Kävin tänään valmentamassa sosiaaliseen mediaan kirjoittamista, ja keskustelu käväisi myös Twitterissä. Pari osallistujaa kertoi, että he olivat kokeilleet Twitteriä, mutta se oli tylsää.

Ymmärrän heitä mainiosti, koska ensikertalaiselle Twitter voi näyttäytyä tylsänä. Pitkäveteinen kokemus syntyy erityisesti silloin, jos seuraa a) liian pientä määrää ihmisiä b) epäaktiivisia ihmisiä tai c) viranomaisten automaattisyötteitä.

Valitettavasti meillä ei ollut tänään aikaa perehtyä Twitterin mysteereihin, joten lupasin koota tylsyydenvastaiset vinkkini postaukseksi. Näillä keinoilla pitkäveteisyys kaikkoaa ja Twitterin innostava puoli paljastuu.

1) Seuraa mielenkiintoisia tyyppejä. (Kas mikä yllätysvinkki.)

Mielenkiintoisuus ei viittaa välttämättä julkkikseen, vaan ihmiseen, jolla on kiinnostavia näkökulmia. Omia suosikkejani ovat tyypit, jotka harrastavat oivaltavaa huumoria ja nokkelaa sanankäyttöä. Kannattaa siis seurata tylsyydenkarkottajia kuten Duukkista, Murmelia, Anna Munsterhjelmia, L-inssiä, Leea Seppästä ja Tomi Ahoa.

2) Seuraa oman alasi asiantuntijoita.

Fakta ja uutiset ovat kiinnostavia. Kun seuraan Twitterissä kollegoitani, on kuin olisin heidän kanssaan kahvilla joka päivä.

En valitettavasti osaa vinkata muiden alojen guruja, mutta yrittämisen, viestinnän ja kouluttamisen saralla seuraan Antti Mustakalliota, Liisa-Maria Patjasta, Cristina Anderssonia ja Janne Jääskeläistä. (Heistä Liisa on pitkäaikainen ystäväni, ja Anttiin, Cristinaan ja Janneen olen ystävystynyt Twitterin ja blogien kautta. Skool sille!)

3) Seuraa toimittajia.

Toimittajat vinkkaavat usein mielenkiintoisten juttujen äärelle. Kannattaa siis valikoida seurattavikseen väkeä mahdollisimman monesta mediatalosta. Omalla suosikkilistallani ovat muun muassa Tuomo Björksten, Heikki Aittokoski, Salla Paajanen ja Antti Hirvonen.

4) Osallistu keskusteluihin.

Twitterissä on lupa puuttua toisten jutusteluihin. Jos huomaat jonkun vinkkaavan mielenkiintoiseen artikkeliin tai näet koukuttavan keskustelun, hyppää siekailematta mukaan. Twitter on kiinnostavampi, kun olet vuorovaikutuksessa muiden kanssa. (Ensin on toki hyvä tsekata, mikä on keskustelun sävy. Riitoihin ei kannata turhaan puuttua.)

* * *

Näiden vinkkien jälkeen Twitterissä ei ole enää tylsää.

Siellä saattaa toki olla ruuhkaista, epäloogista, ahdasta, poukkoilevaa tai koukuttavaa – mutta ei ainakaan tylsää.

14 kommenttia

  1. Erinomaisia vinkkejä! Välitän nämä ystävilleni, joka valitteli samaa. Ällistyin, olenhan itse ihan koukussa Twitter-virtaani. Oma ongelmani onkin se, ettei aikani millään riitä kaikkien kiinnostavien linkkien ja artikkelien tutkimiseen!

    1. Mirja, kiitos kommentista ja tervetuloa EOT-blogiin!

      Minulla on tismalleen sama kokemus kuin sinulla: tylsyys ei ole ongelma, mutta sen sijaan saa painia tiedon ja viihteen tulvan kanssa.

  2. Minäkin tähän aiheeseen paneuduin lokakuun alussa Zenton blogissa, kehoitin valitsemaan viisaasti keitä seurata ja se viisaushan voi olla viihteellisempääkin viisautta. Twitterissä alku tuntuu vähän kaikilla tahmaavan, enkä mitään koe siinä niin merkittävänä tekijänä kuin huonosti tehtyjä seuraamisvalintoja.

  3. Ja urheilun suurkuluttajille twitter on oikea aarreaitta. Varsinkin ison veden toisella puolella pelattavien sarjojen seuranta on twitterissä vaivatonta. Hastagiä #NHL #NBA ja näiden kotimaisia versioita #NHLfi #NBAfi jne, kehiin avautuu tiedon valtatie.

    1. Totta, hyvä lisäys.

      Ja varsinkin jos tykkää jostain marginaalilajista tai -harrastuksesta, Twitterin kautta löytää samanmielisiä helpommin kuin kasvokkain.

  4. Olen siirtynyt äskettäin myös Twitterin puolelle mököttämään. Olisiko sinulla vinkkiä, miten helposti löytäisin lisää sarkastisia ja synkkämielisiä seurattavia? Arkipäivän mielensäpahoittajia.

    1. Jee, tervetuloa sekä EOT-blogiin että Twitteriin!

      Suosittelen lämpimästi seuraamaan myös Hanna Immosta (www.twitter.com/mhannai), joka on aivan kamala tylsimys.

Kerro oma kantasi Kommentointiohjeet?

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.