Uujea! Olen uudistunut!

Katleena Kortesuo

Hei, olen Katleenan blogi. Täytyy myöntää, että olin jo päässyt hieman kulahtamaan, koska omistajani oli liian kiireinen. Onneksi ne soittivat Aucorista ja ilmoittivat, että ulkoasuni on pakko päivittää.

Ajattelin tässä kertoa hieman taustoistani, koska useimmat vierailijat ovat uusia, eivätkä ehkä muista ihan kaikkia vaiheita. Olen kuitenkin ollut reipas ja ahkera blogi joulukuusta 2008 asti.

Minusta ei otettu valokuvaa ihan heti synnyttyäni, mutta 1,5-vuotiaana näytin tältä:

Ensimmäinen EOT oli Bloggerissa. Ulkoasu oli tietenkin valmispohja, ja värit olivat varsin tummia. Välilehtiä ei ollut, vaan blogi oli todellakin vain ja ainoastaan pelkkä blogi. Sivupalkissa oli esillä yksi tietokirja, joka oli viestinnän alalta ensimmäiseni.

Lukijoita oli noihin aikoihin 80–120 päivässä. Vähitellen kasvoin kuitenkin isommaksi ja reippaammaksi. Kaksivuotiskuvassani näytin tältä:

Blogin ulkoasu oli vihreä, mutta kyseessä oli yhä Bloggerin valmispohja. Nyt blogiin oli ilmestynyt ja kaksi välilehteä: "Katleenan julkaisut" sekä esittelysivu "Tätä teen, täällä olen".

Seuraava kuva minusta otettiin vuonna 2013, kun olin viisivuotias. Olin siirtynyt Aucorin hoiviin muistaakseni vuonna 2011. Ulkoasu näytti silloin tältä:

Aucorin blogiuudistus oli paljon ammattimaisemman näköinen, mutta kyllä siitäkin on jo aika ajanut ohi. Nyt kuitenkin EOT oli jo muuttunut yrittäjän sivustoksi, jossa oli yhteystiedot, palvelut, referenssit ja henkilökuva. Ensimmäistä kertaa etusivulle pääkuvaksi tuli oma pärstäni.

Lukijoita oli vuonna 2012 suurin piirtein 200–300 päivässä. Toki jos omistajani kirjoitti jonkin supersuositun postauksen, kävijämäärä hyppäsi hetkeksi kymmeniin tuhansiin. Se on kuitenkin selvää, ettei sellainen määrä lukijoita jää seuraamaan tekemisiäni. Olenhan ensisijaisesti bisnes-, viestintä- ja mediakritiikkiblogi, enkä mikään lifestylejulkaisu.

Seuraavaksi minut uudistettiin vuonna 2013, ja tältä näytin aina eilispäivään asti.

Ulkoasu vuosina 2013-2017

Mutta nyt olen taas uudistunut. Pääsen viettämään yhdeksänvuotissynttäreitäni raikkaammassa ulkoasussa. Otin juhlan kunniaksi jopa selfien:

Tämäkään ei nimittäin ole pysyvä ulkoasuni. Tulen muuttumaan vielä monta kertaa vuosien mittaan, joten halusin säästää muiston siitä, miltä näytin 31.10.2017.

 

16 kommenttia

 1. Iik! Uusi ulkoasu? olivat ajatuksiani, kun pamahdin tälle sivulle.
  Onneksi tämä postaus selitti kaiken :).
  Aluksi sivu tuntuu vähän sekavalta, mutta toivottavasti tähän ”suureen” muutokseen tottuu :D.

  Muuten, miten pääsee lukemaan aiempia tekstejä? En löytänyt muita, kuin etusivulla olevat neljä.

  1. Kyllä mä uskon, että totut. 🙂 Jos jokin ominaisuus tuntuu puuttuvan, niin pistä palautetta. Mä tsekkaan, onko sen toteuttaminen mahdollista.

   Sä voit selata postauksia joko postauksen lopusta klikkaamalla edelliseen tekstiin, tai sitten voit kurkata kaikki blogipostaukset valikon Blogi-kohdasta: https://eioototta.fi/blogi/

   1. Moi! Olen lukenut pikkuhiljaa vanhoja postauksiasi. (Kyllä, kauhea työ, ehkä jopa hölmöläisen hommaa, mutta mielenkiintoista.) Nyt en löytänyt mitään järkevää keinoa päätyä (tabletilla) esim. jonkun vuoden tietyn kuukauden postausten kohdalle. Enkä tainnut löytää hakusanojakaan apuun. Sitä paitsi lähtiessäni vanhimmista teksteistä sain näkyviin alalaidan sivuvalikkoon vain muutaman sivun kerrallaan. Niinpä päätyminen vaikkapa sivulle 147 on kovin työlästä. Raivostuttavaakin se voi olla siinä tapauksessa, että huomaa jo lukeneensa ne jutut ja haluavansa tuoreempia… – Mitä mä en nyt osaa?

    1. Moikka! Kiitos että olet jaksanut kahlata vanhojakin tekstejä läpi. Teitä on muutama sankarillinen yksilö, jotka ovat jaksaneet koko urakan.

     (Suosittelen muuten lukemaan vanhimmasta uusimpaan, koska silloin laatu paranee. Toiseen suuntaan tuloksena on pettymys.)

     Mä voin hakea esille sulle tietyn postauksen tai tietyn ajankohdan, johon jäit. Siitä pystyy taas jatkamaan haluamaansa suuntaan blogipostauksen lopusta. Mitä saisi olla?

     1. Kiitos, tykkäisin päästä helmikuun alkuun 2012 🙂

 2. Nätti ja selkeä, hyvältä näyttää. Onko jossakin RSS-feedi postauksista, niin voisi laittaa tuonne sopivaan lukijaan? (Ei nyt iso juttu, tulee kuitenkin käytyä sivustoa katsomassa)

 3. Uudistaminen on parasta silloin, kun siiitä jälkeenpäin pitää. Ulkoasu on kaikin puolin parantunut. Yhtä asiaa jäin kaipaamaan; listaa, missä on viimeiset blogit uusiin ja vanhoihin postauksiin.

  1. Kiva että tykkäät!

   Meillä oli sivupalkin vimpaimissa se ongelma, että se venyi aivan tolkuttoman pitkäksi kännykän ruudulla. Niinpä mä käännyin minimalismiin. (Jos muuten kaipaat jotain tiettyä postausta, mä voin etsiä sen sulle käsin.)

   1. Näyttää, että olen kirjoittanut mitä sattuu. Kommentteja kun ei tule oikoluettua. Tosin omaa tekstiä harvoin pystyy oikolukemaan. Tarkoitin tietenkin sitä, että vanhassa mallissa oli lyhyt lista viimeksi annetuista kommenteista.

    Mobiiliversioihin ei ole pakko laittaa kaikkia vimpaimia, vaikka ne olisivatkin muuten kivoja.

    1. Aa, kommenttilistaus! Voi olla, että palautamme sen desktop-versioon, jos kyselyitä tulee paljon.

 4. Mulla meni lähes neljä kuukautta ihmetellessä, miksei feediin tule uusia tekstejä sinulta. No olit uudistanut sivusi. Ja feedisi. Etkä ollut kertonut minulle!

  Nyt mulla on siis urakkana lukea kaikki tekstisi 1.11.2017 alkaen.

  Ei ole helppoa mullakaan.

  1. Voi ei, olen syyllinen! Ihanaa että tulit tarkistamaan asian. <3

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.