.
 • Harmoniasta kerrotaan toisteisesti kahteen kertaan sijainti kaupunginosan tarkkuudella (Helsingin Käpylä). Muista kouluista kerrotaan kaupunki, eikä aina sitäkään.
 • Hesari listasi jutun lopussa myös muita sisustus- ja arkkitehtikouluja, mutta se kertoi seuraavan kurssin alkamisajan vain Harmoniasta.

Täytyy onnitella Harmonian viestintäporukkaa. He ovat saaneet käsittämättömän tekstimainoksen läpi valtakunnan suurimpaan päivälehteen journalistisena artikkelina.

 

 

5 kommenttia

 1. Suomessahan on yrittämisen vapaus ja kuka tahansa voi laittaa koulun pystyyn. Oma ammattikuntani eli kosmetologit on hyvä (=huono) esimerkki tästä. Alalla on jos jonkin näköistä koulua ollut jo vuosikymmenet ja ne maksavat mansikoita. Nuoret ihmiset kuvittelevat saavansa ammattitaidon nopeasti, mutta vasta jälkikäteen huomaavat ettei opetus ollutkaan kunnollista. Kosmetologitutkinnon voi parhaiten suorittaa ammattikoulun kautta jossa on ihan oikeat ammattiopettajat ja opetussuunnitelma.
  Kuulostaa siltä, että tuo sisustuskoulu on tätä samaa sarjaa, että äkkiä rahat pois ja opetuksesta ei ole takuuta. Ihmettelen kyllä suuresti miksi Hesari on lähtenyt tällaista yritystä mainostamaan. Vaillinaisen koulutuksen saaneet kierouttavat aina kilpailua ja lähdetään helposti polkemaan hintoja. Muutamakin huonosti koulutettu ihminen alentaa koko ammattikunnan arvostusta.

 2. Samaisessa jutussahan ei ollut edes mainittu kaikkia Suomen kouluja joissa voi opiskella sisustusarkkitehdiksi…

  1. Ei tarvitse mainita! Meillähän on HARMONIA-SISUSTUSKOULU Helsingin Käpylässä, ja HARMONIA-SISUSTUSKOULUN opiskelijat työllistyvät helposti! Seuraava kurssi alkaa keväällä!

 3. Mielenkiintoinen juttu. XXX- sisustuskoulusta työllistyy hyvin allalle, muista saattaa työllistyä. Jotenkin muutenkin oli olo, että koulutustarjontakohta oli hiukan pakosta lisätty väliin, se oli jotenkin kökösti kirjoitettu.

  Jos olisi jätetty toisto (joka on opintojen äiti) väliin ja ensin esitelty vain ilman koulun mainintaa kahden eri suunnittelijan koteja ja sitten kerrottu yksityisistä ja muista opiskelumahdollisuuksista, niin juttu olisi ollut paljon asiallisempi.

Kerro oma kantasi Kommentointiohjeet?

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.