Pätevöidy koulutuksella, kokemuksella tai kosmetiikalla

Katleena Kortesuo

On ilahduttavaa, että koulutusjärjestelmämme tarjoaa uusia vaihtoehtoja pätevöitymiseen. Perinteisen koulunpenkin lisäksi meillä on jo pitkään ollut oppisopimuksia, työelämään tutustumista, portfoliokoulutusta, ongelmalähtöistä oppimista ja vaihto-oppilasvuosia.

Erityisen mieltäylentävää on, että vaihtoehtoja on tullut viime aikoina lisää. Uuden pätevöitymisjärjestelmän nimi on Työtäkarttavan Rakennekynsijulkisuuden opinto-ohjelma eli TYRKKY, joka nojaa silikoniavusteiseen ja anatomiaperustaiseen oppimiskäsitykseen. TYRKKY-ohjelmasta ovat ensimmäisinä valmistuneet Johanna Tukiainen ja Martina Aitolehti laulajiksi sekä Henna Kalinainen näyttelijäksi.

Yleensä seuraava askel on politiikka, ja tätä kehitystä odotan innokkaana. Jos kolmikkomme perustaa oman puolueen, olen vilpittömästi sen takana. Nimi voisi olla vaikkapa Implanttipuolue tai Suomen Salarakkaat. Puolueohjelman tavoitteisiin kuuluvat silikonilisäkkeiden Kela-korvaukset, naimisiinmenon ja avioerojen nopeuttaminen sekä haastattelupalkkioiden verottomuus.

Uskon ilman muuta TYRKKY-järjestelmän voimaan. Se on innovatiivinen ja moderni tapa pätevöityä ammattiin. On hienoa, että vihdoinkin silikoniavusteista ja anatomiaperustaista ihmiskuvaa hyödynnetään koulutuksessa.

Odotan kiihkeästi ensimmäisiä asiantuntijoita, jotka valmistuvat tästä opinto-ohjelmasta. Olisi upeaa nähdä kasvatustieteellisessä paneelikeskustelussa väittelemässä vanhan maailman edustajat Liisa Keltikangas-Järvinen ja Kari Uusikylä sekä tulevaisuuden koulukunnan kasvatti Martina Aitolehti sylissään korvakoruinen vauva.

Nyt minulla on syy elää.

11 kommenttia

  1. Siitä syntyy vielä uskottavampi puolueen nimi: Cosmopoliittinen Rakennekynsipuolue. Se pitää ehdottomasti kirjoittaa C:llä, koska siten saamme kansainvälisemmän vaikutelman.

 1. Pelastit tämän muuten niin ankean torstain. Kiitos Katleena.

  Voinko kysyä mikä innoitti kirjoittamaan tämän tekstin?

  1. Kiitos itsellesi! 🙂

   Postauksen innoittajina toimivat uutiset Aitolehden laulu-urasta ja Kalinaisen näyttelijänpestistä. Viimeinen kamelin selän katkaissut korsi oli Tukiaisen haastattelu Maria Veitolan show’ssa.

   Tai ehkä olen vain kade.

 2. Asia selvä. Täytyypä yrittää pysyä noiden ”uutisten” ulottumattomissa.

 3. Tuon opinto-ohjelman armoitettu vetäjä olisi tietysti se Kesko-pomo, jonka nimi ei ansaitse tulla mainituksi – tiedättehän, se joka arvioi pääministerinkin muotojen mukaan.

  1. Hyvä huomio. Puolueen tavoitteena on saada kokovartalopääministerin ohella muutkin hallituksen jäsenet kokovartaloministereiksi. Lisäksi Rakennekynsipuolueen päämääriin kuuluu muuttaa Ulkoministeriön nimi Ulkonäköministeriöksi.

 4. Loistavaa tekstiä! Koulutusohjelman ulkopuolelle näyttää vahvasti jäävän entinen salarakas Vaasan suunnalta. Ei tainnut kyläkauppiaan kanssa pelehtiminen riittää.

  1. Kiitokset!

   Muita koulutusohjelmasta valmistuneita ovat Susan Kuronen kirjailijaksi ja Matti Nykänen laulajaksi. TYRKKY-ohjelmassa on mukana myös Anne-Mari Berg, mutta monet muut haluavat suorittaa opintonsa loppuun rauhassa ja anonyymeinä.

 5. Heheh 🙂

  Listaan voi lisätä myös Lady Gagan. He ovat ihmisiä, jotka ovat ottaneet kaiken irti kaupallistamisesta tuotteistamalla itsensä.

  Tuotekehittely on jatkuvaa ja aktiivista, markkinointi pelaa ja he hakevat uusia bisnesmahdollisuuksia koko ajan. He pistävät itsensä likoon, ottavat riskejä eivätkä pelkää epäonnistumista. Ja myynti ilmeisesti pelaa. Siinä on tekemistä monelle muullekin yrittäjälle.

  Näitä on muuten odotettavissa roppakaupalla lisää tulevaisuudessa – YouTube- ja Idols-sukupolvihan on vasta kasvamassa aikuisiksi.

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.