Parhaat ajatukset tulevat öisin

Katleena Kortesuo

Kirjoitin tänään Nörtin esiintymisopasta yöhön asti. Yritän saada kiinni Jannen, joka on tehnyt jo yli puolet kirjasta valmiiksi.

Kun lopetin rustaamiseni, uni painoi jo silmiä. Päätin kuitenkin vielä kirjautua verkkolaskupalveluun päivittämään asiakkaan yhteystietoja.

Näppäilin salasanan ajatuksissani väärin. Ohjelma tietenkin herjasi.

Väsyneet aivoni keksivät oivan parannuksen käytettävyyteen:

Mitäs jos ohjelma ohjaisi kirjoittamaan oikeaa salasanaa? Se voisi ilmoittaa jotain sen tapaista kuin "Nyt näppäilit väärin. Tarkoitit varmaankin p-kirjainta?" Tai: "Hups! Muistathan, että salasanasi alkaa huutomerkillä?"

Pysähdyin ihastuksissani kehittelemään ideaa pitemmälle. Vasta hetken päästä tajusin, että käytettävyysideassani taitaa olla lehmän mentävä tietoturva-aukko.

Tähän facepalm-tunteeseen ei riitä yksi käsi.

3 kommenttia

  1. Eikö olisi helpompaa, jos ohjelma täyttäisi salasanan automaattisesti?

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.