Hyvä assistentti saa töitä

Katleena Kortesuo

Pahus, hyvälle assarille olisi kyllä hommia. Ohessa lyhyt tehtäväkuvaus:

1) Hallitsee kirjanpidon

Näkemykseni mukaan kirjanpidon hallintaan kuuluvat seuraavat asiat:
a) ohjelmisto-osaaminen
b) verotustietous
c) kyky laatia laskuja niiden muistiinpanojen pohjalta, jotka sijaitsevat alitajunnassani.

2) Osaa puhtaaksikirjoituksen

Hyvä assari saa selvää muistiinpanoistani, joista ohessa näyte.

Tästä muistiinpanosta pitäisi ymmärtää, mistä asiakkaasta on kysymys, milloin valmennus on sekä mikä on hinta ja laskutusosoite.

3) On joustava

Lienee ymmärrettävää, että loma-aikoja ei juuri olisi. Lisäksi saatan unohtaa lomarahat, työttömyysvakuutusmaksut, sopimamme palaverit sekä assistentin synttärit. En myöskään saa rasittaa muistiani enää yhtään enempää, joten kutsun tulevaa assariani nimellä ”hei sä siellä”.

4) On täsmällinen

Assistentin pitää palauttaa lupaamansa dokumentti ajallaan, vaikka olisin lähettänyt taustamateriaalin edellisenä yönä. Lisäksi assistentin pitää olla paikalla avaamassa toimiston ovet aamuseitsemältä, koska minä olen unohtanut avaimet kotiin.

5) On monipuolinen

Assistentin pitää osata kirjanpidon ja sihteeritaitojen lisäksi tietokoneen korjaukset, talvirenkaiden vaihdot ja kohokkaiden leipomiset. Toivon myös, että tuleva assistenttini hakee lapseni tarhasta, käy ruokakaupassa, ostaa puolestani joululahjat, vetää tarvittaessa sudenpenturyhmälle retkikeitintreenit ja lähettää anopilleni syntymäpäiväkortin.

Hakemukset voi toimittaa tämän blogin kommentteihin viimeistään eilen klo 22.

13 kommenttia

  1. Hei Anna Wintour,hakisin muuten, mutta pelkään että vaatimaton pikku hakemukseni hukkuu tulvaan.

  2. Tehtäväkuvauksesta ilmeisesti puuttuu tarkoituksella kohta "tekee myös kaiken sen mitä en ole vielä älynnyt/muistanut/viitsinut pyytää".

  3. Kiitos kommenteista!Zepa, odotan paraikaa valtaisaa hakemustulvaa. Jostain syystä kaikki ovat myöhässä, mutta ehkä annan armonaikaa matti- ja maijamyöhäisille.Kaisa, tuo mainitsemasi kohta on sitten työsopparissa pienellä präntillä. Älä vielä puhu siitä kovin laajalti.Anonyymi, apteekkarin työkokemus huomioidaan tässä pestissä vahvana plussana.

  4. Hei.En täytä vaatimuksia, mutta lupaan yrittää yrittää toteuttaa ahkerasti ja ajallaan annetut tehtävät. Palkka-vaade: 2 riviä lottoa / vko.T:KlemmaritehtailijaPS. Ei… tekstissä ei ole "virhettä" vaikka siltä näyttää =)

  5. Heh, laitahan tuo hakuilmoitus esim. ammattikorkeakoulujen opinto-ohjaajille 😀 Tutkintoonhan kuuluu harjoittelu, monesti palkatonta työniloa ja kosolti oppimiskokemuksia 🙂

  6. Tiina ja Klemmaritehtailija, ehkä opinto-ohjaajat suostuisivat yhden lottokupongin viikkopalkkaan? Voisin ryhtyä kilpailuttamaan assarikokelaita, koska heitä tuntuu olevan pilvin pimein. Katsotaan, kuka suostuu tekemään eniten hommia pienimmällä palkalla. 🙂

  7. Montako aviopuolisoa rva konsultti oikein halajaakaan ?Avioliittolupauksen pienellä präntättyjä kohtiahan nuo kaikki olivat…

  8. Siippani ei suostunut sihteeriksi, koska hän hoitaa jo autonkorjaajan, remonttireiskan ja perheenisän tehtäviä. Yritän seuraavaksi – sinnikkäästi nepotismin hengessä – ehdottaa sihteerin pestiä muille lähisukulaisilleni.

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.