Olen suvaitsematon tirkistelijä

Katleena Kortesuo

Istun junassa matkalla Kuopioon ja totean olevani suvaitsematon tirkistelijä.

Vastapäätä minua istuu noin 40-vuotias vatsakas mies, jolla on parransänki, eräliivit, iPad ja mainoksilla varustettu kangassalkku.

Kun tulin paikalleni, mies röhnötti selkänoja taakse kallistettuna ja jalat suorina. Hän ei tietenkään vetänyt jalkojaan pois minun penkkini edestä.

Äsken tässä kävi konduktööri. Vatsakas matkustaja ojensi lippunsa sivulleen katsomattakaan konduktööriä. Sen sijaan eräliivisankarimme luki mieluummin jotain iPadistaan. Konduktööri tervehti ja kiitti, mutta röhnöttävä matkakumppanini ei vastannut mitään.

Millähän alalla heppu on? Miten hän kohtaa asiakkaansa tai työkaverinsa? Nyt toivon, että hänen puhelimensa soisi ja kuulisin enemmän hänen työstään.

Olen suvaitsematon. Ja tirkistelijä.

9 kommenttia

 1. No insinöörihän hän on selvästi käyttäytymisensä ja Ipadinsä perusteella.

  Nimikin varmaan Lasse.

  Tervetuloa Kuopioon luennoimaan Olemme paikalla sankoin joukoin.

  Terveisin Jukka, kolminkertainen insinööri yksinkertaiseen verrattuna

  1. Mahtavaa päästä Kuopioon! Aikataulun mukaan olen siellä juuri nyt, mutta käytännössä taitaa mennä vartti vielä.

   Nämä avoimet puheenvuorot muuten aina yllättävät osallistujamäärällään. Joskus on osallistujia päällekkäin ja sylikkäin, ja joskus paikalla on valtavassa auditoriossa vain kolme osallistujaa. Yleensä jälkimmäiseen tilanteeseen on syynä MM-kisat / huippugurun luento viereisessä auditoriossa / kahden euron tuoppitarjous terdellä / hups, puheenvuoron markkinointi unohtui.

   Tuo Lasse muuten lähti pois Jyväskylässä, eikä hän ikävä kyllä vastannut puheluihin. Jäin kaipaamaan hänen kenkiään omien jalkojeni välissä.

   1. Kiitos siitä ettei tänään ole KalPan, KUPSin peliä tai ole alkava hirvenmetsästys tai muu ns. sosiaalinen tapahtuma.

    Onneksi ilmakin on sellainen, ettei rannalla veneenterveus oikein onnistu.

    Siksi sulloudumme kuuntelemaan Sinua, toivottavasti vähemmällä häiriköinnilla ja nautimme sanomastasi täysin siemauksin. Siis Tervetuloa vielä kerran Kuopioon. Kai se juna saapui jo siihen ensimmäiselle raiteelle, en kuullut sen menevän ohi!

    T. Jukka

 2. Voi ei, ihan tyypillistä ja masentavaa – mitäs me eurooppalaiset suomalaiset. Tosin en usko, että nimi oli Lasse:(
  Toivottavasti kotimatka on vähemmän virikkeinen!

 3. Kiitos!

  Oli todella hyvä luento ja sain paljon eväitä kouluttaa insinöörejä ihmisiksi.
  Maailmassa on paljon tehtävää tyhmyyden poistossa. Riittääkö aika? Toisaalta ihmiskunnan selviytyminen ei ole pakollista, kuten Edwards W. Deming sanoi jo taannoin. Mikä siis on tärkeää? Mikä on tekemisen hyötysuhde?

 4. Hei!

  Kiitos mahtavasta ja humoristisesta luennosta 12.5! Savonialla saisi olla tällaista useamminkin tarjolla. Sain paljon vinkkejä PLE-ympäristöni kehittämiseen ja muutenkin itsensä brändäämiseen, toivottavasti jaksan soveltaa niitä käytäntöön. PLE-homma ei kai ole kovin suuressa suosiossa meidän opiskelijoiden kesken, mutta jospa luennolla olleet saivat uutta puhtia kirjoittaa oppimiskokemuksista ja jakavat kokemuksia muidenkin kesken 🙂

  Terveisin:
  Sairaanhoitajaopiskelija Savonia-ammattikorkeakoulusta

 5. Kiitos kommenteista!

  Paluumatka Kuopiosta sujui onneksi mukavasti, joskin juna oli vajaan vartin myöhässä. (Myöhästymisiin olen tosin tottunut kuluneen talven aikana.)

  Kuopiossa oli aivan mahtava porukka paikalla: tykkäsin aktiivisuudesta ja sopivasta kriittisyydestä. Kiitos myös Jukalle ja Jannelle paikallaolosta!

  1. Olet tosi tervetullut seuraavalle avoimelle puheenvuorolle. 🙂 Mä ilmoitan blogissa, kun seuraavan kerran on julkinen keikka – maksullinen tai maksuton.

   – Tosin mulla on avoimia puheenvuoroja ikävä kyllä aika harvoin, koska useimmiten firmat ostavat mut omalle henkilöstölleen. 🙁

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.