Kävin Jannen kanssa Twitter-keskustelua. Aloitimme tviittimme aina toisen tunnuksella, joten viestit näkyivät vain meidän yhteisille seuraajillemme. Jäin miettimään, paljonko niitä yhteisiä seuraajia on.

No, onhan niitä analytiikkatyökaluja.

1. Twiangulate: en suosittele

Ensin kävin testaamassa Twiangulaten. Tuli nätti graafi, mutta se väitti, että meillä on vain 22 yhteistä seuraajaa. En uskonut hetkeäkään.

Twiangulate

2. Tweepdiff: en suosittele

Sitten kokeilin Tweepdiffiä. Se löysi lähes tuhat yhteistä seuraajaa, mikä voisi olla uskottava määrä. Tweepdiff kuitenkin laski minun seuraajalukemani pieleen, mikä ei herätä luottamusta. (Jos ynnään kuvasta 924 + 9076, silti jää puuttumaan reilut parituhatta seuraajaa.)

Tweepdiff

3. Followerwonk: suosittelen

Viimeiseksi kokeilin Followerwonkia. Se antoi tarkimmalta näyttävän tuloksen:

Followerwonk

Twitter-työkaluihin pätee siis aivan sama kuin tavallisiinkin työkaluihin. Kahden eri vasaran laatuerot huomaa vasta käytössä.

4 kommenttia

  1. En oikeastaan kommentoi vaan kysyn Twitteriin liittyvän kysymyksen. Onko korrektia upottaa esim. blogiin tai verkkosivuille jonkun toisen Twitter-feed? Kyseessä on opiskelijoille tarkoitettu ohjesivu, ja Twitter on julkishallinnon verkkosivuilla. Tietty kysyisin ensin ko. sivun ylläpitäjiltä voinko tehdä niin. Mietin vain, että onko yleensä tapana upottaa muiden Twittereitä, vaiko pitäisikö olla oma Twitter?

    1. Minna, hyvä kysymys! Itse en lähtisi ottamaan toisen Twitter-syötettä sivuilleni.

      Mielessäni on kaksi perustelua: juridinen ja viestinnällinen. Juridinen asiantuntemukseni on tosin huomattavasti surkeampaa kuin viestinnällinen osaamiseni. 🙂

      Juridiselta kannalta käsittääkseni on niin, että Twitter sallii kenen tahansa feedin upottamisen minne tahansa. Teoriassa siis voisit ottaa kolmannen tahon Twitter-feedin ja laittaa sen sivuillesi. MUTTA Suomen laki estää tietenkin sen, että upotus tapahtuisi jossain rikollisessa yhteydessä. (Jos siis esimerkiksi ylläpitäisin kiristys-, uhkailu- ja rasismisivustoa, rikkoisin todennäköisesti lakia, jos antaisin ymmärtää, että jonkun toisen Twitter-feed liittyy sivustooni. Tai jos liittäisin ihmisen Twitter-feediin sisältöä, joka voidaan tulkita kunnianloukkaukseksi, kyseessä on rikos.)

      Isoin riski on kuitenkin siinä, että jos Twitter-feedin ylläpitäjä ryhtyy laittomuuksiin, silloin sisällöt kopioituvat myös omille sivuilleni.

      Viestinnälliseltä kannalta olen vieläkin skeptisempi. Yleensä ei kannata ottaa toisten sisältöjä omille sivuilleen, koska se on aina riski. Mitä jos en pysty seisomaan Twitter-feedin takana? Tai millaisena oma kuvani näyttäytyisi muille, jos elän muiden sisällöillä ja julkaisen niitä?

      Poikkeuksena on ehkä nimenomaan jokin opetuksellinen sivusto, jossa käytetään feedejä esimerkkeinä.

      Summa summarum: loisin oman Twitter-feedin, jota käyttäisin opetussivustolla matskuna. Silloin olisin kirkkaasti selvillä vesillä, enkä joutuisi pohtimaan oikeuksiani materiaalin käyttöön.

Kerro oma kantasi Kommentointiohjeet?

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.