Olen yleensä helppo, useimmiten varma

Katleena Kortesuo

Sain tänään paketin, joka sai minut itkemään. Siis ihan oikeasti kyynelehtimään.

Paketti tuli täysin vieraalta ihmiseltä. Siinä oli kirja, jossa oli minulle varta vasten laaditut kannet:

En tuntenut lähettäjää, mutta hän sanoi saatteessaan lukeneensa blogiani jo pidemmän aikaa. Saatteessa kerrottiin, että kirja oli kiitos minulle EOT-blogin kirjoittamisesta.

Kirjan mukana tuli tietenkin vakuuttavan näköinen käyntikortti. Lähettäjä oli graafisen suunnittelutoimiston toimari; kirja oli hänen yhtiökumppaninsa puoliksi kirjoittama.

En ole pelkästään helppo, vaan olen varma. Minä itkin tuon saatteen ja kannen kauniin lauseen vuoksi. Kohdistettu kehu uppoaa minuun kuin liimattava bonustarra Valittujen Palojen tilaajaan.

Soitin lähettäjälle ja kiitin lahjasta. Hän sanoi toivovansa, että pidän kirjasta – onhan se blogini aihepiiriin liittyvä.

Vaikka olen helppo ja usein varma, ymmärrän silti pelin hengen. Personoitu kirjankansi on markkinointipanostus. Kirjan lähettäjä on ehkä miettinyt, mainitsenko hänen yrityksensä EOT-blogissa, arvostelenko kirjan tai kiinnostunko graafisen suunnittelutoimiston palveluista.

Uskon kyllä, että lähettäjä on silti jokaisen sanansa takana. Kirjehän voi olla yhtä aikaa molempia: sekä vilpitön kiitos että pahuksen pätevää markkinointia.

Lähettäjä oli Sissyn Miitre Virtanen.

Kerron tämän, koska hyvä kirja ja taitava markkinointi ansaitsee krediittejä.

Kerron tämän myös siksi, koska olen helppo ja usein varma.

10 kommenttia

 1. Hei Katleena!
  Minä puolestaan kiitän sinua kirjasta Kuka vastaa? Aivan mielettömän hieno opas sosiaaliseen mediaan ja siellä toimimiseen. Kiitos!
  Tulin blogiisi juuri vasta ensimmäistä kertaa, joten tästä kiitokset sitten myöhemmin :).
  Pakkasterveisin
  Päivi

  1. Päivi, kiitokset ja tervetuloa blogiini! Mahtava juttu, että kirjasta on ollut iloa.
   Suosittelen tutustumaan myös Liisa-Marian blogiin http://vuorovaikutin.blogspot.com – se olisi suosikkiblogeissani, vaikka en tuntisikaan Liisaa.

   1. Kiitos. Vielä eh ehtinyt Liisa-Marian luo, mutta olen sinne matkalla ;). Välitin jo kirjanne ilosanomaa FB:ssää, sillä uskon, että siitä on oikeasti käytännön hyötyä myös monelle ex-kollegalle/ystävälleni.

 2. Hurmaava tapaus! Hieno esimerkki win-to-win-ajattelusta ja -toiminnasta. Kun jakaa osaamistaan toisten huviksi ja hyödyksi, saa takaisin. Sen olen itse, mm. sinun kanssasi toimiessani, kokenut. Iloa viikonloppuusi, Katleena!

 3. Moi Katleena!

  Kiitokset soitostasi perjantaina, oli kiva kuulla, että pidit saamastasi paketista. Itse koen, että hyvä bisnes- tai tietokirja on useimmiten myös hyvä investointi. Bisnesblogi (tai bisnestä sivuava blogi) taas on vielä parempi, sillä paitsi että se on täysin ilmaista tietoa niin se on myös juuri silloin nähtävillä, kun sitä haluaa lukea ja vieläpä (laiskallekin) lukijalle sopivina kerta-annoksina!

  Siksi arvostankin teitä bloggaajia ja muita aktiivisia tietotaitonne jakajia. Olit yksi kuudesta blogikirjoittajasta/kirjailijasta, jolle halusin tämän kollegani kirjan lähettää ja itseasiassa minulla oli ”lähetyslista” mielessäni jo viime vuoden puolella. Aivan kuten esimerkiksi Wikipedia, tekin ansaitsette työstänne kiitosta – paitsi kirjamyynnin kautta, tällä kertaa myös tällä tavoin.

  Olemme Sissyllä tehneet paljon muitakin personoituja tuotteita. Tämä oli kuitenkin ensimmäinen kerta, kun personoimme kirjankansia – niitä oli jaossa myös viime keskiviikkoisissa kirjajulkkareissa ja täytyy sanoa, että kyllä ne sielläkin herättivät ihmetystä ja hilpeyttä. Sielläkin siis ilmeisesti löytyi sekä miehistä että naisista näitä ”helppoja ja usein varmoja” 😉

  Lopuksi alleviivaisin, että kuten saatteessani kirjoitin, jokainen lähettämäni kirjalähetys todella oli vilpitön kiitos – en itseasiassa juurikaan miettinyt, että saattaisit siitä tänne blogiinkin postata ja kuten soittosi, myös tämä oli iloinen yllätys, sillä toivon toki ”esikoiskirjailijallemme” mitä parhainta kirjamyyntiä eikä tämä ainakaan sitä haittaa. Siksi kiitänkin vielä myös omasta, Sissyn sekä kirjailija Peltolan puolesta tästä kivasta blogipostauksesta!

  1. Kiitos itsellesi kirjasta! Olin tosi otettu, joten halusin kiittää opuksesta myös julkisesti.
   Sekä hyvä markkinointi että vilpitön muistaminen ansaitsevat laajempaakin huomiota.

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.