Fischer – tuo oikein kirjoituksen osaamis keskittymä

Katleena Kortesuo

Lapset saivat uudet monot. Kotona vilkaisin fischereiden hoito-ohjeita. Päätä alkoi välittömästi särkeä.

En nillittäisi parista pilkkuvirheestä, mutta rajansa kaikella. Teksti oli huonompaa kuin ekaluokkalaisen aineessa.

maastohiiihto, eritynen, kengän huolto tuote, siderärjestelmä, eiole, expertti, side systeemi, turva-standarti, turvallisuus vinkki, niinkuin, kengä, saatavillaoleva

Lappusessa oli lisäksi rikottu lähes jokaista pilkkusääntöä, mikä sinänsä oikeuttaa jonkinlaiseen pilkkumokapokaaliin. Paikka paikoin oli niin innovatiivista välimerkkien käyttöä, että Setälä ja Lönnrot kääntyisivät haudoissaan.

Ohjeessa puhutaan "hiihtokengistä", koska kaikesta päättäen Fischerillä kukaan ei ole kuullut sanaa mono. (Ilmeisesti tuntemattomia käsitteitä ovat myös oikoluku ja kielenhuolto.)

Ymmärrän näin säälittävän suomen kielen jossain aasialaisessa halpatuontilelussa, mutta laatumerkiltä odotan parempaa.

3 kommenttia

  1. On epäkohteliasta kirjoittaa firman nimi oikein, jos sen perinteenä on kirjoittaa kaikki väärin.

  2. Minulle Fischer on tuttu nuoruudesta. Silloin Fischer teki parhaita mäkisuksia ja pidin kovasti siitä kolmiologosta, ja pidän yhä. Ei mitään tyhjänpäiväisiä ympyränkaarieteenpäintulevaisuusviritelmiä.

  3. En itse ole hiihtänyt Fisserin suksilla, mutta logo on tosiaan hyvällä tavalla perinteinen. Ehkä Ficcher jatkossa korjaa ohjetekstinsä vastaamaan Fihscerin laatua.

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.