Georgia-Pacificin EnMotion – p*ska laite

Katleena Kortesuo

Rakkaat kahvilanpitäjät, älkää hankkiko tällaista käsipyyhemasiinaa.

kuva valmistajan sivuilta

Olen testannut kyseistä pönttöä monessa paikassa, eikä se koskaan toimi. Masiina on syvemmältä ahterista kuin peräpukama – ja kivuliaampi.

On monta syytä boikotoida ”EnMotionia”:
– Kertakäyttöpyyhe ei ole pestävissä, vaan se on jätettä.
– Automaatin silmän edessä saa huitoa, eikä se tahdo reagoida millään.
– Joskus automaatti herää puolen minuutin viuhtomisen jälkeen ja suoltaa vihaisena kaksi metriä pyyhettä lattialle.
– Pyyhe ei katkea millään, vaan sitä tulee pöntöstä lisää, kun pyyhettä yrittää katkaista.
– Automaatti käyttää paristoja, vaikka luontoystävällisiä mekaanisiakin laitteita olisi saatavilla.
– Automaatti on väkivaltainen.*

* Yritin tänään katkaista EnMotionin pyyhettä Holiday Clubin Lapinniemen kylpylän kokoustilojen huussissa.  Etuluukku rojahti auki, pamautti mustelman otsaani, ja silmälasini lensivät lattialle.

P*ska laite.

9 kommenttia

  1. Linkkasin tähän Kulutusjuhlasta, sillä nuo laitteet ärsyttävät tietyti minuakin. Törmäsin Meilahden taidemuseon vessassa myös liiketunnistimella toimivaan roskikseen. Ensi kerralla otan kyllä kuvan myös niistä ohjeteksteistä, jotka sen roskiksen päälle oli teipattu, siis tyyliin "Roskis toimii liiketunnistimella. Se sulkeutuu automaattisesti." jne. Että on se aika hämmästyttävää, että roskiksenkin käyttöön pitää erikseen ohjeistaa: mikä vika on niissä poljinroskiksissa, jotka me kaikki hallitsemme?

  2. Mari, osut asian ytimeen.Arvostan kyllä tuotekehittelyä, jos se vie asioita parempaan suuntaan. Sen sijaan jos uuden laitteen haitat ovat isommat kuin hyödyt, niin miksi sellaisia pitää valmistaa? Ehkä automaattiroskis tai käsipyyheautomaatti ovat äänettömämpiä kuin vanhat, mutta ne ovat myös epäekologisempia ja hankalampia käyttää.Olen varma, että joskus vielä luodaan itsestään täyttyvä elektroninen ostoslista. Se on tosi kätevä. Et tarvitse kynää lainkaan, vaan laitat vain päähäsi ajatuksia lukevan kypärän, hankit led-valaistun elektronisen ostoslistapohjan ja kytket ne virtalähteeseen. Ennen sinulla meni viisi minuuttia ostoslistan tekoon, mutta ajatuksia lukeva kypärä tekee sen minuutissa.(Huomaa kypärän ja ostoslistapohjan lataus-, käynnistys- ja päivitysaika 30 minuuttia per käyttökerta. Lue ensin 76-sivuinen manuaali, joka on huonosti käännettyä fingelskaa. Älä luovuta laitteita alle 21-vuotiaiden käsiin. Ostoslista säilyy käyttökelpoisena 20 minuuttia, jonka jälkeen akku tyhjenee.)

  3. Niissä polkimissa (tai ainakin niiden tähänastisissa toteutuksissa) on oikeasti se vika, että ensin ne ilmeisesti taipuvat vähän, jolloin kansi aukeaa laiskasti. Ja sitten ne taipuvat enemmän, jolloin ne lakkaavat kokonaan toimimasta.Kädellä aukityönnettävissä taas vikana on se, että käsienpesu tuntuu sen jälkeen turhalta.Miksi niihin yleensäkään pitää laittaa kannet?Eikös niitä siivoojat aina kerran päivässä kuitenkin tyhjentele?Ja kun niiden sisältökin lienee melko tarkasti niitä käsipyyhkeitä, satunnaisia taskunpohjalta löytyviä roskia (paperia ja nöyhtää, tms) sekä mahdollisesti suussa olleita purukumeja …vai?

  4. Minusta on jeotenkin hauska leikkiä noiden paperiautomaattien kanssa, ja sitten ne vielä surahtavat hauskasti.Muistan, kun 90-luvun alussa työpaikallani tehtiin remontti ja asiakas-WC:hen tuli automaattihanat. Voi sitä ihmetystä ja kiroilua, kun saippuaa ei sitten saatukaan pois kuivista käsistä. No, sitten ilemstyi se klassinen käsinkirjoitettu ohjalappunen, joka auttoi n. 50 % käyttäjistä onnistumaan käsien pesussa.Teknologia parantaa elämänlaatuamme kok ajan ainakin periaatteessa.

  5. Ja ennen kuin ihmetellään että miksi vessassa pitää kävellä hanan ohi niin kerrottakoon että tuommoisia on myös kauppojen pullonpalautusautomaattien läheisyydessä..

  6. Hyvin mulla aina nää automaatit on toiminu. Eri asia on sitten se, ette onko ne yleensä tarpeellisia. Liian hätäinen huitominen voi olla ehkä? syynä toimimtattomuuteen.

  7. enMotionit on ollut TaiKissa pari vuotta käytössä. Ei ole ollut koskaan ongelmia. Mutta ovat eri malli kuin tuo kuvassa ollut, ehkä siitä ero.

  8. Kiitos kommenteista!Olen sittemmin tajunnut, että käyttäjän pituus vaikuttaa repäisyn onnistumiseen. Paperia pitää nimittäin repiä yläviistoon.Itse olen sen verran lyhyt, että kiskon paperia alaspäin. Tuloksena on loputon paperikasa lattialla.

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.