#Ilves13-kesäleiri tiedottaa: Partiolaisten purkuleiri epäonnistui surkeasti

Katleena Kortesuo

Julkaisen EOT-blogissa poikkeuksellisesti julkisen tiedotteen. Alla oleva kriisitiedote saapui Ilves13-partioleiriltä.

Ilves13-lehdistötiedote. Vapaa julkaistavaksi.

* * *
Partiolaisten purkuleiri epäonnistui surkeasti

Tämän kesän suurin partioleiri Ilves13 on päättynyt Evolla. Leiri sujui upeasti, mutta leiriä seurannut purkuleiri epäonnistui kauhistuttavalla tavalla.

Purkuleirin piti kestää lauantaista maanantaihin, mutta aktiiviset partiolaiset purkivat koko leirin alas jo lauantaina. Tämä aiheutti syvää hämmennystä leirin johdossa.

– Tilanne on vakava. Meillä on kymmeniä tekijöitä, mutta ei enää mitään purettavaa, kertoo leirinjohtaja Mikko ”Tammi” Jylhä.

Jylhä soitti jo Evokeskukselle ja tiedusteli, voiko joitain HAMKin rakennuksia purkaa. Vastaus oli kielteinen. Partiolaiset eivät myöskään saaneet lupaa purkaa Metsähallituksen mökkejä.

– Joudumme siis kaikki lähtemään työkaluinemme kotiin etuajassa, Jylhä kuvailee pettyneenä.

Myös leirin henkilöstö- ja viestintäjohtaja Katleena ”Skeitti” Kortesuo on harmistunut.

– Käytimme sunnuntaipäivää purkamalla villapaitoja ja mieltämme, mutta se ei tuntunut samalta.

6 kommenttia

  1. Mervi, olimme niin nopeita, että purimme leirin etuajassa alas. Alueella on enää jäljellä poisvietävää tavaraa, josta huolehtii leirin logistiikka traktoreineen ja rekkoineen.

   1. En osaa selittää..jotenkin näistä sun jutuista aina etsii, että mitähän siellä rivien välissä lukee? Tottahan tästä ymmärsin sen mitä on kirjoitettu, mutta jotenkin tuo ”purkuleiri epäonnistui surkeasti” laittoi ihmettelemään, kun tekstistä sai sen käsityksen että kaikki sujui mainosti.

    Hei, ehkä hölmöltä kuulostava kommenttini johtuu siitä, etten ikinä ole ollut partiotoiminnassa enkä nähnyt tuollaista iso leiriä?

    1. Tätä sanotaan ”partiohuumoriksi”. Sitä tajutakseen täytyy melkein olla partiolainen: purkuleirin päättyminen vuorokausi etuajassa on huikea lähes uskomaton suoritus leirinjohdolta! On tosi hyvin saatu haalittua vapaaehtoisia ja ”vapaaehtoisia” purkajia. Meiltäkin lähti ainakin yksi isä sudarinsa kanssa purkamaan, vaikka heidän osaltaan leiri oli ohi jo edellisenä sunnuntaina.

 1. Minä kun kävin hakemassa pikkuneitiä kotiin leiriltä viikko sittten hämmennyin jälleen kerran järjestelyistä. Parkkeeraus onnistui kuin unelma, odotuspaikkalla oli kuutio juomavettä ja hymyileviä opastajia. Liikenteenhjaajat puhuivat ja pulputtivat.

  En yhtään ihmettele ettei purkuleirikään kestänyt kokoaikaa. Sääli vain, että purkuintoa jäi noin paljon jäljelle. Eikös sen voisi purkaa vaikka seuraavan leirin purkamisen suunnitteluun.

  1. Kari, mahtava kuulla, että järjestelyt toimivat. Meitä oli noin 400 vapaaehtoista puuhaamassa leiriä, joten he kaikki ansaitsevat ison kiitoksen.

   Seuraava Hämeen Partiopiirin kesäleiri lienee vuonna 2019 tai 2020, joten sitä emme vielä suunnittele. Sen sijaan Suomen Partiolaisten Finnjamboree kerää kesällä 2016 Evolle yli 10 000 partiolaista. Sitä suunnittelemme jo täydellä tohinalla. 🙂

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.