Kerää blogiisi kommentteja kuin kärpäspaperi

Katleena Kortesuo

Olen onnekkaassa tilanteessa, koska lukijakuntani on aktiivista kommentoimaan. Kiitokset siis kaikille niille, jotka jaksavat ottaa kantaa postauksiini.
Moni bloggaaja kuitenkin painii kommenttipulan kanssa: miten saada keskustelua aikaan? Siispä listasin alle takuuvarmoja aihepiirejä, jotka keräävät kommentteja kuin kärpäspaperi.

Aloitan ironiseen tyyliin niistä teemoista, jotka ovat turhan tarkoitushakuisia. Ehkä teen myöhemmin postauksen myös käyttökelpoisista vinkeistä.

1) Ota jokin yleinen totuus ja väitä sitä päinvastaiseksi.
Juutalaisten joukkomurha on pelkkä valhe, Suomi aloitti talvisodan, diktatuuri olisi hyvä järjestelmä ja oppivelvollisuudesta pitää luopua kokonaan.
Perusteluita löytyy kyllä. Kyhää muutama hatara teoria, niin eiköhän se keskustelu siitä sukeudu.
2) Hyökkää jotain ihmisryhmää vastaan.
Israelin alue pitäisi itse asiassa asuttaa savolaisilla, alle 25-vuotiailla ei pitäisi olla mitään asiaa äänestämään, ja feministit pitää naittaa maahanmuuttajille.
Tätä tekniikkaa käyttävät monet vihablogit: mitä kärjistetympää, sitä enemmän lukijat provosoituvat ja kommentoivat.
3) Ennusta jonkin suositun asian tai yhteisön kuolemaa.
Poimi ihan mikä netti-ilmiö tahansa: Facebook kuolee, Google kuolee, hakukoneoptimointi kuolee, Habbo Hotel kuolee… Tätä tekniikkaa käyttävät kaikki ne, joille verkko on kohtuullisen vieras oleilupaikka. ”Se mikä on vierasta minulle, ei tietenkään voi elää kauan, koska minäkään en ole siellä.”
Ole kuitenkin tarkkana, että povaat loppua sellaiselle ilmiölle, jonka fanit seuraavat blogeja. Jos ennustat kuolemaa eläkeläisten päivätansseille, saat odottaa kommenttitulvaa melko pitkään.
Älä sitten syytä minua, jos kommentit eivät ole toivotunlaisia. Saitpahan ainakin synnytettyä keskustelua.
Palaan asiaan hamassa tulevaisuudessa järkevämpien ehdotuksien kera.

2 kommenttia

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.