Iltalehti ja Ilona: Rakastuin ystäväni aviomieheen – täsmätreeni kesäkropalle

Katleena Kortesuo


Iltalehden Ilonassa on omituisia treeniniksejä:

”Rakastuin ystäväni aviomieheen”
(Täsmätreeni kesäkropalle)

Pikku vinkki taittajalle: jos käytät muualla lehden kannessa kaksivärisiä otsikkopareja, älä laita erillisiä otsikoita liian lähekkäin. Älä myöskään käytä sulkeita, sillä ne viittaavat siihen, että pääasia on edellä tai ylempänä.

Tai mistä minä tiedän, jos vaikka nämä otsikot todella kuuluvat yhteen. En nimittäin ostanut kyseistä lehteä.

6 kommenttia

  1. Huh, onpa moka. Epämiellyttävältä mielikuvalta ei voi välttyä. Sulkeiden käyttämiseen kannessa pitäisi muutenkin olla erityisen painavat perusteet.

  2. Tekstiurakoitsija, eikö ollutkin kiinnostava otsikkopari? Sääliksi käy tosiaan taittajaa (ja sitä lukijaa, joka kokeilee tuota vinkkiä).Kittyfane, kuten sanoit, sulkeiden käytöllä otsikoissa pitäisi todellakin olla jokin erityinen syy. Yleensä sulkeet liittyvät jonkin asian tarkentamiseen, joten siihen on parempi käyttää otsikkoa täsmentävää ala- tai yläriviä.Olisiko otsikko jäänyt vanhasta taittopohjasta, ja taittaja on merkinnyt sen itselleen sulkeilla, jotta muistaisi poistaa sen? -Ja sehän oli sitten omaan jalkaan ampumista.

  3. Taittajalla on tainut olla hieman paineita.Kaupan kassajonossa tänään lauantaina mietin, mitä täällä julkaistussa kannessa oikein oli.Kannesta puuttui ainakin suluissa ollut osuus. Nämä Ilonat on ilmeisestikin uudempaa sarjaa.

  4. Aika apsurdi lipsahdus tuo kyllä on, kun ei se liity millään lailla mihinkään. Ainoa millä voisi perustella tarkoituksellisuuden, ois se että lehti on testaamassa yksittäisen otsikon huomioarvoa.

  5. Parrakas, nähtävästi vialliset Ilonat myydään meille hämeenlinnalaisille, koska kriittiset kuluttajat ovat muualla. ;)Tekstiurakoitsija, tuo olisikin ovela tapa testata otsikoinnin tehoa. Laitetaan lehteen absurdi otsikko ja sitten katsotaan, montako närkästynyttä aviovaimoa soittaa toimitukseen tuon ”täsmätreenivinkin” vuoksi.

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.