Upea vinkki haittaohjelmien levittäjille

Katleena Kortesuo

Luin tänään F-Securen Mikko Hyppösen tweettejä ja mieleen tuli yhtäkkiä keino, jolla saisi levitettyä tehokkaasti haittalinkkejä.

Ensin meinasin tweetata sen Mikolle. Sitten tajusin, että jos keksimäni keino on jäänyt rikollisilta hyödyntämättä, sitä ei ehkä kannata mainostaa laajalti.

Niinpä laitoin Hyppöselle meiliä ja kerroin ikävästä ideastani. Yllätyksekseni hän vastasi heti:

Ei ole tullut eteen, olisi tosi ikävä tapa levittää haittaohjelmia. [Lyhyt kuvaus asiasta.]

Vau! Olen keksinyt uuden rikoksentekotekniikan!

Otsikkoni oli muuten pelkkää iltapäivälehtimäistä vikittelyä. En tietenkään ryhdy jakamaan rikoskeinoani tässä. Halusinpahan vain hekumoida keksinnölläni.

Disclaimer: Jos joku ryhtyy nyt rustaamaan kommentteihin laittomia tekniikoita, joudun poistamaan kommentit. En ajatellut ryhtyä aloittelevien rikollisten vinkkipalstaksi.

4 kommenttia

 1. Haittalinkkejä kannattaa levittää siten, että perustaa suositun blogin ja sitten laittaa sinne haittalinkkejä. Kukaan ei kyseenalaista niitä, koska blogi on suosittu.

  1. 😀 Tätä vinkkiä en poista, koska suositun blogin perustaminen ei ole kovin helppoa.

   Sitten kun on saanut aikaan suositun blogin, se tuottaa sen verran, että mainetta ei enää kannata pilata haittalinkeillä.

 2. Haittaohjelmasi on jo näköjään pesiytynyt blogiisikin! Aiheuttaa muun muassa kirjoitusten toistumista tuplana! Ou nou! (huutomerkit lainassa iltapäivälehdiltä!)

  1. Hyvä huomio. 🙂 Junassa oli huono yhteys, joten postaus tuli tuplana.

   Nostan tästä syytteen: VR levittää Junaverkossaan haittaohjelmaa, joka aiheuttaa tuplapostauksia. Lisäksi epäilen, että VR:n Junaverkko myös heikentää blogini postausten laatua. 🙁

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.