Ulkoasun muutos ja blogivinkki

Katleena Kortesuo

Oli pakko hieman viilata blogini ulkoasua, koska netistä löytyi toinen tämän aihealueen suomenkielinen blogi, jossa oli sama ulkoasuteema.

Olkaa hyvät: Palveluyrittäjä-blogi.

Itse olen hieman kahden vaiheilla tuon blogin suhteen, vaikka pääosin mielikuvani ovat positiiviset. Hienoa on, että tekstit ovat napakoita, asiantuntevia ja sisällökkäitä. Lukekaa ihmeessä!

Se mikä minua häiritsee hieman, on blogin tyylillinen identtisyys* Jari Parantaisen Sissimarkkinointi-blogin kanssa. Kaipaisin Palveluyrittäjän blogiin jotain omaa – kenties toisenlaista kirjoitustyyliä tai ehkä aiherajausta myös pk-bisneksen ulkopuolelle.

Ryhdyn ilman muuta Palveluyrittäjän lukijaksi, mutta se pääsee oikeaan sivupalkkiini vasta, kun se profiloituu jollain tapaa erilleen Jarin teksteistä.

Harmi tietenkin on, että Palveluyrittäjä on anonyymi. Se ei estä hänen teksteistään oppimista, mutta se saattaa vähentää kommentteja hänen blogissaan.

Asiasta keskustellaan myös Loipparissa, jossa tuuttaan ilmoille samat asiat.

* Epäilen itse asiassa, että kirjoittaja on Jari Parantainen, joka lanseeraa uutta blogiaan ensin anonyyminä. Jos Palveluyrittäjä paljastuu Parantaiseksi, muistakaa, että minä paljastin hänet ensimmäisenä. Jos taas hän on joku muu, unohtakaa tämä ”paljastus”.

5 kommenttia

  1. Asiantuntijaksi kouluttautuminen kestää varmasti vain pari vuotta, mutta kyllä se hiukka kauemmin kestää että asiantuntijaksi tullaan. 😉

    Blogin ulkoasun personoiminen oli hyvä idea, ja kiitos myös linkkivinkistä!

  2. Tarkempi tutkiskelu osoitti, että valtaosa palveluyrittäjän viimevuoden postauksista on tehty vuoden 2008 joulukuussa 😉 BTW:Parantaisen kirjoittelussa kiinnitin huomiota sangen mielenkiintoiseen asiaan: • Vuonna 2007 hän kehotti vielä kaikkia työntekijöitä ryhtymään asiantuntijoiksi: http://pollitasta.fi/2007/10/29/asiantuntijaksi-vai-tyottomaksi/ • Nyt vuonna 2009 hän kehottaa kaikkia asiantuntijoita ryhtymään guruiksi: http://sissimarkkinointi.fi/2009/06/12/ryhdy-sinakin-guruksi-kesajatkis-alkaa/ Tästä voitaneen siis päätellä että asiantuntuntijaksi kouluttautuminen kestää pari vuotta 😀

  3. 😀 Janne: Varmasti totta (eihän kukaan ole ammattilainen koulunpenkiltä päästyään). Sun kohdalta on kyllä todettava, että olet jo aikaa sitten siirtynyt asiantuntijasta guru-asteelle 😉

  4. Kiitos kommenteista!Maallikko-asiantuntija-guru-akseli on kiinnostava.Olen ihan varma, että mitä pidemmällä ihminen on, sitä suurempi osa hänen työstänsä koostuu lukemisesta, kirjoittamisesta ja luennoinnista – siis tiedon omaksumisesta ja viemisestä eteenpäin. Jos ihminen pitää kaiken tiedon itsellään, hän ei ole guru vaan jotain muuta.Toisaalta guru ei voi olla anonyymi, vaan hänellä on oltava kasvot.

  5. Kiitos imarteluista. ;)Itse olen huomannut gurujen toimintaa seuratessani juuri tuon saman mitä Katleenakin: gurut eivät istu tietonsa päällä, vaan jakavat sitä auliisti. Hämmentävän ristiriitaista kyllä, mutta totta. Ehkä se on se nöyryys tiedon (että ei tiedä) edessä?

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.