Mikael Jungner kertoo Iltalehdessä kiehtovalla tavalla itsestään ja taannoisesta Facebook-avautumisestaan:

– Tämä ei ollut mikään varsinainen ulostulo, jaoin vain ajatuksiani 1005 ystävälleni.

Tästä herää ensimmäiseksi pikku kysymys nro 1:
Kuinka moni muistaa noin tarkkaan ulkoa Facebook-kavereidensa määrän? Mikael, onko sinulla tarve määritellä itsesi ystävämääräsi kautta? Olisitko vielä voinut mainita, montako kaveripyyntöä sinulla on odottamassa vastausta?

Toiseksi tulee mieleen pikku kysymys nro 2:
Mikael, et kai oikeasti luule, että kaikki 1005 Facebook-kaveriasi ovat oikeita ystäviäsi? Saattaisiko seassa olla myös toimittajia, jotka alun perinkin vuotivat lipsautuksesi julkisuuteen?

9 kommenttia

  1. Tuollaisen toimittajakaartin hommaaminen omiin ystäviin voisikin olla hedelmällistä. Sitten voisi ”vahingossa” laittaa jotain outoa viestiä toimittajille kun on muka kirjoittanut vain ystävilleen ja ehkä onnistuu saamaan ilmaisen mainoksen lehtiartikkelin muodossa. Hmm.. Täytyykin lisätä tää omalle selvitettävien juttujen listalle 🙂

  2. ;)To do -lista markkinoinnista web 2.0:ssa ja sen ulkopuolella:1) Hanki toimittajia FB-kavereiksi ja kirjoittele provosoivia statuksia.2) Hanki maksullinen pari tekemään tuhmia liikkeesi edessä ja pistä toiminnasta video Youtubeen. Huolehti, että liikkeen logo näkyy.3) Ota itsestäsi ei-tunnistettavia alastonkuvia, niin että taustalla näkyy kuitenkin firmasi logo. Pistä tuotokset IRC-Galleriaan.4) Ota kantaa kaikessa mediassa mahdollisimman kärkkäästi ja kärjekkäästi. Tunge itsesi julkkisjuhliin ja mediatilaisuuksiin. Käytä aina firmasi logopaitaa ja logolippistä.5) Maksa ilmainen tatuointi niille, jotka haluavat kantaa firmasi logoa selässään.Jos näillä ei saa huomiota, niin ei sitten millään.

  3. Olen itekseni harkinnut paljastusjutun kirjoittamista, mikä perustuis tiukkaan arvaukseen, mutta kirjoittais niin, että se kuulostais siltä kuin olis oikeesti saanut vihiä. Jos arvaus menis väärin niin sais ainakin hemmetisti keskustelua aikaiseksi. Jos arvaus osuis oikeaan niin joku sais varmuuden vuoks potkut potentiaalisena vuotajana. Tai sitten tekisin itestäni vain julkisen pellen.

  4. Janne, rohkea ja mielenkiintoinen idea. 🙂 Sovitaanko niin, että sinä testaat tuota, en minä?Kervå, tervetuloa blogiini! Nyt olen yhden koon nainen – kiitos tarkasta lukemisesta.Onkohan Jungnerilla Facebook auki samalla kun hän antaa haastattelua? Siten hän pystyy kertomaan aina kulloisellekin haastattelijalle tarkan tilannetiedon:”Jaoin vain ajatuksia 1005 ystävälleni, ja kaikki 1006 kannustivat minua. Olen kuin yhtä perhettä 1007 ystäväni kanssa.”

  5. Jannella on aina hyviä ideoita: Äkkiseltään muistuu mieleen hänen blogikirjoituksensa hylättyjen Facebookryhmien valtaamisesta 😉 Facebookia käytetään varsin yleisestikin jo nykyään tuon tyyppisenä tiedotuskanavana kuin yllä on puhe. Facebookin kohdalla ongelma tuon tyyppisessä käytössä on kuitenkin se että ihmiset tuntuu haluavan pitää sen ”kaveri-foorumina” ja mainostusta katsotaan kieroon. Ainakin mä poistan spämmääjät heti kaverilistalta tai lyön ne limited profileen. Spämmi vaan ei siellä sovi käyttökulttuuriin kun siellä on mahdollista ostaakin mainostilaa. Twitterissä spämmäämistä sen sijaan ei paheksuta lainkaan. Siellä kaikki nimenomaan haluaa tietää mitä sulla on milloinkin menossa.

  6. Tekstiurakoitsija, multa olikin mennyt ohi tuo Jannen FB-postaus hylätyistä ryhmistä. Kävin kurkkaamassa, ja sehän tosiaan oli loistava idea. :)Itse en ole liittynyt kovin moneen FB-ryhmään juuri siksi, että ne eivät ole aitoja keskustelufoorumeita vaan vain huvin vuoksi kyhättyjä porukoita. Taidan kuulua FB:ssa vain pariin harrastusryhmään.Itsellenikin FB on erityisesti yhteydenpitoa kavereihin. Kestän kyllä, jos joku mainostaa satunnaisesti jotain, kunhan statuksissa on muutakin kuin spämmiä. Sellaista kaveria ei mulle vielä ole sattunutkaan, joka spämmäisi jatkuvasti.Sen sijaan pitäisi lailla kieltää jatkuva FB-testien tekeminen ja niiden tulosten suoltaminen uutisvirtaan. Olen jo lähellä sitä rajaa, että blokkaan muutaman yli-innokkaan testien tekijän omasta uutisvirrastani.

  7. Samaa mieltä Katleenan kanssa FB:n testeistä. Heti kun jaksan selvittää kuinka blokkaus tapahtuu, päätyy muutama elämänsä testien tekemiseen vaihtanut mustalle listalle. Ja kuka niitä testejä oikein suunnittelee/suomentaa? Kamalampia kielikukkasia saa hakea.

  8. Kittyfane, testien kieliasut ovat joskus suoraan kuin ala-asteikäisten kynästä.Olen ajatellut itsekin perustaa muutaman kyselyn tai ryhmän:”Testaa mitä henkistä astraali hahmoa sun karmasi auran chakra edustaa.””Testaa ootko viakas kun kettu vai vahva niiku… niiku… joku sikavahva eläin””Testaan FB-suhteitteni humalakestävyyttä kommentoimalla heidän statuksiaan kolmen promilleen humalassa -ryhmä”Taso olisi kutakuinkin samaa tasoa kuin nykyisissä kyselyissä ja ryhmissä.

Kerro oma kantasi Kommentointiohjeet?

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.