Opin paljon eilisestä tv-esiintymisestä. Tapani mukaan tein listan mokista ja onnistumisista.

Mokat

 1. Liikaa nyökyttelyä muiden puhujien aikana. Toki nyökkäilyllä pitää osoittaa kuuntelevansa, mutta rajansa kaikella. Tällä tahdilla tulee niskavamma.
 2. Huono ryhti. Näytin mitättömän pieneltä Jussi Lähteen ja Reijo Ruokasen välissä, joten ensi kerralla aion istua suoremmassa.
 3. Liikaa tietokoneen hipellystä. Kun toimittaja tulee haastattelemaan, ei tarvitse kähmiä läppäriä.

Onnistumiset

 1. Osuin mielestäni vertauskuvillani aika hyvin maaliin. Käytin Jutta Urpilaisesta matadorivertausta ja Juha Sipilästä saappaat savessa -vertausta. Nämä vertaukset toistuivat myöhemmin myös muiden puheissa, mikä on hyvä osuvuuden mittari.
 2. En huitonut liikaa käsilläni enkä pudonnut tuolilta. Puhuin tarpeeksi selvästi.
 3. Osasin olla napakka ja ehkä hauskakin.
 4. Otin itselleni puheenvuoron toisella kommenttikierroksella, kun sitä ei olisi muuten herunut. Näin sain tuotua esille Urpilaisen maneerit.

Arvosana itselleni: 9- eli ihan hyvin, mutta petrattavaa vielä on.

Salaiset kuulumiset lähetyksen ulkopuolelta

 1. Poliitikko X pelkäsi ennen esitystä niin paljon, että hänen ryhtinsä lämpiössä oli alistunut ja vetoava. Avustaja tsemppasi ja taputti selkään: ”Hyvin se menee.”
 2. Naisten vessassa oli kaksi eriötä. Toisesta oli vessapaperi loppu, joten ojensin poliitikko Y:lle sermin ali paperia. Kuka muu on koskettanut poliitikko Y:n kättä vessassa seinän alta?
 3. Poliitikko Z toi paikalle kaksi aikuista lastaan, jotka tulivat syömään Ylen tarjoiluja ja katsomaan äitiä/isää töissä. Pidin tätä aika omituisena.

Anteeksipyyntöni Arhinmäeltä

Huomasin Paavo Arhinmäen ohjelman jälkeen aulassa. Mietin, oliko liikaa luonnehtia häntä suorassa lähetyksessä jurakautiseksi dinosauruskädeksi. Kävimme seuraavan keskustelun:

Minä: ”Anteeksi että mä sanoin sua jurakautiseksi dinosauruskädeksi.”
Arhinmäki hämmentyneenä: ”Öö tota? Mä en saanut niistä kommenteista selvää, kun yleisö melusi.”
Minä: ”Aha, ei sitten mitään. En mä sanonutkaan sua sellaiseksi.”
Arhinmäki poistui kulmiaan kohotellen.

Edit 21.9.2012 klo 23.15:

Suuresti arvostamani Iltasanomat huomioi matadorit.

15 kommenttia

 1. Poliitikkojen X ja Z henkilöllisyys kiinnostaisi varmaan muitakin kuin minua. 🙂

  1. Pari muutakin on jo kysellyt X:n, Y:n ja Z:n henkilöllisyyksiä, mutta taidan olla hellämielinen ja jättää sanomatta.

 2. Et mielestäni näyttänyt pieneltä, mutta olisitko nojannut liikaa taaksesi tai jotenkin muuten jäänyt miesten väliin. Dinosaurusvertaus oli osuva ja hauska, mutta ei ilkeän hauska. Sait siis sellaisen käsityksen, että politiikot ovat inhimillisiä ihmisiä? Käyvät vessassa, apua! Jännittävät ja hämmentyvät. Joskus kauan olin ruotsinlaivalla ja näin, kuinka Pekka Vennamo söi ihan tavallisia ranskiksia viereisessä pöydässä ja kinasteli vaimonsa ja lastensa kanssa.

  1. Anniina, omasta mielestäni istuin hartiat lysyssä, mutta saatoin kyllä myös istua hieman takana. Korjaan asian seuraavaan lähetykseen.

   Juu, tavallisia ihmisiähän me kaikki olemme. Oli hupaisaa ojennella vessapaperia sermin ali ihmiselle, jonka on aiemmin nähnyt vain televisiossa ja lehtikuvissa.

   Voi pahus. Minun olisi tietenkin pitänyt pyytää satanen siitä vessapaperista. Siinähän oli ostoikkuna auki, paikalla maksukykyinen asiakas, kilpailijat puuttuivat ja asiakkaan tarvekin oli huomattava. Minussa ei taida olla tarpeksi yrittäjähenkeä.

 3. Hei!

  Telkkarilähetyksen perusteella sanoisin, että tuo kotisivukuvasi ei tee oikeutta Sinulle – se ehkä kannattaisi päivittää totuudenmukaisemmaksi! 🙂

  t. U. Piimä

  1. Olet ihan oikeassa – kuva on jo vanha.

   Luovuin punaisesta väristä jo monta kuukautta sitten, joten pitää ottaa uudet promokuvat.

   Olen ajatellut päivittää blogin ulkoasua keväällä, joten siinä yhteydessä muuttuu kuvakin.

 4. Minusta sinä olit aivan loistava! Vilpitön innostuksesi asiaan ja tilanteeseen välittyi hienosti kotikatsomoon. Jos sinua jännitti, sitä ei kyllä yhtään huomannut. Mitä tulee tuohon ryhtiasiaan, tumma vaate päälläsi näytti jotenkin liian isolta ja tavallaan peitti alleen ryhtisi. Minulle jäi myös mielikuva, että kameramies olisi kuvannut seisaaltaan, jolloin sinä erityisesti (lyhyenä ihmisenä) jäit alaviistoon. Jos kameramies kuvaisi samalta tasolta ei mitään ryhtiongelmaa näkyisi. Koru oli tosi upea ja yleisvaikutelma muutenkin!

  Se vähän nauratti, kun toimittajat antoivat twitteristä kuvan, että siellä keskityttiin vain ulkopoliittisiin (vrt. ulkomusiikillisiin) asioihin kuten kravattipalloihin.

  1. Jee, kiitokset! Hyvä juttu, että innostukseni välittyi kotikatsomoihinkin.

   Jakkuni oli A-linjainen, joten se aukinaisena levisi ympärilleni jotenkin hassusti. (Jakku on muuten upea, kun seison, mutta istuessa se ei toiminut niin hyvin.)

   Olen samaa mieltä sen toimittajien Twitter-havainnoinnin kanssa. Oikeastihan keskustelu oli paljon laajempaa kuin söpöydet ja kravatit.

 5. ”Otin itselleni puheenvuoron toisella kommenttikierroksella, kun sitä ei olisi muuten herunut. Näin sain tuotua esille Urpilaisen maneerit.”

  Tässä on tarkan ajoituksen paikka. Jos ei puhu kuin kysyttäessä,niin aika vähiin jää tällaisessa tilaisuudessa puheenvuorot. Murto-osan kestävään hiljaiseen hetkeen on iskettävä. Muuten puhuu jonkun päälle ja se kuullostaa tunkeilevalta. itse vierastan tilaisuuksia, missä omat puheenvuorot pitää ”varastaa” muilta. Etenkin silloin, kun joku tai jotkut seurueesta katsovat etuoikeudekseen olla koko ajan äänessä. Yleensä kun vielä sanomisen laadun ja määrän tulo tuppaa olemaan vakio.

 6. Mielestäni kisastudio oli ihan hyvä juttu, samoin teidän kaikkien kommentit. Vaikka jotkut arvostelivatkin koko kisastudio-hommaa, minuun se kyllä upposi. Kun joutuu itsekin silloin tällöin esiintymään, niin oli mielenkiintoista kuulla nämä kehonkielen havainnot ym. mitä teit. Kokeneetkin esiintyjät ovat inhimillisiä.

  Lisäksi näytit tosi hyvältä (et pieneltä), koru oli kaunis, samoin asu ja tukka :)!!! Päivitä ihmeessä ainakin Twitterin kuva uudemmaksi, en olisi tuntenut, jos olisit tullut kadulla vastaan!

  Lämpimästi tervetuloa ensi viikolla tänne Saloon! Jos sinulla on luppoaikaa ennen showta, niin tarjoan kahvit tai vaikkapa sen rauhoittavan viinilasillisen :). Tuittaillaan ja welcome!!

  Tiina

  1. Ihanaa palautetta – kiitokset!

   Voih, tulisin mielelläni Saloon, mutta kisastudio ei kierrä mukana paikkakuntakohtaisissa lähetyksissä.

   Olemme mukana seuraavan kerran pe 19.10. ja to 25.10. Silloin istun suoremmassa ja näytän pitemmältä.

   1. No voi kökkö – ajattelin että kun Yle-show tulee tänne niin sinäkin tulet 🙂

    Joku muu kerta jossain muualla sitten!!

 7. Toivottavasti toinenkin Ylen ohjelma eli Uutisvuoto ymmärtää pyytää sua vieraaksi 🙂

  1. Voi apua, siinä olisi haastetta.

   Ilman muuta suostuisin, mutta käsittääkseni Uutisvuoto hankkii vieraakseen vain ihan oikeita julkkiksia.

Kerro oma kantasi Kommentointiohjeet?

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.