Huh, läppärin kello näytti 13.59, kun toimitin viimeiset korjaukseni Kaikenkattavan sisällöntuotannon oppaan taittoon. Seuraavaksi superhyvä kustannustoimittajani Satu pistää kommentit purkkiin, mahtava graafikko Mikko editoi taiton, ja ensi viikolla painokone hurahtaa käyntiin.

Taittoon tulee aina kahdenlaisia korjaustarpeita:

  1. niitä jotka ehtii vielä korjata
  2. niitä joille ei enää voi tehdä mitään.

Tälläkin kertaa löysin ikäväkseni tuon kakkostyypin edustajan.

Olin kertonut käsikirjoituksessa kuvakaappauksien avulla, kuinka somekuviin lisätään Alt-teksti eli selittävä teksti näkövammaisia varten. Mallikuvaksi olin valinnut kännykästäni satunnaisen räpsäyksen, jolla halusin demota kuvatekstin luomista.

Nyt vasta kirjaa lukiessa tajusin, että olisin voinut valita fiksummankin kuvan. Tuossa mallikuvassa pidän kädessäni jotain avomaankurkun ja kesäkurpitsan välimuotoa.

Miksi, oi miksi en ottanut mallikuvaksi vaikkapa kuvaa läppäristä? Miksi helkutissa sen täytyi olla avomaankurkku/kesäkurpitsa?

 

Tämä kuva ei ehkä tarvitse selitystä, mutta kuvasarjassa näytetään Alt-tekstin luomisen vaiheistus. Mallikuvassa kädessäni on vihreä ja kaareva objekti, joka on avomaankurkku-kesäkurpitsa.
Tyylitaju. Se on minulla aina kohdillaan.

 

Kerro oma kantasi Kommentointiohjeet?

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.