Haluatko sinisen, punaisen vai asemetallisen?

Katleena Kortesuo

Olen saanut joltain kynäfirmalta säännöllisin väliajoin mainoskirjeitä. Mukana on aina yli-imelä saatekirje sekä näytekynä, jossa on firmani nimi.

Kirjeestä paistaa läpi se, että se ei ole suomalaisen kirjoittama. Saate on aina yhtä liioitteleva ja täynnä pieniä kirjoitusvirheitä.

En ole koskaan tilannut kyseisen firman mainoskyniä.

Nyt kynäpulju on ryhtynyt käyttämään kovapanoksia. Sain näytteeksi pienen taskulampun, ja sen mukana tuli saate:

Nyt oli saavutettu mainoskieli, joka ohittaa ylenpalttisuudessaan sekä ostoskanavien lurittelut että poliitikon lupaukset ennen vaaleja.

 • Asiakkaani kuulemma "ihastuvat" saadessaan lahjani. (Haluan nähdä yhdenkin viestintäjohtajan, joka syttyy liekkeihin kahden euron mainoslampusta.)
 • Tehostuskeinona kannattaa ilmeisesti käyttää sekä lihavointia että suuraakkosia, varsinkin jos korostettava asia on varsin mitätön: lampussa on KOLME ledivaloa.
 • Lampun valo kestää kuulemma "kuukausia". Eikö se ole hiivatin lyhyt käyttöikä taskulampulle?
 • Kirjeen mukaan klassisia värejä ovat sininen, punainen, musta ja asemetalli. Täh?
 • Kirjeessä on amerikkalaisen ostostelevision teennäistä puhuttelua: "yhteistyökumppanisi muistavat huomaavaisuutesi" sekä "huomaat myös kauniin, hohtavan lakkapinnan". Korniuden huipentuma on vastaus lukijan päässä muka heränneeseen kysymykseen: "Aivan oikein, säästät 30%".

Oi kynäpulju, säästä minut kirjeiltäsi. Elämäni on onnellisempaa ilman niitä. – Tosin myös ehkä tylsempää.

7 kommenttia

 1. ”…painamalla lampun päässä olevaa mustaa nappulaa.”
  Näillä ohjeilla tyhmempikin saa valoa elämäänsä.

  On myös tärkeää, että koko ajan käytetään sanaa ”LED-taskulamppuavaimenperä”. Jos puhuttaisiin vain LED-avaimenperästä, joku saattaisi luulla, että kyseessä on esim. LED-kahvikuppiavaimenperä.

 2. Oletan, että kuukausien kestoiällä tarkoitetaan yhtäjaksoista paloaikaa (vaikkakin tuon hintaiselle se voi olla ihan kumpi vaan). Huonoa ilmaisua joka tapauksessa.

  Asemetalli taas lienee huono käännös sanasta ”gunmetal-blue”. Hyi.

  S**tanan tunarit.

  1. JK, minäkin mietin, että kyseessä lienee lampun yhtäjaksoinen paloaika, ja päädyin samaan lopputulokseen kuin sinäkin: huonoa ilmaisua.

   Onkohan kukaan ostanut tältä kynäfirmalta kyniä tai lamppuja? Ne ovat todennäköisesti olleet yhtä huonolaatuisia kuin kirjekin.

 3. Aaargh! Näytelamppu lakkasi juuri toimimasta. Se vaatii neljä nappiparistoa, joiden hinta on yhteensä 16 euroa. Lisäksi lampun kierteet ovat rikki, eli paristokotelon tulppa lähtee ulos vetämällä, ilman kiertämistä.

  Ja tämän laadukkaan elämyksen meille tuotti National Pen: http://www.penseurope.com/fi/

 4. Sanoisin, että teksti on suunnattu pikkulapsille tai idiooteille, ellen tällä kommentilla tulisi loukanneeksi pikkulapsia ja idiotteja. Meneeköhän tällainen tyyli oikeasti läpi amerikkalaisille kuluttajille? Pelottavaa.

  1. Virkku, vaikea tosiaan kuvitella, että kukaan ostaisi tuon kirjeen perusteella – varsinkaan sen jälkeen, kun näytelamppu on levinnyt käsiin.

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.