Arla tarjoaa loisteliaita vaihtoehtoja

Katleena Kortesuo

Aivoni eivät kykene aamuisin ymmärtämään sanomalehteä, joten luen maitopurkkeja ja muropakkauksia. Sen verran kriittinen lukija kuitenkin olen, että en kelpuuta mitään häthätää kyhättyjä mainostekstejä. Vaadin laatua maitopurkkeihin!

Arla Ingman ei ollut noudattanut toivomustani, vaan tölkkiin oli kehitelty muka-yksilöllisiä tapoja käyttää sulatejuustoa:
– sellaisenaan
– leivän päälle
– sämpylän sisälle
– hampurilaisen väliin

Arla hyvä, etkö parempaan pysty? Nämä eivät ole mitään kokeiluvinkkejä – nämä ovat itsestäänselvyyksiä. Sitä paitsi kolme viimeistä kohtaa ovat lähes tulkoon sama asia.

Yhtä idioottimaisesti voisi mainostaa maidon käyttötapoja:
– lasiin
– mukiin
– kuppiin
– kaakaon, teen ja kahvin lisäkkeeksi

Arla, eikö kannattaisi keksiä uudenlaisia käyttötapoja, jolloin tahmalevyillesi löytyisi lisää käyttäjäkuntaa?
– lasagneen juustokastikkeen tilalle
– kuuman keiton katteeksi
– hapankorppurullien täytteeksi

Jos heittäydyn ilkeäksi, sulatejuustoa voi käyttää myös seuraavasti:
– palapeilin kiinnittämisessä seinään
– maton alla liukuesteenä
– jarrupalana autoissa ja polkupyörissä

Maitopurkit nostavat liikaa verenpainetta. Taidan sittenkin siirtyä aamuisin lukemaan Hämeen Sanomia.

7 kommenttia

  1. Ehkä Arlan koekeittiö on lomalla ja joku markkinointiosaston keittotaidoton kesätuuraaja on saanut tehtäväkseen keksiä purkinkylkeen jotain? Miten muuten syödään sulatejuustoa "sellaisenaan"? Lusikoidaan suoraan purkista?

  2. Hmm. Itsekin luen aina nuo kylkiäiset noista, mielenkiintoista on. Tartuit hyvään tärppiin, mutta oikein en osaa mitään sanoa.kittyfane, sulatejuusto on tietääkseni myös sitä lätyskäjuustoa, missä on aina muovikelmut ympärillä you know?

  3. Kiitos kommenteista!Maitopurkkien ja muropakkausten kyljet jätetään turhaan hyödyntämättä, ja tekstejä laativat juuri nuo Kittyfanen mainitsemat kesätuuraajat. Valiot ja Arlat voisivat sen sijaan myydä pakkauksiin ilmoitustilaa vaikkapa työpaikkailmoituksille tai Puuhamaa-mainokselle.On ihan turha suoltaa itse jotain säälittävää sulatejuustovinkkiä, kun tilasta voisi saada rahaakin. Purkit olisivat yllättävä mainospaikka, ja ne huomattaisiin taatusti.

  4. Onko Hämeen Sanomissa "näppis palstaa" samoin kuin meillä "Etlarissa"Sen lukeminen aamupuuron ohessa saa päivän hyvin alkuun, huomaa että omat asiat eivät ole ollenkaan noin huonosti kuin tekstareiden vääntäjillä.

  5. Uskon että suuri syy maitopurkkien mainostilan käyttämättäjättämiseen löytyy valtavista valmistuseristä. Tottakai löytyisi aina joku joka olisi valmis maksamaan huimia summia jotta saa mainoksensa 50,000 maitopurkkiin joka löytyy jokaisesta Suomen torpasta, mutta kuinka moni sitten kuitenkaan?

  6. Parrakas, meilläkin on tosiaan Hämeen Sanomissa jonkinlainen tekstarivalituspalsta, jossa saa purnata.Viimeksi joku valitti, kuinka naapuri oli ripustanut pihalleen cd-levyjä lintujen karkottamiseksi. Kuulemma levyt häiritsevät kimalluksellaan valittajan aamukahvihetkeä! En voi ymmärtää, että jonkun on niin vaikea siristää silmiään, ostaa aurinkolasit tai kääntää pää pois cd-levyistä. (Itseäni moiset killuttimet eivät tosin ole koskaan häirinneet; eiväthän ne edes kiillä kovin pahasti.)Anonyymi, kiitos kommentista! Ajattelin, että maitopurkkimainos voisi itse asiassa olla yllättävän halpa. Arlalla on kaksi vaihtoehtoa:a) maksaa kesätyöntekijän palkka, ja tuloksena on surkeaa markkinointiab) ottaa rahaa (vaikka vain vähän) siitä, että joku muu hoitaa mainoksen purkin kylkeen.Kannattaa mieluummin ottaa rahaa kuin maksaa rahaa.Jos minulla olisi huvipuisto, voisin ihan hyvin maksaa Arlalle 12500 euroa siitä, että mainokseni näkyisi muroja rouskuttavien lasten naaman edessä ympäri Suomea.

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.