Diktaattorin käsikirjan kansikuvauksissa

Katleena Kortesuo

Keväällä kirjoitamme Olli-Pekka Vainion kanssa Talentumille Diktaattorin käsikirjan. Tämänkin opuksen kustannustoimittaa Hanna Virusmäki, jonka kädenjälki on aina yhtä laadukasta. (Kirjan kansi on kesken, joten sitä ei näy vielä Talentumin sivuilla. Lisään tähän linkin myöhemmin.)

Diktaattorin käsikirja neuvoo parodisesti, kuinka tulla maailmanvaltiaaksi. Tavoitteena on tietenkin listata psykologisia ja kielellisiä keinoja, joilla ihmisiin vaikutetaan – ja saada lukija tietoiseksi siitä, kuinka häneen vaikutetaan.

Kävimme viime viikolla Ollin kanssa kirjan kansikuvauksissa. Kuvaajana oli upea Karo eli Karoliina Paavilainen. Sessio kesti kolme tuntia meikkeineen ja kampauksineen.

Kirjan takakanteen tulee todennäköisesti otos, jossa Olli ja minä seisomme ylväinä hallitsijoina viitat selässämme. – On muuten pahuksen vaikeaa pitää kuvauksissa oma ilme alentuvan ylhäisenä, samalla kun kollega kurtistaa kulmiaan ja näyttää voimanyrkkiään.

Otimme myös kuvia, joita käytetään kirjan mainosmateriaaleissa. Tässä tehdään ”Putouksen viikkokatsaus” -tyyppistä asetelmaa. Maskeeraaja Sarkka eli Sari Eskola töpöttelee lisää pakkelia pärstävärkkiini. Sarkankin kanssa oli ilo tehdä töitä. Hän maskeeraa muun muassa UIT:tä ja Ryhmäteatteria.

Meikkausta Diktaattorin kasikirjan kanteen

Lopuksi tutkimme otoksia läppäriltä. Mukana on Talentumin markkinointipäällikkö Jonna Koukkari.

Diktaattorin kasikirjan kuvaukset

Takana nojatuolilla näkyy kansivedos, jota vielä viilaamme. Valmista tulee huhtikuun aikana.

 

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.