Sherlock Kortesuo ratkaisee

Katleena Kortesuo

Rikospaikan havainnot:

 1. Keittiön suunnalta kuului räsähdys. Mitään ei näkynyt.
 2. Koiramme juoksi irrallaan pihalla, ja kaulapannasta roikkui murtunut karbiinihaan puolikas. [Todistuskappale A]
 3. Mies huomasi, että keittiön ikkunassa oli kaksi ulointa ruutua rikki. Sisimmäinen oli ehjä. Lasien välissä ei näkynyt vieraita objekteja. [Todistuskappale B]

Todistuskappale A

Karbiinihaka murtui nivelkohdastaan

Todistuskappale B

Sherlock-perheemme ratkaisi pulman.

Oletko yhtä priljantti päättelijä ja ramaattinen ratkaisija kuin me? Mitä oli tapahtunut?

2 kommenttia

 1. Koera tempaisi naruaan (esim. syöksyessään pihalle harhautuneen kissan perään) vastakkaiseen suuntaan ikkunasta niin nasakasti, että metalli murtui. Kun naru jäljelle jääneine painoineen vapautui jännityksestä, se singahti kohti ikkunaa ja päässä ollut haan puolikas teki reiät laseihin. Joko liike-energia ei riittänyt kolmen ruudun puhkaisemiseen tahi narun mitta tuli täyteen juuri ennen sisintä ruutua. Lopuksi narun oma paino veti metallipään loitommalle ikkunasta.

  1. Juuri näin siinä oli käynyt. Vaijeri olisi kyllä yltänyt kolmannenkin lasin läpi, mutta liike-energia loppui kesken (siis täpärästi puolisen senttiä ennen sisintä lasia). Hyvä tuuri, koska nyt sirpaleita ei tullut sisälle asti.

   Hyvää tuuria oli sekin, että lapset eivät olleet pihalla. Jos vaijeri ja murtunut karbiini rikkovat pari ikkunalasia, ne olisivat saaneet aikaan pahempaa jälkeä muksuissa.

   Pohjola muuten lupasi korvata akkunan, eikä Pohjolan asiakaspalvelija edes hämmästellyt tilannetta. Vakuutusyhtiöissä törmätään varmasti omituisempiinkin tilanteisiin.

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.