Säilytä tämä lappu, koska tämä lappu on säilytettävä

Katleena Kortesuo

Terveisiä Fuerteventuralta!

Esikoinen hukkasi reissulla juomapullonsa, joten ostimme uuden. Pullon sisällä oli tärkeä ohje:

Juomapullon käyttöohje

Lapun toinen puoli oli tyhjä, eikä muita ohjeita ollut koko pakkauksessa. Kaiken lisäksi oikean reunan symbolit oli jo valmiiksi leimattuna pullon pohjaan, joten niitä on äärimmäisen vaikea hukata.

Montakohan tällaista lappua on turhaan jaossa ympäri maailmaa? Parhaimmillaan jotkut tunarit jopa uskollisesti säilyttävät ohjeet, koska eihän niitä uskalla poiskaan heittää.

Aion jatkossa jakaa koulutuksissani vinkkejä, jotka koostuvat kahdeksasta sanasta:

Säilytä tämä ohje, koska tämä ohje on tärkeä.

6 kommenttia

 1. Hauskasti vielä ainakin tuo saksankielinen teksti sanoo ihan muuta kuin suomenkielinen, nimittäin: ”Ole hyvä ja säilytä osoit[e] lisäinformaatiota varten”. Ja tuo englanninkielinenkin on ihan hauska, siinähän ei edes puhuta mistään lapun ulkopuolisesta kuten takuusta tai osoitteesta, vaan pyydetään vaan säilyttämään [tämä lappu?] informaatiota varten 😀

  1. Hyvä huomio! Ilmeisesti tätä lappusta varten ei ole käytetty Google Translatoria, vaan joko ohjeita on käännätetty B-luokan kääntäjillä – tai sitten fraasit on napsittu verkossa olevista käyttöohjeista ymmärtämättä tarkkaan, mistä on kyse.
   Oi jos osaisi kaikkia noita kieliä, niin löytäisi varmasti monta muutakin mehukasta mokaa.

 2. Vähän samaa luokkaa kuin ”ohjekirja”, jonka löysin siivotessa. Siinä ei missään kohdin spesifioida, mihin tuotteeseen se kuuluu. Ohjeet on muotoiltu niin yleisellä tasolla, että läpyskä voi ihan hyvin kertoa sauvasekoittimesta tai sitten televisiosta. Pitää kuitenkin kuulemma pitää johto kaukana terävistä ja kuumista esineistä, ja pistorasiaan ei saa koskea märin käsin.

  1. Juha, meidän perhe on törmännyt samaan ilmiöön laatikoita penkoessa. Ohjeen kannessa luki isolla Jonsered, mutta siinä ei sanottu, onko vihkonen ruohonleikkuria vai moottorisahaa varten. Onneksi sisäpuolella oli kuvia, jotka paljastivat koneen laadun.
   Miksi ihmeessä kanteen ei ole painettu koneen kuvaa?
    

  1. 😀 Sekin moka sopii tähän laatutiedotteeseen paremmin kuin hyvin.

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.