Suomen parhaat blogit top 3 (osa I: huumori)

Katleena Kortesuo

Vapaa toimittaja ja kuluttaja-aktiivi Mari Koistinen listasi kesällä suosikkiblogejaan, ja lupasin jo silloin kommentissani tehdä saman. Pahoittelen hitauttani, mutta vihdoinkin sain vastaavan postauksen aikaiseksi.

Tai itse asiassa tästä tulee postaussarja.

Aloitan ensimmäisenä huumoriblogeista tai viihdyttävistä blogeista. Rajasin aineistoni suomenkielisiin tekstipainotteisiin blogeihin, jotka päivittyvät yhä edes silloin tällöin. Lisäksi valitsin sellaisia, jotka ovat yhden ihmisen tai pienen porukan kirjoittamia. En siis tällä kertaa ottanut lukuun tosielämän sattumuksiin perustuvia blogeja kuten Salakuunneltua tai Aasiakasta, jotka keräävät oman aineistonsa lukijoilta.

Olkaa siis hyvät: Suomen parhaiden huumoriblogien kärkikolmikko aakkosjärjestyksessä:

Krapulablogi
Päivittyy enää hissukseen, mutta tarjolla on nautinnollista luettavaa sivutolkulla. Esimerkkilainauksessa maaliskuulta 2008 kirjoittaja Vt analysoi Sampon verkkopankin toimintaa.

Kiitos Buddha, pääsin kirjautumaan verkkopankkiini. Ah, minulla ei ole oikeuksia hallinnoida tiliäni? Jospa minä painan hieman tuosta… Ja tuosta. Noin. Luojani, verkkopankki räjähti! Nyt mä tapan its… Ai, nyt se tuli takaisin. Haluanko siirtää 475 kuukunanmunaa Ankallispankin tilille 000000-0000000? Hahaa, tililleni on tullut lisää rahaa! Ja nyt ne katosivat! Tämän verkkopankin uumenista kihisee pimeää taikuutta.

Lehti
Lehti on yhteiskunnallisen satiirin huippua. Kun politiikassa tai ylipäätään julkisessa keskustelussa sattuu jotain pilkan arvoista, Lehden toimituskunta reagoi välittömästi (tai sitten ei ollenkaan). Tällä viikolla Lehti on kirjoittanut jo pariinkin otteeseen suuresta homokeskustelusta:

Juuri saamamme tiedon mukaan maa- ja metsätalousministeriö aikoo paikata Suomen maataloutta vaivaavan lannoitepulan Ylen A-talkin suuren homokeskustelun avulla. Ministeriö suunnittelee jalostavansa kaikki keskustelussa esitetyt paskat argumentit apulannaksi, joka säkitetään ja kuljetetaan jakelupisteisiin ympäri maata.

Paskaäidin päiväkirja
Paskamutsit ovat white trashia potenssiin kolme. Blogi on huonon maun, viinanjuonnin ja tahallisten yhdyssanavirheiden kakofonia, jossa karrikoidaan antaumuksella sisustus-, kasvatus- ja ruokablogeja. Paskamutsit esittelevät ylpeinä lämmittämiään Saarioisten valmispitsoja, löytävät homekasvustoista Kirkan kuvia ja kehittelevät olutkartongeista lasten naamiaispukuja. Kätevä koruvinkki on heinäkuulta 2007:

Tässä vinkki kaikille miten voi näppärästi uusio käyttää vanhat e- pilleri laatat. Tein Trikvilar kiekkoon pienen reijän ja pujotin siihen silkki nauhan. Kaunista ja kätevää. Kullan hohtoinen laatta on tosi näyttävä asuste missä vaan kesä bileissä ja vaikka terassilla. =)

6 kommenttia

  1. Hahaa, kiitos tuosta Krapulablogista. Aamukahvit olivat lentää näppikselle useampaan otteeseen vanhoja tekstejä selaillessa. Tai oikeastaan en jaksanut keittää kahvia, joten tietokonettani uhkasi lähinnä tuoremehuvaara.

  2. Kiits, hyviä huumoriblogeja on vaikea löytää. Usein olen joutunut tyytymään siihen, että naureskelen vain omille jutuilleni. Ha.

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.