Omituisimmat kuntosalikokemukset, top 3

Katleena Kortesuo

Ah, kuntosali. Tuo hieltä ja kumilta haiseva toinen kotini. Tuo raudankalahduksien ja tuskaisen ähkimisen täyttämä tila. Tuo lihaskipujen lintukoto ja toispuoleisen kävelyn tyyssija.

Olen käynyt salilla aktiivisesti reilut kaksi kuukautta. Tapani mukaan olen koonnut listoja – ja nehän pitää julkaista perjantain kunniaksi.

Erikoisimmat salivaatteet, top 3:

3. Tiukka ja paksu collegehuppari, huppu kiristettynä kasvojen ympärille
2. Takapuolesta reikiintyneet housut
1. Kauluspaita

P*skimmat treeniliikkeet, top 3:

3. Ylätaljan veto otsaa kohti. Lyön sillä aina itseäni silmien väliin ja näen tähtiä.
2. Vatsalihasliikkeet jumppapallon päällä negatiivisesta kulmasta. Epäilen, että valmentajani on sadistinen misogyyni.
1. Kaikki käsipainoliikkeet. Jokainen salilla näkee, kuinka säälittävän pienet painot saavat minut itkemään polvilleni. Sitä paitsi käsivarteni harovat ilmaa holtittomasti kuin strutsin jalat selinmakuulla.

Yleisimmät arkkityypit, top 3:

3. Steroidiheppu. Puhisee huulet kireinä. Ylävartalo ylikorostunut. Pitää pitempiä taukoja kuin mitä viettää laitteissa.
2. Nätisti meikattu typy. Ei voi hikoilla, koska muuten luomiväri valuu alas. Istuu sievästi ja heiluttelee pieniä painoja sinne tänne. Lukee naistenlehtiä.
1. Hämeenlinnalainen bloggaaja. Juuttuu laitteisiin kiinni. Istuu laitteisiin väärin päin. Hukkaa juomapullonsa. Yrittää vahingossa mennä miesten pukuhuoneeseen.

Omituisimmat kuntosalit, top 3:

3. Fressi Helsingin keskustassa. Kertalippu 17 euroa! Joku raja.
2. Cardiogym Turussa. Seinät täynnä erilaisia ohje- ja varoituskylttejä. Laskin 42:een asti, ja sitten kyllästyin.
1. Kortesuon kotisali Hämeenlinnassa. Sisältää varpaita nuolevan koiran sekä jälkikasvun, joka pyytää voita jääkaapin ylähyllyltä. Ikinä ei saa tehdä mitään rauhassa.

Edit 28.9.2012 klo 16.50: Muistin väärin Fressin hinnan. Se olikin "vain" 16 euroa per kerta.

13 kommenttia

 1. Nono eipäs nyt dissata pitkiä taukoja! Jos tekee lyhyitä, rankkoja sarjoja, niin ei siinä sekunneissa ehdi hengitys tasaantua! 😀

  Kauluspaita kuulosti mielenkiintoiselta. Oliko se joku telttamalli, vai miten siinä mahtui liikkumaan?

  1. Mä aion istua seuraavan kerran niiden taukoilijoiden vieressä ja mitata treeniajan ja taukojen suhdetta. Sitten ilmoitan heille, jos hengähdysaika venyy liian pitkäksi.

   Olisin varmaan aika suosittua saliseuraa.

  1. Jes, nyt tuli läpi, en äsken viitsinyt kirjoittaa sepustusta uudelleen:)
   Olen kerran ollut salilla kauluspaidassa, olosuhteiden pakosta tosin. Treenipaita oli unohtunut kotiin enkä millään raaskinnut lähteä pois kun pukkariin saakka olin selvinnyt. Yritin sitten solmia paidasta huolekkaan rennon lookin. Ei ehkä ihan onnistunut, mutta treeni tuli tehtyä. Tuo taisi myös olla ainao hetki, jolloin toivoin, että respan vieressä olisi ollut ylihinnoitelty trendikkäiden sporttivaatteiden myyntipiste.

 2. Hyvä kun jaksoit kokeilla kommentointia toisenkin kerran. 🙂

  Sinulle on täten annettu anteeksi yksi kauluspaitasalikerta. Raatimme katsoo sitä sormiensa välistä, mutta seuraavasta kauluspaitailusta iskee kirjallinen varoitus.

  Tämä minun näkemäni tapaus oli muuten noin 70-vuotias herrasmies, joka kuntoili lyhythihaisessa kauluspaidassa ja bermudasortseissa. Tyyli ennen kaikkea.

 3. Buahaha! Mun salilla käy pari sellaista n. 15-vuotiasta poikaa jotka pomppii salilla vaarallisen näköisesti farkut jalassa. Välillä ihmetyttää että miksi.

  1. Voi itku, mä olen missannut farkkuilijat kokonaan. Täytyy laajentaa reviiriä, niin ehkä joskus vastaan tulee myös prässihousujen kanssa kuntoilija.

 4. Minulla on ilmeisesti ollut sellainen väärä käsitys, että salilla hankitaan kuntoa tai lihaksia eikä esitellä komeimpia jumppapukuja.

  En ole ikinä käynyt Hämeenlinnassa, mutta jos joskus käyn, yritän eksyä samalle salille. Asukokonaisuuteeni kuuluu pikkutakki, shortsit ja räpylät.

  1. Emme tässä arvostele asujen kauneutta saati hintaa, vaan käytännöllisyyttä.

   Itsekin taatusti ihmettelisit, jos näkisit katutyömaalla ojankaivuussa ihmisen, joka olisi pikkutakissa. Ja ihmettelisit myös, jos näkisit sairaanhoitajan sukelluspuvussa. Epäkäytännöllisyys hämmästyttää.

   On äärimmäisen outoa käydä salilla kauluspaidassa, koska se ei jousta lainkaan. Tulee melko kalliiksi ostaa uusi kauluspaita jokaisen salireissun jälkeen, kun paita on ratkennut kainaloista.

   Jos tulet salille pikkutakissa ja räpylöissä, pääset ilman muuta Erikoisimmat salivaatteet -listan kärkeen.

 5. Jumppapallo-vatsalihasliike – ilkeämielinen lisäys mun syksyn saliohjelmassa..
  Ihanaa saada vertaistukea!

  1. Voimme perustaa Facebookiin ryhmän ”Sadististen kunto-ohjaajien uhrit ry”. Siellä olisi upeaa jakaa kokemuksia ja saada vertaistukea. 😀

 6. Näistä (teistä) hauskoista kuntokeskusasiakkaista on paljonkin hupaisia kokemuksia.

  Pukeutumistottumuksista salilla olen tehnyt pitkän listan, tässä muutama:
  – noin 65 v mies pelkissä speedoissa
  – useampia puvunhousuissa
  – Uuno Turhapauro paidat on kovassa suosiossa lämpiminä kesinä
  – noin 50 v rouva napatanssiasussa (kolikkokulkutinvyö ei onneksi lanteilla)
  – nuoria tyttöjä niin lyhyissä mikrosortseissa, että laitteissa vilkkuu alkkarit
  – villasukissa tai villapipo päässään treenaavat (nykynuoriso)

  Hauskimpia ovat henkilökunnalle ne, jotka istuvat laitteissa väärinpäin, ja ärsyttävimpiä ne ihqut rakastavaispariskunnat, jotka vaihtavat pusun keskenään joka ikisen sarjan välissä ja jotka juoksevat viereisillä juoksumatoilla pitäen toisiaan käsistä kiinni.

  Vertaistukea tarvitsevat myös kuntokeskuksien työntekijät 🙂

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.