Hyvää iltaa, tervetuloa katsomaan Uutisplussaa. Minun nimeni on Katleena Kortesuo

Katleena Kortesuo

Kun korona alkoi keväällä 2020, teimme Ukkolan Sannan kanssa 50 jaksoa suoraa Koronalive-lähetystä AlfaTV:lle. Olin ohjelman taustatoimittajana kahden kuukauden ajan – ja tulin oppineeksi siitä puuhasta paljon.

Reilut kaksi kuukautta sitten, maanantaiaamuna 28. helmikuuta olin partioleirillä, kun puhelin soi. Siellä oli AlfaTV:n sisältöjohtaja Alberto Claramunt. Alberto kertoi, että seuraavan päivän ajankohtaislähetyksen juontaja oli sairastunut, joten hän pyysi minua tuuraamaan toipilasta suoraan lähetykseen 36 tunnin varoajalla. Hiki nousi otsalle, mutta suostuin (tietenkin).

Ilmeisesti tuuraus meni hyvin, koska sen jälkeen maalis-huhtikuussa Alberto pyysi minua viidesti juontamaan, toimittamaan ja tuottamaan Ukraina-aiheisia Uutisplussa-lähetyksiä. Sovimme Alberton kanssa kunkin lähetyksen teeman, jonka jälkeen olen päättänyt vieraat ja käsikirjoittanut ohjelman. Ohjelmatiedoissa nimeni taitaa lukea myös tuottajan paikalla.

Nyt olemme sopineet, että Uutisplussa-diilimme jatkuu juhannukseen asti. Näillä näkymin vedän yhden suoran lähetyksen joka toinen viikko. Lisäksi olen mukana ohjelman tuuraajapoolissa, siltä varalta että joku kollegoista sairastuu.

Teen ohjelmaa tietenkin alihankkijaroolista laskuttamalla. Minulla on yrittäjän identiteetti, enkä oikein osaa olla työntekijänä. Alfa on siis yksi asiakkaistani, ja hommat jatkuvat muidenkin asiakkaiden kanssa entiseen tapaan koulutuksen ja viestinnän parissa.

Tänään huomasin, että pärstävärkkini näkyy jo kanavan markkinointikuvissa. Tuntui hassulta. En ole vielä tottunut ajatukseen, että juonnan suoraa tv-lähetystä.

* * *

Tämän päivän lähetyksessä vierainani olivat Maanpuolustuskorkeakoulun apulaissotilasprofessori Antti Paronen, Ukrainan sodan tilannekarttaa ylläpitävä Emil Kastehelmi sekä tietokirjailija-tietoturvaguru Petteri Järvinen. Katso jakso Permannosta.

* * *

PS. Mitä useammin tätä tekee, sitä todennäköisemmäksi tietenkin kasvaa myös erilaisten sukkahousukatastrofien mahdollisuus. Jos Kirsi Alm-Siira on joskus pudonnut tuolilta suorassa lähetyksessä, niin enköhän minäkin vielä yllä vastaavaan suoritukseen.

Toivottavasti olet juuri silloin linjoilla katsomassa lähetystä.

 

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.