Yleensä en varoittele spämmistä EOT-blogissa, mutta nyt on pakko.

Alla oleva Planeteo-spämmi tuli viime yönä. Se on pahuksen uskottava: näyttää, kuulostaa ja haisee EU-byrokratialta kaikkine viitteineen, viivakoodeineen ja virkakielisyyksineen. Pelkään että moni lankeaa siihen.

En onneksi klikannut linkkiä rutiininomaisesti, vaan tsekkasin lähettäjän meiliosoitteen. Se löyhkäsi epäuskottavalta. Myös hiiren hoverointi vastauslinkin päällä paljasti varsin omituisen nettiosoitteen, joka ei vaikuttanut lainkaan EU:n hallinnoimalta.

Lähinnä tein tämän postauksen siksi, että jos joku googlaa Planeteon nimeä, hän päätyisi tähän varoitukseen.

Joten olkaa varoitetut.

87 kommenttia

 1. Tuo saatekirje on parempi kuin yleensä, mutta on siinä kielioppivirheitä ja virkamieskieleen kuulumatonta epämääräisyyt (tiettyjen Euroopan unionin maiden; sinuttelu ja teitittely, ei osoitelähdettä jne) ja tietysti tuo palkkio. Ihan tolkuton.
  Silti jo hyvin uskottava. Nää paranee kaiken aikaa.

  1. Joo, huijarit tosiaan kehittyvät jatkuvasti. Mä kaiken lisäksi tiedän olevani UM:n joillain postituslistoilla, joten olisin hyvin voinut mennä halpaan.

   1. Sain saman. Luulin olevani etuoikeutettu. Vastasin. Eipäkai tossa mitään riskiä ollut. Jos saivat osoitteeni niin so what. Luottokortti- tai muita tietoja, rahaliikennettähän tässä ei ollut.

   2. Pitää lukea ehdot, kuten kehotetaan. En ehtinyt saada shekkiä ajoissa joten pyysin palauttamaan maksun. Sain ystävällisen vastauksen ja maksun takaisin. Ei pidä nähdä peikkoja joka asiassa, vaan ottaa selvää. Lisäksi pyysivät palautetta ja kerroin nettikeskustelusta. Vastasivat siihenkin ystävällisesti, että parantavat tiedotusta.

  2. Taas kiertää eli n. vuosi näistä kommenteista niin on taas aktivoitunut. Heti kyllä heräsi epäilys, mutta moni menee varmaan lankaan. Huh huh…

  3. Eilen juuri tuli tämä viesti. Ja googletin tämän planeteon ja löysin tämän. Kiitos tämän artikkelin että en mennyt osallistumaan

  4. No mikä ”lahjakortti” se sellainen on, josta pyydetään pienellä tekstillä 27,50 ekee??

 2. Näitä varoituksia on tosiaan syytä jakaa. Useilla tietoisuus tietoturvariskeistä on korkealla tasolla, mutta monilla puolestaan ei ole. Kun tekninen virustorjunta on varsin hyvä, heikoin lenkki löytyy käyttäjästä ja houkutteluun taipuvasta hiirisormesta. 🙂
  Voi vain arvailla mitä näkymätöntä ja huomaamatonta haittaohjelmaa tällaisenkin viestin kautta ui läppärin syöveriin…

 3. Kannattaa varoitella. Uskottavalta tuo lähettäjän ja aiheen perusteella näyttikin, mutta kellonaika, jolloin viesti oli minulle saapunut, oli epäilyttävä. Tuskin kukaan EU-virkamies lähettelee viestejä kello 5.10.

 4. Googlettamalla selviää, että myöhemmin kyselyn täyttäjältä pyydetään luottokorttitietoja ja reilun 24 euron panostusta, jolla tietenkin katetaan majoituslahjakortin lähetyskulut.

 5. Kiitos Katleena!
  Melkein menin halpaan, oli tosiaan aika hyvin tehty sivusto! Kun yleensä lahjakortit lähetään ilmaiseksi, aloin ihmetellä. Onneksi googlasin ja löysin sivusi!

   1. moii!
    menin kans melkein halpaan kun rupesin vaan onnesta soikiana täyttelemään planeteon kyselyä mutta kyllä ne epäilykset herää kun pyydetäänkin maksamaan kulut:)
    vaikka pitäisikin olla ilmanen.googlasin kans ton firman ja sieltä pääsin näille sivuille että iso kiitos!!toivon paljon hyvää sinun elämääsi:)

  1. Kiitos samoin..
   Melkein menin halpaan.. Mutta kun lahjakortista alettiin
   pyytämään rahaa lähdin googlaamaan ja löysin tietoa!!!!!

 6. Hei!

  VAROKAA huijariyritys VERKKOETSIVÄÄ!

  Katleena, onko tämä huijariyritys sinulle tuttu? Verkkoetsivä eli NetJames Oy soittelee ja lupailee ilmaista kokeilujaksoa palvelusta jonka PITÄISI löytää yrityksestäsi mainintoja netistä. Se ei kuitenkaan löydä edes niitä mitä google löytää.

  Sitten tuleekin ihan älytön sopimuspaperi, jonka mukaan olisit velvoitettu 3kk irtisanomisajalla palvelun maksamiseen. Sopimus on aika kierosti laadittu, siinä on ihan selviä laittomuuksiakin, mm. ”sopimukseen” liittyvissä asioissa ei ole asiakkaalla lupaa käyttää kolmansia osapuolia asian sovittelussa.

  Koitin itse tuota palvelua peruuttaa koeaikajakson ollessa päällä, taisi mennä viestini ihan tuhkatuuleen, ei tullut mitään vahvistusta, lasku tuli myöhemmin kyllä. Tietenkään asiakkaalle ei jää mitään vahvistusta jos lähettää nettisivujen kautta viestin. Ovelaa. Täällä esim. lisää huijattuja http://keskustelu.suomi24.fi/node/12129188

  1. Todella hyvin toimii nämä varoitukset. Kiitos kaikille. Ehdin jo täyttämään kaikenlaista, mutta sitten kun piti tarkentaa yhteystiedot, rupesin miettimään, että mitähän olen oikeastaan tekemässä. Ilmeisesti viimeistään postiosoitteen kirjoittamisen kohdalla olisin saanut laskun perustuen siihen diibadaaba.litanian hyväksymiseen.

 7. Mä menin sikäli halpaan että vastasin kyselyyn, mutta lopetin siihen kun ilmoitettiin että pitäis maksaa 24 euroa lahjakortin lähettämisestä. Ihmettelin kyllä palkinnon suuruusluokkaa, mutta en kyselyn aikana vielä tajunnut huijausta. Voikohan tästä tulla jotain haittaa, kun en antanut postiosoitettani enkä mitään tili-, kortti- tai muita rahatietoja?

  Se jäi myös mietityttämään, että onkohan kyseinen hotelliketju tietoinen tästä huijauksesta, tai onkohan sitä olemassakaan? Poistin jo kyselyviestin, eikä tuossa sinun laittamassa kuvassakaan sitä mainita. Oliskohan ollut niin, että se mainittiin vasta kyselyssä. Siinä oli siis ihan nimetty minkä hotelliketjun lahjakortista on kyse, oli joku EuroHotels -tyylinen nimi.

   1. Satuitko huomaaman, että Eurorestin hotelleissa majoitus näyttää olevan ilmaista ja ”täysihoidosta” veloitetaan?

 8. ”..ei vaikuttanut lainkaan EU:n hallinnoimalta..” Siis, eihän tekstissä mainittu mitään EU-hallinnosta vaan EU unionin asukkaista. Tomistusmaksusta mainittiin viestin alaosassa joten se ei pitäisi olla yllätys jos lukee ensin viestin kokonaan.
  Vastasin kyselyyn ja maksoin voucherin toimituskustannukset ja sain voucherin seuraavalla viikolla. Kävin katsomassa Eurorest-hotels.com -sivuilta hotellit ja valitsin mieleisen elokuun matkaa varten. Soitin vielä hotellille varmistaakseni erikoisruokavalioni. Että silleen…

  1. Susanna, huijareiden yksi keino on toimittaa palkinto muutamalle ensimmäiselle. Kun hyvä sana lähtee kiertämään, kukaan muu ei enää palkintoa saakaan.

   Itse en puuhastele minkään sellaisen toimijan kanssa, jolla ei ole tarjolla kunnon nettisivuja, puhelinnumeroa ja y-tunnusta.

  2. Susanna, oletko käyttänyt voucherin ja käynyt matkalla? Olis kiva kuulla miten meni. Itsellä on nimittäin myös voucher, mutta vielä käyttämättä. Eurorest-hotelleissa pitää siis maksaa ruuat, mutta majoituksen saa voucherilla ilmaiseksi?

   1. Oltiin syksyllä 2014 Sisiliassa Milazzossa 4yötä todella upea pikku hotelli. Jos ajattelee että saa ns. ruoka-maksulla hotellin täysi-hoidolla (illallinen viineineen) niin hinta on mielestäni kohtuullinen.

 9. Osallistuin ja maksoin postituskulut, postiini tuli kirjattu kirje Puolasta. Asiallinen kirje, joka sisälsi esitteen ja lahjakortin, kuten oli luvattu. Homma toimii vähän kuten ruotsinlaivojen ”lahjakortit” syöt ja juot kuitenkin kohteessa ja näin kaikki voittavat. Suosittelen!

  1. Minä myös vastasin kyselyyn ja maksoin, ja Eurorest hotellishekki tuli jo viikon sisällä. Yritin lukea ulkolaisilta keskustelupalstoilta asian tiimoilta, vaan kun en ole kielinero, mutta jotkut tuntuivat olevan ihan tyytyväisiä …nooh joka asialla on omat epäilijänsä. mutta taitaa ainakin Suomesta tulla halvemmaksi ottaa matkatoimiston kautta matka, pelkät lennot maksaa maltaita useimpiin paikkoihin. Mutta kirjoitelkaa josko joku uskaltautuu ko. hotelleihin, et miten kävi.

 10. Hei!

  Hölmöyttäni maksoin, mutta en ole saanut mitään lahjakorttia. Kyseltyäni sain s-postiini vastauksen jonka mukaan lahjakorttini on jo postitettu. Uudelleen yritin tiedustella lahjakorttiani, mutta osoite ei enää ollut käytöss! Sinne menivät rahani!
  Kiitos kaikille kommentoijille ja ollaan jatkossa varovaisia.

  1. Juuri näin siinä voi käydä. Kyseessä on epämääräinen taho, joka antaa lahjakortin vain harvalle maksajalle. Nämä lahjakortit rahoitetaan muiden huijattujen tuottamilla rahoilla. Ovelaa toimintaa, sillä aina löytyy joku, joka kehuu kyselyä eteenpäin.

  2. Muistattehan että jos luottokortin numeron olette antaneet niin luottokortin myöntäjä voi palauttaa rahat.

 11. Minä vastasin kyselyyn pitkän jahkailun jälkeen. Homma tyssäsi siihen, että lahjakortin saadakseen olisi pitänyt maksaa 27,50 e. Mutta mullapa ei oo verkkopankkia eikä luottokorttia. Laitoin sähköpostia, että miten sitten saan lahjakorttini. Mielenkiinnolla odottelen tuleeko vastausta. Yleensä ohitan kaikki rahaa vaativat kyselyt ymv. heti kättelyssä.

  1. TUULIKKI!! Tuliko lahjakorttia?

   Itselle tuli tuo viesti s-postiin, ajattelin että se liittyy Suomen gallup-kyselyyn jotenkin kun liityin sellaiseen, mutta nyt kun mietin annoinkin siihen tarkoitukseen eri sp-osoitteen. Itse joskus vastasin yhteen kilpailuun jossa kyseltiin kaikkea, vaikka yleensä en sellaiseen osallistu niin tää on varmaan sellaisesta oheisseurausta.
   Mulla ois kans maksanu yli 27e., joten jätin ihmehomman siihen.

 12. Ensimmäistä kertaa elämäni aikana vastasin ja maksoin 27.50 €. Kiinnostuin, koska lomamme alkaa pian, ja yksi suunnitelmamme on lähteä Krakovaan Puolaan.
  Katselin Krakovan hotellivaihtoehtoja. Vähän on vaihtoehtoja, enimmäkseen ovat Zakopaneen ja muut ”keskelle ei mitään”.

  Koska en ollut riittävän varovainen, kuten tavallisesti, aion katsoa tämän homman nyt loppuu saakka – valitettavasti vajaata 30 € köyhempänä…

 13. Minulle tuli myös tämä ja vastasin kyselyn itsestään selviin kysymyksiin. Kun tuli esiin tämä 27.50 e maksupyyntö, googlasin Planeton ja näin tämän sivun, onneksi. En siis mene etenpäin enkä maksa mitään enkä tietenkään näytä tili, luottokorttitietojay ms. Kiitos sivun ylläpitäjälle, jotta en mennyt narutetuksi. Resepti sana jo alussa epäilytti.

 14. Aikaisemmin kirjoittamani viestin jälkeen, tutustuin näihin viesteihin, PayPallin välittämän maksun vastaanottajaan ja kaikkeen tietoon, mitä tästä asiasta ylipäätään on saatavissa. Etsin myös Krakovan hotelleja – ensin.

  Päädyin samaan lopputulokseen, kuin suuri osa kommentoijista. Kysely on lahjoineen huijausta. Todella huolellisesti se on kuitenkin laadittu.

  Lopulta päädyin sulkemaan korttini, jotta tapahtumia ei varmasti tule tahoilta, joilta ei niitä pidä tulla. Samalla soitolla sain ohjeet, miten saan rahani takaisin, mikäli niitä nyt ylipäätään veloitetaankaan. Seuraan tilannetta.

 15. Nyt illalla tuli PayPall kysely, että tilitietoni ovat jääneet kesken. Tietenkin jäi kun en edes ehtinyt maksusivuille. Ilmoitin, että tilitietoja ei tule ja että huijari yrittää laskuttaa heidän kauttaan katteettomia. En tiedä alkavatko setviä Planteon toimia. Tuskin, koska se on heillekin tuloa. Ohjasin PayPallin osoitteen roskapostisuodatukseen.

 16. Aavistelin heti, että jotain outoa tässä viestissä on, koska se tuli ns. roskapostiosoitteeseeni, jota jakelen surutta ja saapuneet roskapostit poistan yleensä avaamatta. Näin toimien virallinen postiosoitteeni pysyy siistinä.
  Kirjeessä mainittu resepti herätti minut kunnolla ja viestin luettuani aloin hakea varoituksia. Kiitos siis varoituksesta, vaikka en mennytkään ns. halpaan. Varoituksen sana ei mene koskaan hukkaan.

  1. Hmmm, en ole näiden asioiden asiantuntija, mutta itse tekisin rikosilmoituksen. Mutta eipä näitä rikoksia yleensä saada selvitettyä, sillä nettihuijarit ovat taitavia peittämään jälkensä.

   Hyvä muistutus – joskin jälkiviisas – on se, että kannattaa aina selvittää, kuka vastapuoli on. Asialliselta taholta saat y-tunnuksen, nettisivut ja puhelinnumeron, ja lisäksi löydät puolueettomia arvioita netistä. Itse aina googlaan ennemmin kuin kadun.

  2. Vähän on jo tästä viestistä aikaa, mutta jos se jotakuta sattuis vielä auttamaan, niin rahat saa kyllä takaisin, kun laittaa viestin tuonne firmaan sen kyseisellä sivulla olevan lomakkeen kautta, että haluaa peruuttaa shekin. Siis onnistuu nopeastikin, jos eivät ole vielä koko shekkiä edes ehtineet lähettää. Säännöissä tais lukea vielä, että jos haluaa peruuttaa shekin (jos siis on jo saanut sen), niin se pitää postittaa omalla kustannuksella saatekirjeen kanssa takaisin firmaan ja sen jälkeen maksavat rahat takaisin. Pay Palin kautta maksettaessa asiasta voi tehdä myös sinne valituksen, jos tarpeen, peruuttaa maksun. Minulla ainakin onnistui hyvinkin nopeasti ja ihan asiallisesti.

  3. Itse maksoin ja sain postitse asiallisen hotellishekin. Myös sähköpostiini tuli asialliset vastaukset kaikkeen kysymääni. Mutta koska nyt ei minulle ole mahdollista matkustaa niihin kyseisiin kohteisiin, niin palautin sen hotellishekin kirjekuoren päällä ilmoitettuun palauteosoitteeseen. ( Travel Group LLC , Puola ).Sähköpostiini tuli ilmoitus, että rahan takaisin palautus minulle ( 29e ) on käynnistetty. ( paypallin kautta maksoin ). Tämä eororest shekin palautus tapahtui eilen, joten en tiedä, saanko rahaani takaisin.–Poliisia tuskin kiinnostaa nämä pikkupetokset( tässä minun tapauksessa ei kai varsinaisesta petoksesta ollut kyse ? ). Kuulin että kuluttaja-asiamies voi ottaa näitä selvittelyynsä, mutta en ole varma asiasta.–tämä on siis yksi esimerkki tässä.–Enää en tosiaan innostu ihan heti….auttamaan : ) EU-projekteissa!

 17. Miinaan meinasin mennä.googletin ja tylin tänne.
  Kiitos Katleena tästä sivustosta jotta meikeläinenkin ymmärtää olla jakamasta olematonta viisautta joka paikkaa.

 18. Juuri käväisin täyttämässä kyselyn ja epäilys heräsi kun 3 päivän sijaan arvontailmotus tulikin että 7 päivää saisin hotellissa köllötellä. Googletin Eurorestiä ja tämä tuli vastaan joten kiitokset säästinpä 27.50. Tietääköhän todellakin tuo hotelliketju mitä heidän nimissään touutaan ??

 19. Onneksi epäilys heräsi, kun ilmaista hotellilomaa tarjotaan. Google on hyvä keino selvittää asioita ja saada lisätietoa. Kiitos.

 20. Tämä lukee viestin lopussa harmaalla:
  ” Lahjakortin valmistamisesta ja postitoimituksesta edellä ilmoitettuun osoitteeseen peritään lisämaksu. Lahjakortin tarjoavan majoituksen ainoat kustannukset ovat ruoka annokset, jotka maksetaan hotelliin saapuessa.”

  Lukekaapa tarkkaa tuo jälkimmäinen lause – siis mitkä ovat lahjakortin tarjoajan ainoat kustannukset? – saanette maksaa majotuksen ja sitten ”nakit ja muusi” tulevat ”ilmaiseksi”. Siis €24 tai €27,50.

  Haluaisinpa kuulla niiltä jotka ovat majoittuneet Zakopanessa?

 21. Meille on tullut tämä viesti muutaman kuukauden joka toinen viikko, koska emme ole vastanneet. Haiskahti heti kriminaalille, nyt 1. kertaa
  googlasin ja sinun blogisi oli ekana vahvistaen epäilykseni.

 22. Hitsit! Menin lankaan, vaikka aina olen niin varovainen ja epäileväinen! Mitä nyt teen, kun tosiaan annoin luottokorttinumeroni sinne ja maksoin?? Pitääkö kuolettaa ja saako tuota 27 euroa takaisin jotenkin ???

  1. Eurorest information antaa ohjeet jos haluaa palauttaa. ( sähköpostiosoitteen saa netistä ).Tuolloin käynnistyy rahan palautusprosessi myös. Mutta se sinulle tullut hotellishekki pitää kyllä palauttaa lähettäjälle ennen kuin saat rahan.Plus sähköposti ilmoitus sinne Eurorestin infoon, ettet ota sitä shekkiä. ( vastasin jollekin toiselle myös tässä ).

 23. Mutta siinähän oli alussa jo että sioutuu johonkin käyttöehtoon ja rasti ruutuun….. ruksi meni siihen minullakin, mutta lopetin homman kun maksusumma ilmestyi ruudulle. Hyvä kun löyty tää viestiketju.

 24. Kiitos Sinulle varoituksesta. Oli maksua vaille valmis, mutta ajattelin vielä vähän tutustua taustoihin. 27,50 on rahaa sekin, jos sen heittää ikkunasta pihalle;))

 25. Kiitos samoin,olin jo maksuvaiheessa,mutta päätin ensin googlettaa
  ja löysin tänän sivun.

 26. No minä maksoin PayPalilla ja vasta sitten googlasin ja luin, että huijaus… Mutta, mutta – PayPal tulee apuun eli Resolution centerin kautta yhteys tähän veloittajaan. Tuli viestiä että he ovat vapaaehtoisjärjestö ja eivät huijareita jne. Intin vastaan ja sanoin, etten halua mitään lahjakortteja huijareilta ja haluan perua kaupan… Pari kolme viestiä vaihtelimme enkä uskonut sanaakaan -lupasin vain viedä asian Paypalin ratkaistavaksi ellei rahat palaudu. No tänään 27.50 palautui – jippii… Huomenna kun oli viimeinen päivä ennenkuin olisin vienyt asian Paypalin resolution centerin ratkaistavaksi. Eli ei kun valittamaan ja rahat saa ainakin Paypalin kautta takaisin.

 27. Samoin, roskalaatikkoposti mullakin! Sinne tuli ja lähdin vastailemaan. Maksuhetki kun tuli, suljin sivun..Onneksi en omista paypal tai luottkorttia 🙂

 28. HUH! vähältä piti…onneksi painoin vika näppäintä kysymysten jälkeen ja palauduin alkuun. En kehannut alkaa alusta ja myös epäilyt HERÄSI . KIITOS VAROITUKSESTA. Laitan tietoa myös alueradioon.

 29. Vastasin Planeteon kyselyyn.Ilmoitettiin,että lahjakorttivaraus on voimassa ja ihmeellisiä numeroita oli suluissa.Sitten tuli ilmoitus,että 7 yötä saa lisää lahjakorttiin.Epäilykseni heräsi. Ilmoitettiin myös 27:50€ maksusta.Ihmettelin,että tämänhän piti olla ilmainen.En uskaltanut antaa pankkikorttini numeroa.Poikani näytti minulle tämän googlen osoitteen.Tuleeko nyt minulle lisää huijausviestejä sähköpostiin ja maksun karhuaminen,koska annoin sähköpostiosoitteen ja katuosoitteen?
  Kiitos neuvoistasi!

 30. voi hitsi, menin kans lankaan,annoin nimeni ja sitten iski epäilys, yritin poistaa meiliosoitetta mutta heitti ulos eli tilitietoja en antanut.saamarin nuijat, tarttis mennä ja vetää sanonko-mistä hirteen.saas nähä tuleeko enää mitään vai jäikö tuohon.toivottavasti. 🙁

 31. ISO kiitos varoituksista ja koko sivustosta! Virka-aikana valtion virastoon sain viestin. Kyselyn täytin, mutta onneksi huomasin ”toimitusmaksun” ja yhteystietojani en antanut. Toivottavasti jää tähän!

 32. Osallistuin kyselyyn ja aioin maksaa kortilla, laitoin kortin numerot, mutta puhelinnumero kohdasssa oli jotain vikaa, joten maksu ei onnistunut, ei kai tässä nyt vaan ole mitään vaaraa ???

 33. Siis, onko nyt ketään jota on huijattu, eli maksanut, ja lahjakortti on tullut, mutta sitä ei ole hyväksytty hotellissa, tai on maksanut eikä lahjakorttiakaan ole tullut.

 34. Minulle on tullut kysely jo 3 kertaa. Yhden kerran vastasin, mutta kun näin, että olis pitänyt maksaa, niin lopetin. Annoin palautetta, että jos joku on ilmaista, niin siitä ei todellakaan makseta mitään ja että mielestäni huijausta. Ilmainen on oikeasti ilmaista .Googletin ne hotellit ja kaikki ovat kaukana eli itse maksettava matkat ja ruuat. Jos ei ole varaa matkoihin ja ruokaa – eikä kaikilla varmasti ole – niin eihän sitä lahjakorttia voi käyttää. Kyselyitä vaan tulee…nyt nimellä ”uusi aika varattu”. hehheh

 35. Hei! Minä vastasin ja maksoin, sain maksustani printattua kuitin. Sain tietoa sähköpostiini tästä eurohotels tilanteesta.
  Luin kommenttejanne ja odotan mielenkiinnolla mitä seuraavaksi tapahtuu? Olisiko mahdollista että rinnakkain on huijareita ja ……..aika näyttää!

 36. Hei! Kirjoitin aijemmin että olen vastannut kyselyyn, maksanut jne…
  Kävin pankissa ja kerroin tämän kysely asiani. Luottokunta kehoitti kuolettemaan kortin jne… Enkä liioin ole saanut minkään laista seteliä käytettäväkseni. Onneksi summa ei ton suurempi ollut. Vahingosta viisastuu, eikö vain!

 37. Meinasinpa minäkin langeta, mutta tuo maksu rupesi ihmetyttämään ja poistin kaikki omat tietoni ja rupesin googlaamaan, onneksi;)). Kiitos tiedoista.

 38. Juu… Tässä vähän enemmän asiaa tutkineena törmäsin seuraavaan…
  Eli eivät ole varsinaisia huijareita vaan harhaanjohtavia epämääräisen liiketoiminnan harjoittajia.
  Ensinnäkin lähes jokainen saa tuon lahjakortin vaikkakin viiveellä ja se todellakin oikeuttaa yöpymiseen hotelleissa. MUTTA… Hotellia varattaessa hotelli vaatii jokaista henkilöä ennakko maksamaan ateriansa hotellissa yöpymistä tapahtuvan ajan. Linkissä jonka liitän lopuksi kerrotaan asia ihan sanomalehden toimesta.
  Eli esimerkki hotellissa ruoka olisi maksanut reilusti yli 30€ per päivä per henkilö.
  Eli lyhyellä matikalla päästään jo suhteellisen suuriin summiin jos ollaan seitsemän yötä (8päivää), kaksi henkilöä ja hintaa sen noin 35€…
  8x35x2= 560€!!! Sillä saa oikean hotelli loman lentoineen kun vähän etsii.
  Tässä vielä linkki.
  http://www.kouvolansanomat.fi/Online/2014/05/29/Älä+vastaa+harhaanjohtavaan+ympäristökyselyyn+netissä/2014517433993/4

  Älkää hyvät ihmiset maksako tämän kyselyn lopuksi yhtään mitään!

 39. Aina pitäis hälytyskellot soida kun jokin kuulostaa liika hyvältä ollakseen totta… Eihän kyseessä mitenkään välttämättä ole huijaus, ei ainakaan mitenkään törkeä.
  Ehkä joku taho on oikeasti tekemässä kyselyä joko omasta tarkoituksesta tai jonkun tilauksesta, maininta lahjakortin toimitusmaksuista ja aterioiden maksullisuudesta on joka tapauksessa heti alkuunsa kerrottu viestissä alhaalla. No tuo taho saa vastaukset kyselyynsä jos siihen vastaa. Luottokortilla maksetut maksut saa takas jos (kun?) alkaa kaduttaa. En minä pysty tuota huijaukseksi tuomita, ei ne kotimaisetkaan kyselyiden vinkujat sen reilumpia ole.

 40. Minä myös täytin kyselyn, mutta kun piti maksaa postitus maksu aloin epäillä ja mietin paljonkohan se on. Lopussa tuli vielä onnittelut siitä että saan kolmen yön tilalla seitsemän yötä ja lisäkuluja ei tule. Epäilys heräsi. Kun postimaksun aika tuli ja näin summan aloin epäillä enemmän. Poika luki firmasta netissä ja totesi huiputukseksi. Onneksi en ehtiny maksaa. Kysely jäi siihen vaiheeseen, että olis pitäny valita maksutapa. Onneksi en ehtinyt maksaa.

 41. Hei Katleena!
  Sain tänään kanssa tuon kyselyn, mutta jätin kesken siinä vaiheessa kun tulikin ilmoitus maksusta. Täysin harhaanjohtava kysely, kun vasta tässä vaiheessa kerrotaan, ettei se olekaan ilmainen. Ja mitä netissä luin kokemuksia, niin näissä hotelleissa on sikakallista syödä ja pakollista.. Ovelia ovat! Onneksi en langennut. Tein naamakirjaan varoitusviestin ja linkitän tämänkin sivun siihen!

 42. Maksoin kortilla. Sain 7 yöpymisen shekin. Kävin matkatoimistossa kysymässä mahdollisista järjestelyistä. Lupasivat hoitaa homman normaaliin tapaan, kun ilmoitan mahdollisen matkan ajankohdan.
  Edestakainen lento ajankohdasta riippuen 200-400€
  Uteliaisuuttani vastaisin hotellihommasta itse.
  Yhtään kommenttia ei ole matkan toteuttaneelta ?
  Luottokortilla maksetun maksun saa takaisin, tai korvauksen, mikäli ostos ei vastaa lupauksia.
  30€/vrk/henkilö ei ole paljon.( Aamiainen, 1-2 ateriaa)

  1. Jos lukee ja ymmärtää ehdot niin en löydä tässä mitään huijausta. Minä kävin tällä systeemillä viikon lomalla Krakovassa ja olen tyytyväinen. Eihä se loma ilmainen ollut mutta kaikki kustannukset huomioiden edullisempi kun useimmat vaihtoehdot. Aion käyttää vasaisuudessakin.

 43. Voi ei, menin lankaan ja maksoin pankkikortilla! Mitäs nyt, onko viisainta kuolettaa kortti?

 44. Kiitos. Kun menin Googlaamaan mikä tuollainen Planeteo on niin tämä oli ensimmäisenä.
  Ja tuntui oudolta että varaa on maksaa kahdelle 2 yötä hotellissa mutta kutsukortin painatus ja postituskuluista pitäisi maksaa LOL

 45. Höpöhöpö, tuossa ei ole mitään huijausta, kaikki on kerrottu. Jos tyhmä luulee ja olettaa ties mitä, hän huutaa: minua on huijattu!

 46. Taas liikkeellä. Osallistun moneen mielipidekyselyyn, mutta kun oli roskapostissa, aloin tutkimaan. Ja löytyihän sieltä kumma osoite joka pisti goolella katsomaan, ja tämä ensimmäisenä.
  Tavallisesti saa mielipidejuttujen vastaamisesta: kauniin kiitoksen / erilaisia määriä pisteitä joita vastaan voi sitten joskus lunastaa ”jotain” (makkari lahjakortteja esim) / 0,90 euroo per 5minsaa / jne jen

Kerro oma kantasi Kommentointiohjeet?

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.